Ez a legjobb szárítógép

Legjobb szárítógépek 2024-ben!

A ruhaszárítással kapcsolatos felmerülő problémák gyakran okoznak gondot azoknak is, akik családi házban élnek. Legyen szó az időjárásról vagy helyhiányról, a frissen mosott ruhák szárítását, amennyiben ez megoldható nem szabad a lakáson belül elvégezni, különösen a hőszigetelt otthonokban. 

Miért? Mert a száradási folyamat túl sok párát termel, ami rövid idő alatt nedves és penészes falakhoz vezethetnek. Ezen okok miatt egyre többen úgy gondolják, hogy a hagyományos ruhaszárítás már a múlté.

Tartalom

A piacon egyre hatékonyabb és elérhető árkategóriájú szárítógépek jelentek meg, amelyek már nem minősülnek luxuscikknek. Egyre több családi házban található meg ez a háztartási eszköz, főként olyan esetekben, amikor a lakás túl kicsi, esetleg gyerekek vannak vagy egyszerűen csak szeretik, hogyha a ruhák rövid időn belül ismét használhatóak lesznek.

Manapság egyre több gyártó kínál megoldást a páramentes otthonok és a gyűrődésmentes, száraz ruhák problémájára speciális elektronikai készülékeikkel. Mivel a szárítógépek sokaknak még mindig újdonságot jelentenek, rengeteg kérdés merül fel az emberekben. Hogyan működnek, milyen típusok léteznek, és végül, hogy melyik a legjobb szárítógép 2024-ben. 

Hogyan válasszuk ki a legjobb szárítógépet?

A legjobb szárítógép kiválasztása fontos lépés a rendezettebb otthon kialakításában, hiszen használatával elkerülhető a nagyméretű szárítóállványok okozta helyhiány, és fokozza a kényelmet. 

Majdnem minden háztartásban megállja a helyét: a kis lakásokban élőknek több helyet biztosít, míg a nagycsaládosoknak gyorsan megszáradó ruhákat eredményez, aminek köszönhetően megkönnyíti a mindennapi életet.

A megfelelő szárítógép kiválasztása nemcsak praktikus megoldás, hanem segítségével akár pénzt is megtakaríthatsz a ruhavásárlás terén. Arról nem is beszélve, hogy télen elkerülheted a vizes ruhák által okozott egészségre ártalmas penészesedést is.

Szárítógépek előnyei és hátrányai

Amennyiben a legjobb szárítógépet szeretnéd megvásárolni, elengedhetetlen, hogy figyelembe vedd ezeknek a berendezéseknek az előnyeit és hátrányait. Csak így fogod tudni eldönteni, hogy egyáltalán szükséged van-e egy ilyen készülékre. Nézzünk meg néhány szempontot, mire érdemes odafigyelni:

Előnyei

 • A ruhaszárítás sokkal higiénikusabb lesz a szárítógép használatával, mivel a gép belsejében nem tapad a ruhákhoz semmilyen por, pollen vagy egyéb mikroszkopikus szennyeződés. Ez különösen előnyös lehet azoknak, akik allergiában vagy bőrbetegségben szenvednek.
 • A szárítógép használata során a ruhákat nem éri UV fény, szél és más környezeti hatás, ezért kedvenc ruháink sokkal kevésbé fognak kopni. A ruhák így hosszabb ideig megőrzik eredeti színüket, ellentétben a kültéri szárítással.
 • A szárítás után a ruhák tapintása sokkal puhább és finomabb lesz, még akkor is ha nem használunk semmilyen öblítőt a mosás során. 
 • A ruhák vasalása sokkal könnyebb lesz. Ráadásul vannak olyan ruhadarabok, amelyeket a szárítógépből kiszedve már szinte egyáltalán nem kell vasalni, mivel szépen kisimulnak. Ez jelentős időmegtakarítást is eredményez a vasalás során. 
 • A mosás után körülbelül 1-2 órával már újra hordhatjuk vagy elpakolhatjuk a tiszta ruhákat. Nincs szükség több napot várni arra amíg a ruhák teljesen megszáradnak.
 • A szárítógép használata elősegíti a dizájnos otthoni környezet kialakítását, mivel nem kell órákon át kerülgetni a vizes ruhákat. A gyorsabb szárítási folyamatnak köszönhetően pedig kevesebb lesz a szennyes, ami tovább erősíti a rendezettebb otthon kialakