Legjobb elektromos rollre tesztek, vélemények

A legjobb elektromos rollerek 2024-ben

Hazánkban egyre gyakrabban figyelhető meg, hogy különböző emberek – legyenek azok fiatalok vagy felnőttek – elektromos rollerek segítségével közlekednek a hétköznapok során.

Ez nem meglepő jelenség, mivel ennek a közlekedési eszköznek számos pozitív előnye van. Az egyik például, hogy a jelenlegi szabályok szerint nincs szükség jogosítványra a használatához, ugyanakkor könnyen és megerőltetés nélkül utazhatunk vele egyik helyről a másikra. 

Arról nem is beszélve, hogy a legjobb elektromos rollerek napjainkban egy teljes értékű közlekedési járműként vannak elismerve, és megfelelő biztonsági tulajdonságokkal is rendelkeznek.

2024-ben az elektromos rollerek még népszerűbbek, mint valaha. Mindegy, hogy a munkába való gyors bejutást vagy a városnézést tervezed, egy kiváló minőségű elektromos roller megszabadít a tömegközlekedés és a dugók által generált idegeskedéstől.

De vajon melyik a legjobb választás? Ebben a cikkünkben bemutatjuk az idei legjobb elektromos rollerek rangsorát, amelyek minden igényt kielégítenek!

Hogyan válassz rollert?

Napjainkban a legjobb elektromos rollerek állandóan fejlődnek és modernizálódnak, amelynek köszönhetően egyre szélesebb körben népszerűsítik őket mint alternatív közlekedési eszközt, és a választék is folyamatosan bővül.

Jelenleg már mindenki megtalálhatja azt az e-rollert, amely a legjobban illik az igényeihez, de a megfelelő típus kiválasztása nem mindig olyan egyszerű feladat, mint amilyennek első látásra tűnhet.

A választás előtt érdemes több dolgot is mérlegelni, mint például a felhasználó életkorát, fizikai adottságait, az utazás során megtenni kívánt távolságot, az utazásra szánt időt, a kívánt sebességet, és természetesen az e-roller árát.

Miért vegyél elektromos rollert?

Az elektromos rollerek számos előnnyel rendelkeznek. Sokkal komfortosabbak a biciklizésnél, környezetkímélő, és gyorsabb mint ha gyalogolnod kellene. Arról nem is beszélve, hogy egy elektromos rollerrel való közlekedés sokkal élvezetesebb, mint a tömegközlekedés.

De ami igazán különlegessé teszi őket, az az, hogy rendkívül szórakoztatóak, és ehhez társul még egy extra plusz élmény is a sebesség

Felhasználása

A legjobb elektromos roller kiválasztásánál az első és legfontosabb kérdés, hogy milyen célra, és milyen környezetben fogod használni. Két típusra lehet bontani az e-rollereket: városi használatra optimalizált modellek, és a rossz minőségű terepre is alkalmazható változatok. 

A városi használatra alkalmas rollerek általában könnyebbek és kisebbek, míg a nehéz terepre alkalmas változat robosztusabb felépítésű és nagyobb súllyal rendelkezik.

Városi használatra

Azok az elektromos rollerek, amelyek kifejezetten városi környezetben való használatra készülnek, jellemzően egyszerű az irányításuk, könnyű szerkezetűek, és alacsonyabb teljesítményre képesek, a kerekei pedig kisebbek és legtöbbször tömörek. 

Ezek a tulajdonságok teszik őket ideálissá sima, aszfaltos utakon történő közlekedéshez, és a kis súlyuk miatt nem kell aggódni, ha például lépcső kerül az útjába. A városi rollerek általában kevesebb igénybevételnek vannak kitéve, mint a terepre gyártott változataik, ezért ezeket a modelleket olcsóbban is meg lehet vásárolni.

Terep használatra

Azok az elektromos rollerek, amelyek terepen való használatra lettek tervezve nagyobb, felfújható kerekekkel rendelkeznek. Ezek a kerekek növelik a stabilitást egyenetlen talajon, viszont kockázatosabbak is, mivel egy éles tárgy könnyen kiszurhatja.

Ezért fontos a kerekek anyagának kiváló minősége, amikor ilyen típusú rollert vásárolsz. A terepre optimalizált e-rollerek általában erősebb, masszívabb felépítésűek és jellemzően nehezebbek. Bár ez a robosztus kialakítás a biztonságos közlekedést segíti elő, az eszköz emiatt nehezebben kezelhető és szállítható.

Mire figyelj ha elektromos rollert vásárolsz

Összecsukhatóság

Amennyiben az elektromos rollert tömegközlekedési eszközökön szeretnéd szállítani, vagy az otthonodban tárolni, esetleg a kocsid csomagtartójában szállítani egyik helyről a másikra, akkor egy gyorsan és egyszerűen összecsukható szerkezetnek örülni fogsz.

Ezekben az esetekben ideális, ha a kormányrúd könnyen a talapzatra hajtható. Egyes modellek még egy összecsukható nyereggel is felszerelhetők, amely lehetővé teszi az álló pozícióból történő átváltást egy kényelmesebb ülő helyzetre.

Terhelhetőség

A megvásárolható elektromos rollerek többsége általában 100-120 kg teherbírással rendelkezik. Az erősebb, jobban megtervezett rollerek akár 140 kgot is képesek elbírni. 

Azonban ajánlott legalább 10-15%-os tartalékot hagyni és kerülni azokat a modelleket, ahol a saját testsúlyod a teherbírás felső határának közelében van. Ez segít a motor stabil teljesítményének megőrzésében. 

Anyag és súly

Az elektromos roller vázszerkezetének erősnek és megbízhatónak kell lennie. Ez az alapanyagtól is függ, amely lehet könnyű alumínium vagy nehezebb acél. Az Te igényeid döntenek, például gyakran szükséges-e a roller összecsukása és tömegközlekedési eszközökön való szállítása. 

Ebben az esetben érdemes figyelembe venni a fizikai korlátait is. A rollerek súlya általában 7-8 kg-tól kezdődnek és akár 40 kg-ig is terjedhet.

Elektromotor teljesítménye és sebessége

Az összes elektromos roller lelke az elektromotor, amely az újratölthető akkumulátorból kapja az energiát. Nem szükséges neked hajtani, az e-roller elvisz anélkül, hogy bármilyen rásegítést kellene végezned.

A gyerekmodellek nem rendelkezhetnek 100 wattnál nagyobb teljesítményű motorral. Az átlagos városi vagy aszfaltozott utakon való közlekedéshez egy felnőtt is jól ki tud használni egy 250-350 wattos teljesítményű rollert. 

A magasabb teljesítmény nagyobb sebességet eredményez dombos területeken is, ezért akár 1000 wattos modellekkel is találkozhatsz a piacon. Azonban ne felejtsd el, hogy lakott területeken az elektromos rollerek sebessége nem haladhatja meg a 25 km/h-t.

Akkumulátor hatótávolsága és töltése

Különböző kapacitású akkumulátorral rendelkező e-rollerek állnak a rendelkezésedre. Minél nagyobb az akkumulátor teljesítménye, annál tovább tudsz közlekedni vele.

A hatótávolság általában 20-60 km között változhat, attól függően, hogy mekkora az akkumulátor, milyen súlyú a felhasználó, és milyenek a terepviszonyok (sík vagy emelkedős), illetve az időjárási körülmények is befolyásolják, például szembeszél esetén rövidebb lesz a megtehető távolság. 

Egy kijelzőn könnyen nyomon tudod követni az akkumulátor töltöttségi szintjét, és érdemes odafigyelni a töltési időre is, ami általában 6-8 óra szokott lenni. Viszont találkozhatsz szélsőséges esetekkel, amikor a teljes feltöltés akár 20 órát is igénybe vehet. Az ilyen elektromos rollereket érdemes elkerülni!

Fontos szót ejteni a KERS rendszerről, amikor az elektromos rollerek hatótávolságáról beszélünk. Egyre több modellben találkozhatunk ezzel az energia-visszanyerő technológiával, amely fékezés vagy lejtőn való gurulás során automatikusan aktiválódik, és tölti az akkumulátort. 

Ha olyan területen élsz, ahol sok a lejtő vagy sokat kell fékezni, az ilyen rendszerrel rendelkező rollerek hatótávolsága akár 50-60%-kal is megnövekedhet a gyártó által megadott értékhez képest.

Kerék tulajdonságok

A kerekek mérete és tulajdonságai nagyban meghatározzák, hogy milyen lesz az elektromos roller vezetési élménye.

Méret szempontjából:

Ha városi környezetben vagy kezdőként gondolkodsz a rollerezésen, akkor az 5-6,5 átmérőjű kerekek lehetnek ideálisak a számodra. Ezek a kisebb kerekekkel ellátott modellek kisebb méretűek, ügyesebbek, viszont nem annyira jók a terepen.

Azok számára, akik már gyakorlottabbak és dombos területeken is használnák a rollert, a nagyobb átmérőjű kerekek ajánlottak. Bár ezek a modellek nagyobb méretűek és kevésbé ügyesek, kiválóan alkalmasak gyorsabb utazásra és jobban megbirkóznak a kihívást jelentő nehéz tereppel.

Tömör vagy felfújható kerék

 • A tömör, levegő nélküli kerekek előnye, hogy nem kell defekt miatt aggódni, és karbantartást sem igényelnek. Azonban ha az idő előrehaladtával a gumiréteg elhasználódik, akkor az összes útbeli hibák érezhetővé válnak. Amennyiben a kerék teljesen elhasználódik, úgy az egészet cserélni kell.
 • A felfújható kerekek viszont komfortosabb utazást tesznek lehetővé, mivel elnyelik az út egyenetlenségeit és a kisebb ütéseket. Ugyanakkor fennáll a defekt kockázata. A jó hír az, hogy ebben az esetben nem kell az egész kereket cserélni, elegendő csak a defektet megjavítani vagy a belső és külső gumit cserélni, ahogyan azt a kerékpároknál is szokás, és már folytatható is az utazás.

Elektromos roller fékrendszere

A legjobb elektromos rollerek általában többféle fékrendszert biztosítanak a felhasználóknak. A leghatékonyabb fék a tárcsafék, amely többnyire csak az egyik tengelyen helyezkedik el és a kormányon kialakított fékkarral aktiválhatók, hasonlóan a kerékpárokhoz.

Az elektromos roller fékrendszerének alapvető eleme a motorfék is, amely automatikusan aktiválódik, amikor elengedjük a gázkart. Érdemes megjegyezni, hogy ezekben a rollerekben nincs szabadonfutó, ami biztonság szempontjából kiemelten fontos.

Továbbá, sok modell rendelkezik hagyományos mechanikus fékkel is, amelyek lábbal taposhatók egyszerűen csak „lábféknek” hívják őket. Ezek különösen hasznosak vészhelyzet esetén!

Fékrásegítés:

A modern elektromos rollerek többségénél mára szinte elvárás, hogy ABS alapú fékrendszerrel legyenek felszerelve. Ez a technológia ugyanazon elven működik, mint az autók esetében. Az ABS segítségével a fékezés hatékonyabbá válik, mivel megakadályozza a kerekek blokkolását és a jármű megcsúszását.

Sebessége

A legjobb elektromos rollerek végsebessége gyárilag van meghatározva, ami 20-25 km/h közötti tartományban mozog. Bár vannak lehetőségek a sebesség szoftveres módosítására, a gyártók által beállított maximumot biztonsági okokból érdemes betartani. Ebben az esetben is kényelmesen és gyorsan közlekedhetünk rövidebb távolságon belül.

Vezérlés

Az elektromos roller sebességének szabályozása a kormányon elhelyezett kart használva történik, amelyen több sebességi fokozat között válogathatsz. A kiválasztott tempót a kormánykar pozíciójának megtartásával rögzítheted, hasonlóan ahhoz, ahogyan az autóban a lábadat a gázpedálon tartod. 

A magasabb árkategóriás modellekben sebességtartó elektronika (Tempomat) is található, amely lehetővé teszi a kívánt sebesség fenntartását egyetlen gomb megnyomásával.

Elektromos roller előnyei, hátrányai

Azok az emberek akik már használtak elektromos rollert, azok nagyon jól tudják, hogy milyen jó közlekedési eszköznek bizonyultak, és mennyire könnyen meg lehet szeretni. Számos pozitív előnye van, de akadnak hátrányai is. Nézzünk meg erre vonatkozóan néhány példát.

Előnyei

 • Amennyiben az úticélunk néhány km-es távolságban van, úgy gyorsan és kényelmesen el tud vinni minket egyik helyről a másikra.
 • Környezetbarát, nincs károsanyag kibocsátás.
 • A drágább minőségi rollerek egy töltéssel akár 40-50 km-t is meg tudnak tenni. Tökéletesen alkalmasak a városi használatra.
 • Nincs több forgalmi dugó. Segítségével gyorsan be tudunk érni a munkahelyünkre.
 • Összehajtható, ezáltal kézben is szállítható a könnyű szerkezetének köszönhetően.
 • Kedvező az áruk, csak kicsivel kerülnek többe, mint egy jobb kerékpár.
 • Nincs szükség tömegközlekedésre
 • Tökéletesen alkalmasak a forgalomban való részvételre mivel profi világítással és fékrendszerrel rendelkeznek.

Hátrányai

 • A modernebb rollereknek elég magas az áruk. Érdemes figyelni az ár-érték arányra.
 • Egyes modellek nagy tempóra is képesek és mivel nem előírás a védőfelszerelés használata, ezáltal megnő a balesetveszély ha nem vigyázunk.
 • Azok a modellek amelyek nem kaptak erős elektromotort, azok nehezen bírják az emelkedőket.
 • Rövid távokra ideális. Nagyobb távolság megtételére nem kényelmes.

Elektromos roller szabályok

Jogszabály, KRESZ

A jelenlegi KRESZ nem ismeri az elektromos roller járműkategóriát, mivel annyira újnak tekinthető a járművek között, hogy nem rendelkezik róla a KRESZ tehát nincs szükség jogosítványra a használatához.

Az elektromos rollerek jogi státusza jelenleg egy átmeneti fázisban van, és érdemes figyelemmel kísérni a helyzet alakulását. A Belügyminisztérium átmeneti állásfoglalása szerint az elektromos roller jelenleg a segédmotor kategóriába tartozik, ami azt jelenti, hogy bizonyos jogszabályok már most is érvényesek rájuk. 

Azonban, mivel ez egy gyorsan változó terület, lehetséges, hogy a jövőben új szabályokat fogadnak el, amelyek specifikusan az elektromos rollerekre vonatkoznak. Ezért ajánlott folyamatosan tájékozódni a legújabb jogszabályokról és iránymutatásokról.

Biztosítás

A KRESZ módosítása után várhatóan azok a rollerek, amelyek teljesítménye meghaladja a 25 km/h-ás sebességet, azok segédmotor kerékpárnak fognak minősülni, és az utóbbira pedig jelen helyzetben is kötelező biztosítást kötni.

Roller szállítása vonaton

Mivel a kézipoggyász szállítására vonatkozó szabályban a roller, mint eszköz külön feltüntetésre került az ott meghatározott szabályok érvényesek a szállítására, miszerint:

A jármű utasterébe beviheted díjfizetés nélkül kézipoggyászként az összecsukott, becsomagolt rollert.

Csomagolás: A szállítani kívánt roller szennyezni, valamint sérülést okozni képes részeinek becsomagolása abból a célból, hogy az ne okozzon kárt a személyekben, tárgyakban.

Olyan kétkerekű, kerekenként egytengelyű, legfeljebb két személy szállítására alkalmas jármű, mely legfeljebb 300W teljesítményű, elektromos segítőmotorral felszerelt, vagy egy darab motor nélküli és egyéb, nem emberi erővel történő haladást segítő eszközzel fel nem szerelt kerékpárt az üzletszabályzat szerint egy utas egy darab ilyen járművet vihet magával.

Elektromos roller lezárása

A lakat kiválasztása kulcsfontosságú, ha az elektromos rollert biztonságban szeretnéd tudni, amíg nem használod. A lakatok biztonsági osztályzata, amely általában 1-től 10-ig terjed, egy hasznos útmutató abban, hogy melyik modellt válaszd. 

A magasabb szám azt jelenti, hogy a lakat erősebb és ellenállóbb a rongálással szemben. Sokkal nehezebben lehet elvágni, szétfűrészelni vagy feltörni.

Fontos azt is figyelembe venni, hogy hova tervezed lezárni a rollert. Ha például olyan helyen tárolod, ahol magas a lopásveszély, akkor érdemes egy extra erős lakatot választanod. Továbbá, amihez oda kötöd, annak is kellőképpen stabilnak és biztonságosnak kell lennie.

Tippek a biztonságos használathoz

Gyorsaság

Rengetegen alábecsülik, hogy mit is jelent egy elektromos roller 20-25 km/h sebességgel való haladása. Ezek a járművek ezt a sebességet pillanatok alatt elérhetik, sőt, egyes modellek még ennél is gyorsabbak lehetnek.

Ebben a sebességtartományban egy esetleges bukás vagy baleset komoly sérülésekkel járhat, ezért elengedhetetlen, hogy kiemelt odafigyeléssel és óvatossággal vezessük őket.

Hangtalan

Annak ellenére, hogy a legjobb elektromos rollerekkel gyorsan lehet közlekedni, szinte hangtalanok az elektromos tulajdonságuk miatt, ezért extra odafigyelést igényel vezetés közben. Ez különösen igaz a gyalogosok esetében, akik nem fognak hallani minket, amikor megközelítjük őket.

Elektromos roller fajták

Nagykerekű elektromos roller

A nagykerekű elektromos rollerek egyre népszerűbbek a piacon, és számos előnnyel rendelkeznek a hagyományos, kisebb kerekekkel felszerelt modellekkel szemben. Elsősorban a vezetési komfort terén mutatkoznak meg az előnyök.

A nagyobb kerékátmérő kiváló stabilitást biztosít, ami azt jelenti, hogy kevésbé fogod megérezni az úthibákat vagy a kisebb akadályokat az utazás során. Ez különösen hasznos lehet dombos vagy egyenetlen terepen, ahol a kisebb kerekek könnyebben veszítenek a stabilitásukból.

Gyerek elektromos roller

A gyerek elektromos rollerek az utóbbi években nagy népszerűségre tettek szert a fiatalok között, és nem csak a szórakoztatás miatt. Egy ilyen roller nemcsak lehetőséget ad a gyerekeknek a szabadtéri tevékenységekre, hanem segíti őket abban is, hogy korán megismerkedjenek az elektromos járművek világával. 

Sok modell kifejezetten gyermekek számára került kifejlesztésre, alacsony maximális sebességgel és könnyen kezelhető funkciókkal, hogy biztonságosan élvezhessék az elektromos roller előnyeit.

Elektromos roller üléssel

Az elektromos roller üléssel egy rendkívül praktikus és kényelmes közlekedési alternatíva, amely széles körben elterjedt az utóbbi években. Az ülés hozzáadása az elektromos rollerekhez jelentősen fokozza a komfortérzetet, különösen hosszabb utak során.

Nem kell végig állni, ami csökkenti a fáradtságot és lehetővé teszi, hogy még több időt töltsünk az eszközzel anélkül, hogy kényelmetlenül éreznénk magunkat. Az üléssel ellátott elektromos rollerekhez gyakran társulnak további, prémium funkciók is mint, például a nagyobb hatótávolsággal, jobb fékrendszerekkel vagy akár Bluetooth-alapú szolgáltatásokkal. 

Elektromos terep roller

Az elektromos terep rollerek olyan különleges járművek, amelyek az off-road körülmények között is kiváló teljesítményt nyújtanak. Ezek a rollerek robosztusabb felépítéssel, erősebb motorral és nagyobb, vastagabb kerekekkel rendelkeznek, amelyek könnyen megbirkóznak a nehéz terepviszonyokkal.

Legyen szó homokos, kavicsos utakról vagy akár enyhe domborzati viszonyokról, ezek az eszközök megállják a helyüket, és a legtöbbjük még vízálló is, hogy a pocsolyákon áthaladva se legyen probléma.

Vízálló elektromos roller

A vízálló elektromos rollerek kifejezetten úgy vannak tervezve, hogy ellenálljanak az esőnek és a nedvességnek, ami különösen hasznos tulajdonság a változékony időjárási körülmények között. 

Ezek a rollerek IP minősítéssel rendelkeznek, ami az ellenálló képességüket jelzi a víz szempontjából. Az IP minősítés magasabb száma erősebb védelmet jelent. Az ilyen rollerekben a legtöbb elektromos alkatrész, például az akkumulátor és a motor, speciális vízálló burkolatot kapnak. 

Ez lehetővé teszi az esős vagy nedves körülmények közötti használatot anélkül, hogy aggódnód kéne az alkatrészek károsodása miatt. Emellett ezek az eszközök rendelkeznek olyan védőborításokkal és tömítésekkel, amelyek megakadályozzák a víz befolyását a fontos elektromos alkatrészekhez. 

Háromkerekű elektromos roller

A háromkerekű elektromos rollerek népszerűek az idősebb korosztály körében, és számos előnyük van az általános kétkerekű modellekkel szemben. Az egyik legnagyobb előnyük a stabilitás. 

A három kerék általában sokkal nagyobb egyensúlyt és stabilitást biztosít, különösen lassabb sebességnél vagy megállásnál, ami ideális azok számára, akik még csak most ismerkednek az elektromos rollerezéssel vagy mozgásukban korlátozottak.

Ezek a rollerek extra funkciókkal is rendelkeznek például kosárral vagy üléssel, amelyek praktikussá teszik őket bevásárlásnál vagy hosszabb utaknál. Az ülés különösen hasznos az idősebbek vagy a mozgáskorlátozottak számára, mivel lehetővé teszi számukra, hogy kényelmesebben utazzanak hosszabb távolságra is.

Legjobb elektromos rollerek

Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2

Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 legjobb elektromos roller

A Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 kiemelkedő ár-érték viszonylatban, mivel az egyik legjobb roller a piacon. Ez az eszköz ideális választás abban az esetben, ha biztonságos és kényelmes sebességgel szeretnél eljutni az adott úticélhoz.

A Xiaomi elektromos roller kiemelkedik a többi modell közül elsősorban a kiváló teljesítménye miatt. Ezzel a rollerrel 25 km/h sebességet is könnyedén elérhetsz, ami egy személyautó megengedett legnagyobb sebességének a fele lakott területen.

Arról nem is beszélve, hogy egy töltéssel akár 45 kilométert is megtehetsz. Ez a távolság még városi körülmények között is elegendő ahhoz, hogy kényelmesen és gyorsan közlekedj egyik helyről a másikra. 

A 300W-os elektromotor pedig biztosítja, hogy még a kisebb vagy nagyobb emelkedők se jelentsenek problémát, ugyanis az Electric Scooter Pro 2 gond nélkül megbirkózik velük. 

A Xiaomi elektromos roller kifejezetten a mindennapi használatra lett tervezve, ezért magas szintű biztonsági funkciókkal van ellátva. A 8,5-ös gumik remek tapadást garantálnak és a lengéscsillapítás is hozzájárul a kényelmes vezetési élményhez.

A biztonsági felszerelésen sem spóroltak: az elektromos roller első és hátsó LED világítással lett ellátva. A tárcsás fékrendszer pedig a motorkerékpároknál megszokott módon működik, a KERS energia-visszanyerő technológia pedig a fékezéskor felszabaduló energiát tölti vissza az akkumulátorba. 

A rolleren található tempomat funkcióval egy előre beállított átlagsebesség mellett teheted meg a hosszabb útjaidat, ezáltal is növelve a rollerezés élményét.

A Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 tervezése során a mérnökök egy olyan járművet alkottak meg, ami rendkívül praktikus és hihetetlenül tartós. Alapanyagául a repülőgépiparban is használt alumínium adja, ami kiváló stabilitást és tartósságot biztosít, emellett az időjárás viszontagságait is jól bírja.

A pedál tervezése pedig úgy lett kialakítva, hogy megakadályozza azt, hogy a lábad csúszkáljon rajta. Amennyiben útközben lemerül az akkumulátor, vagy váratlanul rossz idő alakul ki, és buszra kell szállnod, ez a roller akkor sem fog cserben hagyni. 

Egyetlen gyors mozdulattal összecsukható és lehajtható, amely így fogantyúként is funkcionál. Ezáltal az egész, mindössze 14 kilogrammos eszköz könnyen hordozható és tárolhatóvá válik.

TETSZIK

 • Kiváló teljesítmény
 • Tárcsás fékrendszer
 • Tempomat
 • Egy töltéssel akár 45 km megtétele
 • Jó ár-érték
 • Összecsukható
 • Könnyű súly

NEM TETSZIK

 • A gyári App lehetne okosabb
 • A sport mód nagyon gyorsan meríti az akkumulátort

Xiaomi Mi Electric Scooter 4 Pro

Xiaomi Mi Electric Scooter 4 Pro elektromos roller

A Xiaomi Mi Electric Scooter 4 Pro a Xiaomi elektromos rollerek sorában egy új mérföldkő, hiszen rendkívüli nagy hatótávval és egy megerősített, nagyobb méretű vázzal büszkélkedhet.

Az Mi Electric Scooter 4 Pro számos tekintetben fejlettebb, mint az előző verzió, a Pro 2. A kormány 6 cm-el magasabb, 6,8 cm-el hosszabb és 5,4 cm-el szélesebb lett, és az egész jármű teste is 1,9 cm-el lett szélesítve.

Az anyaghasználat is prémium, a váz egy speciális repülőgépiparban alkalmazott alumínium ötvözetből készült, ami garantálja a könnyű, mégis ellenálló felépítést.

Az újítás a kerekekben is megmutatkozik. A Mi Electric Scooter 4 Pro 10 hüvelykes Xiaomi DuraGel gumiabroncsokat kapott, amelyekben nincsen tömlő, helyette öntömítő géllel vannak feltöltve. Ez kiküszöböli a defekt esélyét, tovább növelve ezzel a jármű megbízhatóságát.

A Mi Electric Scooter 4 Pro három sebességi fokozattal rendelkezik, és a maximális sebessége elérheti a 20 km/h-t. A jármű továbbá tempomat funkcióval is fel van szerelve, ami megkönnyíti a hosszabb utakat.

A 446 Wh kapacitású akkumulátorának hála, egyetlen töltéssel akár 55 kilométeres hatótávot is elérhetünk. A kinetikus energia visszanyerő rendszer (KERS) pedig tovább növeli ezt az értéket, mivel a fékezés során felszabaduló energiát visszatölti az akkumulátorba.

Az akkumulátor töltése is egyszerűsödött: a roller egy mágneses töltőcsatlakozót kapott, így a töltés megkezdése gyorsabb és kényelmesebb.

TETSZIK

 • Akár 55 km-es hatótáv
 • 20 Km/h sebesség
 • 700W teljesítmény
 • Nagy teherbírás
 • Mágneses töltőcsatlakozó

NEM TETSZIK

 • Színe miatt a kosz meglátszik rajta
 • Kicsit merev rosszabb úton
 • Nehéz hozzá alkatrészt beszerezni

Xiaomi Mi Electric Scooter (Essential)

Xiaomi Mi Electric Scooter (Essential) legjobb elektromos roller

A Xiaomi Mi Electric Scooter Essential elektromos roller kimagaslóan tartós vázszerkezettel rendelkezik, amelyet a repülőgépgyártásban is használt alumíniumból gyártanak.

Az esztétikus és letisztult dizájn mellé egy rendkívüli strapabíróság társul, és az anyagválasztásnak köszönhetően még az időjárási körülmények sem árthatnak neki.

Mindezek mellett a roller váza kompakt és összecsukható, tehát könnyen magaddal viheted, ha utad során esetleg tömegközlekedésre kellene szállnod.

Az alumínium váz könnyedsége miatt a roller súlya csupán 12 kilogramm, így egyszerűen lehajthatod a kormányt, és kézben is könnyen tudod szállítani. Az autó csomagtartójában vagy akár a szekrényben is elfér, ezért rendkívül praktikus választás minden utazáshoz.

A Xiaomi Mi Electric Scooter Essential villanymotorja 250W teljesítménnyel büszkélkedhet, és nagy kapacitású akkumulátora miatt akár 20 kilométeres utat is megtehetünk egyetlen töltéssel. 

Az elektromos roller így nem csak a hatótáv, hanem a sebesség tekintetében is kiválóan teljesít: optimális körülmények között akár 20 km/h-val is közlekedhetünk.

A magas szintű komfort és biztonság élményét tovább fokozza a roller speciális, csúszásgátló taposója, a modern tárcsafékes rendszer és a LED-es világítás.

Mindezt a 8,5-ös gumiabroncsok teszik még jobbá, amelyek nem csak kitűnő tapadást, de kiváló lengéscsillapítást is biztosítanak, így a vezetési élmény egyszerre lesz élvezetes és biztonságos.

A roller szoftveres támogatottsága is kiváló, ahogyan azt a Xiaomitól elvárhatjuk. Az okostelefonra letölthető Mi Home alkalmazás segítségével Bluetooth kapcsolatot létesíthetsz a járművel, amelyen keresztül számos fontos információt tudsz ellenőrizni.

Az akkumulátor jelenlegi állapotától kezdve a megtett távolságtól és az átlagsebességig minden adatot megtekinthetsz. Az appon keresztül további beállításokat is végezhetsz, és még a roller lezárását is el tudod végezni.

TETSZIK

 • Nagy hatótáv
 • Magas teljesítmény
 • Mi Home
 • Tempomat
 • Összecsukható
 • Kis méret
 • Jó ár-érték
 • Gyors töltés
 • Megbízható

NEM TETSZIK

 • Gyorsan kopik
 • Kevés az applikáció tudása
 • A kijelző elég rossz minőségű

Sencor elektromos roller (Sencor Scooter One S20)

Sencor Scooter One S20 elektromos roller

A Sencor Scooter One S20 egy pénztárcabarát választás az elektromos rollerek között, ugyanakkor ugyan olyan hatékonysággal és extra funkciókkal rendelkezik, mint a drágább árkategóriájú társai.

A rollert egy 8,5 colos, perforált gumi kerekekkel vehetjük használatba amelyek mellé kettős fékrendszer is társul, elektromos és tárcsafék formájában, garantálva ezzel a stabil és biztonságos megállást. 

Mivel az abroncsok viszonylag kemények, egyenetlen terepen valószínűleg érezni fogjuk a rázkódást. A roller súlya mindössze 12,5 kg, tehát könnyedén vihetjük magunkkal, és még a teherbírása is lenyűgöző: akár 120 kg-os súlyt is képes elbírni.

A Sencor Scooter One S20 modellben egy 350 wattos motor dolgozik, amely lehetővé teszi, hogy a roller 25 km/h maximális sebességgel közlekedjen. Az egy töltéssel megtehető táv akár 25 kilométer is lehet, amit egy 7,5 amperórás akkumulátornak köszönhetünk. 

A roller tempomat funkcióval is rendelkezik, amely lehetővé teszi az állandó sebesség beállítását. Ráadásul a SENCOR SCOOTER applikációval összekapcsolhatjuk a rollert, aminek segítségével információkat kaphatunk az akkumulátor töltöttségi szintjéről, a megtett útról, és még a roller lezárását is elvégezhetjük.

TETSZIK

 • 25 km-es hatótáv
 • 12.5 kg súly (könnyű szállítás)
 • Tempomat
 • 25 km/h végsebesség
 • 15%-os emelkedőmászás
 • Strapabíró
 • Jól gyorsul

NEM TETSZIK

 • Kicsit kevesebb a megtehető távolság
 • Néha nem érzékeli a gázadást

Ninebot Segway KickScooter MAX G30E II

Ninebot Segway KickScooter MAX G30E II elektromos roller

A Ninebot Segway Kickscooter MAX G30 elektromos roller egy olyan kifinomult közlekedési eszköz, amelyet úgy terveztek, hogy hosszabb távolságok megtételére is alkalmas legyen. 

Ez azt jelenti, hogy nem csak a városban teljesít jól, de akár kisebb túrákra is bátran magaddal viheted. A motor kapacitását számottevően növelték, így akár 20°-os emelkedőket is képes könnyedén megmászni anélkül, hogy rá kellene segítened.

Továbbá a fejlett energia visszanyerési rendszernek köszönhetően az energiavesztés minimalizált, mivel a fékezés során vagy lejtőn való guruláskor az energia visszakerül az akkumulátorba. Ez egy kiemelkedően zöld technológia, amely tovább növeli az utazás hatótávolságát.

A Ninebot by Segway Kickscooter MAX egy rendkívül hatékony akkumulátorral büszkélkedhet, amely lehetővé teszi, hogy akár 65 km-es távolságot is megtegyen egy töltéssel. 

A roller egy 3A-es beépített gyorstöltővel és egy további csatlakozóval is rendelkezik, amelyet egy 5A-es külső töltőre is rá lehet csatlakoztatni. Ennek eredményeként a 25 km/h-s sebességet elérő Ninebot hosszú utazásokhoz és túrákhoz is ideális választás lehet.

TETSZIK

 • Nagy hatótáv
 • Kerekek jól csillapítanak
 • Strapabíró
 • Erős motor
 • Gyors töltés

NEM TETSZIK

 • Kicsit nehéz
 • 50%-os akkumulátor szint alatt a max sebesség visszaesik

Blueway elektromos roller

Blueway elektromos roller
https://blue-way.hu/

Az összes BlueWay modell elektromos hajtással, és környezetbarát módon működik, mivel nem bocsátanak ki káros anyagokat és nem szennyezik a levegőt. A járművek lítium és ólomsavas akkumulátorokkal vannak felszerelve.

Az akkumulátorok feltöltése elektromos hálózatra való csatlakoztatással történik, és a feltöltött akkumulátorok modelltől függően, akár több órán át is képesek müködtetni az elektromos rollert.

A roller ergonomikus tervezésű, így hosszabb utazások során is kényelmes marad, és a beépített biztonsági funkciók, mint például az erős fékrendszer, minden utazást biztonságossá tesz. 

TETSZIK

 • Nagy hatótáv
 • Strapabíró
 • Környezetbarát

NEM TETSZIK

 • Nem alkalmas terepre
 • A töltés lehet akár 8 óra

Kugoo G Booster

Kugoo G Booster elektromos roller
https://kugoomagyarorszag.hu/termek/kugoo-g-booster-2x-800w-48v-23ah/

A KUGOO G Booster elektromos roller egy igazi erőgép, amely ideális városi és terep használatra egyaránt. A kettős szénkefe nélküli motor, amely összesen 800 watt teljesítménnyel, valamint az erőteljes lítium-ion akkumulátor teszi lehetővé, hogy hosszú utakat is megtehessünk, és elérjük az akár 55 km/h-s sebességet. 

A robogó 30 kg-os tömegével és 25×6 cm-es kerekeivel nemcsak praktikus, hanem stílusos is, és egyszerűen összehajtható a könnyű szállítás érdekében. Ez az eszköz az egyik legjobb választás a kategóriájában, amely kiemelkedő minőségű gumiabroncsokkal rendelkezik, így tökéletesen alkalmazkodik mind városi, mind a nehéz terep környezethez.

A váz minőségi alumíniumból készült, míg a hátsó és az első tárcsafékek biztosítják a stabil és biztonságos vezetést. A roller kiválóan megtervezett elektronikus gázpedál és LCD kijelzővel van felszerelve, amely a sebességet, a megtett távolságot, az akkumulátor állapotát és más hasznos adatokat is megjelenít.

TETSZIK

 • Erős váz és kormányszerkezet
 • Jól gyorsul  
 • Nagy hatótáv
 • 55 km/h végsebesség
 • Jó lengéscsillapítás

NEM TETSZIK

 • A szelep kialakítás nem a legjobb
 • Elsőre nehéz gumit cserélni

Kugoo KuKirin G3 PRO

KuKirin G3 PRO elektromos roller
https://kugoomagyarorszag.hu/termek/kukirin-g3-pro/

A Kugoo KuKirin G3 PRO elektromos roller a mobilitás és a kényelem új dimenzióját nyitja meg. Nem számít, hogy városi közlekedésről vagy egy hétvégi kiruccanásról van szó, ez a jármű mindig képes felülmúlni az elvárásokat. De nézzük, mi teszi ezt a rollert olyan különlegessé!

Az egyik legfontosabb jellemző, ami azonnal szembetűnik, a KuKirin G3 PRO kimagasló teljesítménye. Erős motorral rendelkezik, amely összesen 2400W teljesítményt generál, így akár 55 km/h sebességgel is képes száguldani. A gyorsulása és a végsebesség is lenyűgöző, ezáltal gyorsan és hatékonyan közlekedhetsz a városban.

A beépített, nagy kapacitású 23Ah akkumulátor lehetővé teszi, hogy akár 60-70 kilométert is megtegyél egyetlen töltéssel. Ez azt jelenti, hogy nem kell aggódnod az akkumulátor lemerülése miatt, ha hosszabb útra indulsz.

Az alumínium ötvözetből készült váz nem csak könnyű, de rendkívül tartós is. Az erős kialakításnak köszönhetően a roller terhelhetősége akár 120 kg is lehet, így szinte bárki használhatja.

A kettős rugózás és a nagy méretű, 10,5 colos pneumatikus abroncsok garantálják a zökkenőmentes utazást. A beépített LED fényszóró és a fékrendszer pedig tovább növelik a biztonságot, legyen szó nappali vagy éjszakai közlekedésről.

Az összecsukható kialakításnak köszönhetően a roller könnyen szállítható és tárolható. Csak néhány egyszerű lépés, és máris összecsukható vagy szétnyitható, így kiválóan alkalmas azoknak, akik sokat utaznak.

A Kugoo KuKirin G3 PRO elektromos roller ideális választás mindazok számára, akik egy megbízható, magas teljesítményű és kényelmes közlekedési eszközt keresnek. A roller sokoldalúsága, kimagasló terhelhetősége és figyelemre méltó hatótávolsága minden igényt kielégít, legyen szó akár városi, akár terepen történő közlekedésről.

TETSZIK

 • Nagy hatótáv
 • Strapabíró
 • Erős motor
 • Összecsukhatóság
 • Jó fékrendszer

NEM TETSZIK

 • Magas ár-érték

Akai elektromos roller

Akai elektromos roller

Az Akai elektromos roller a modern városi mobilitás egyik legdinamikusabb megoldása. Elegáns dizájn, magas teljesítmény és számos innovatív funkció teszi ezt a rollert azok számára nélkülözhetetlenné, akik gyorsan és stílusosan szeretnének közlekedni. Lássuk, miért érdemes ezt a járművet választani!

Az Akai rollerek egy erős, de energiatakarékos motorral rendelkeznek, amelyek akár a 30 km/h-ás végsebességet is elérhetik. Ez tökéletes választás a városi forgalomban, ahol a sebesség és az idő is lényeges tényező.

A beépített lítium-ion akkumulátor kiemelkedő hatékonysága révén képes akár 40 kilométeres hatótávolságot is biztosítani egyetlen töltéssel. Többé nem kell aggódnod, hogy az akkumulátor túl hamar lemerül.

A kiváló minőségű alumínium váz nem csak könnyű súlyt, hanem robusztus kialakítást is garantál. A roller terhelhetősége akár 100 kg is lehet, ezért szinte mindenki számára alkalmas.

Az intuitív vezérlőpanellel és az összecsukható kialakítással a roller használata gyerekjáték. Az összecsukható mechanizmus révén könnyen szállítható és tárolható, így ideális azoknak, akik értékelik a praktikusságot.

Legyen szó rövid városi utakról vagy hosszabb távolságokról, ez a roller minden szempontból ideális választás lehet. A tartós anyagok, a kiváló teljesítmény és a biztonsági funkciók mind hozzájárulnak ahhoz, hogy ez a roller tökéletes választás legyen a modern életvitelhez.

TETSZIK

 • Jó ár-érték arány   
 • Igényes megjelenés
 • Strapabíró
 • Könnyű használat

NEM TETSZIK

 • Kicsit lassú
 • Víz érzékenység

Ducati elektromos roller

Ducati elektromos roller

A Ducati márka nem csupán a motorkerékpárok világában jártas, hanem a városi közlekedésre is izgalmas megoldást kínál a saját elektromos roller fejlesztésével. Ha egy menő, gyors és megbízható eszközt keresel a városi közlekedéshez, a Ducati elektromos roller minden bizonnyal felkelti majd az érdeklődésed.

Ahogy az egy Ducatitól elvárható, ez az elektromos roller is magas teljesítményű motorral van felszerelve, amely képes akár 35 km/h-ás sebességre is felgyorsulni. Ezzel az eszközzel egy pillanat alatt átszelheted a zsúfolt utcákat, és gyorsan elérheted az uticélodat.

A beépített, kiváló minőségű akkumulátor lehetővé teszi, hogy akár 45 kilométeres távolságot is megtegyél egyetlen töltéssel. Nem kell tehát többé folyton az akkumulátor töltöttségi szintjét figyelned, a Ducati elektromos rollerrel gond nélkül megteheted a napi utadat.

A roller váza alumínium ötvözetből készült, így nem csak könnyű, de robusztus és tartós is. A 120 kg-os maximális terhelhetősége is azt bizonyítja, hogy ez a gép komoly terhelhetőségnek is ellenáll.

Az ergonomikus kialakítás és a rugalmas felfüggesztés garantálják a zökkenőmentes utazást. Az összecsukható dizájn pedig azt jelenti, hogy a rollert könnyen magaddal viheted a tömegközlekedési eszközökön, vagy akár be is viheted az irodába.

A Ducati elektromos roller egy igazán exkluzív, magas teljesítményű jármű, amely a megbízhatóság, a stílus és a funkcionalitás tökéletes egyensúlyát kínálja. A modern technológia és a kiváló anyaghasználat révén ez a roller azok számára ideális, akik nem akarnak kompromisszumot kötni sebesség, hatótávolság vagy dizájn terén.

TETSZIK

 • Csendes motor
 • Strapabíró 
 • Összecsukhatóság
 • Nagy hatótáv
 • Könnyű használat

NEM TETSZIK

 • Magas az ár-értéke

Elektromos roller árak

Minden vásárlásnál az egyik legfontosabb szempont az ár, és ez alól a legjobb elektromos rollerek sem jelentenek kivételt. Egy gyermek számára már 50-100 ezer forint közötti összegért is beszerezhetsz egy e-rollert, míg a felnőtteknek szánt változatok ennél magasabb árkategóriában kezdődnek.

Ha költséghatékony módon szeretnél rollert vásárolni, akkor érdemes szétnézned a használt e-rollerek között.

Rollerek 100.000 – 150.000 Ft között

Az ebben az árkategóriában kapható legjobb elektromos rollerek egyszerűek, de jól használhatóak a városi közlekedésre. Nem biztos, hogy rosszabb minőségűek, de teljesítményben és sebességben általában alulmaradnak a magasabb árkategóriás társaikkal szemben.

Rollerek 150.000 – 250.000 Ft között

Ebben az árkategóriában már megbízható és viszonylag gyors, erős szerkezetű e-rollerek közül válogathatsz. Ha szerencséd van, 200 000 forint környékén már olyan modelleket is találhatsz, amelyek a durvább terepviszonyokhoz is alkalmazkodnak. 

Viszont ezért az árért ne várj túl sok extrát, mert valamilyen hiányossága biztosan lesz a rollernek. Amennyiben odafigyelsz a vásárlásnál akkor ezek a kisebb hiányosságok szinte fel sem fognak tűnni. 

Rollerek 250.000 – 400.000 Ft között

Ha nagyobb összeget szánsz a vásárlásra akkor 250 000 Ft felett már igazi prémium minőségű e-rollerek közül válogathatsz. Ezek a magasabb árkategóriás modellek olyan teljesítménnyel rendelkeznek, hogy a használatuk ténylegesen élvezetessé válik, és a kiváló fékrendszer miatt sokkal biztonságosabbak is.

Miért fontos a rendszeres karbantartás?

A rendszeres karbantartás kritikus jelentőségű több okból is. Elsőként a megfelelő ellenőrzés és karbantartás hozzájárul a jármű hosszú távú megbízhatóságához és az élettartam nőveléséhez is. 

Minél jobban odafigyelsz a roller karbantartására, annál kevesebb a valószínűsége, hogy váratlan meghibásodás lép fel, amelyek nem csak kellemetlenséget, de akár balesethez is vezethet.

Másodszor a karbantartási munkálatok elvégzése segít megőrizni a roller értékét. Egy jól karbantartott jármű nem csak jobban működik, de eladás esetén magasabb áron értékesíthető.

Elektromos roller szerviz

Sajnos még mindig előfordul, hogy olyan elektromos rollerek találhatók a magyar piacon, amelyek nem rendelkeznek megfelelő szervízhálózattal, és még az alkatrész beszerzése is csak nehezen kivitelezhető egy műszaki hiba esetén.

Azonban a helyzet fokozatosan javul, és már van olyan gyártó, mint például a Xiaomi, amelyekhez már Magyarországon is teljeskörű szerviz támogatást nyújt. Ez a javuló tendencia pedig várhatóan további javulást fog mutatni a közeljövőben.

Mivel a legjobb elektromos rollerek szervizelése komoly szaktudást igényel, nem éri meg, hogy otthon te is neki állj, főleg ha nem értesz hozzá. Inkább keress fel egy szervizt, ahol professzionális minőségben elvégzik a megfelelő javítást és a karbantartást. 

Elérhető roller szervizek:

 • Erollerbolt
 • Ultimate-ebike
 • Roller mágus
 • Future Board
 • Xiaomi

Gyakori kérdések elektromos rollerrel kapcsolatban

Mekkora súlyt bírnak el az elektromos rollerek?

Fontos tudni, hogy az adatok gyakran eltérnek a gyártók és még a modellek között is. Ezért mindig ajánlott alaposan átnézned az adott termék leírását vásárlás előtt. A piacon jelenleg kapható e-rollerek nagy része általában 100 és 125 kilogramm közötti terhelésre van beállítva.

Kell rá jogosítvány?

Jelenleg a szabályok értelmében a 300W teljesítmény alatti elektromos rollerek használata jogosítvány nélkül is megengedett. Ugyanakkor érdemes figyelemmel követned a jogszabályok alakulását, mivel a témában várhatóan számos változás fog történni a közeljövőben.

Mennyibe kerülnek a legjobb elektromos rollerek?

A legjobb elektromos rollerek ára nagyon változó és több tényezőtől függ, például a márka, a modell, a teljesítmény és az extra funkciók. Az elektromos rollerek árkategóriája nagyon széles. Jelenleg a piacon megvásárolható rollerek 100.000 Ft – 400.000 Ft között mozognak.

Mennyi ideig tart az akkumulátor töltése?

Az akkumulátor töltési ideje modelltől és az akkumulátor típusától függően változhat. Általában 3-6 óra közötti időszakra lehet számítani, de ezek az adatok a gyártók és modellek között eltérőek lehetnek.

Milyen gyorsan megy?

A legjobb elektromos rollerek sebessége széles skálán mozog, és függ a modelltől, a motor teljesítményétől és más specifikációktól. Az alacsonyabb árkategóriás rollerektől kezdve egészen a drágább modellekig a sebesség 20-45 km/h között változhat.

Értékeld a cikket:

 • Rating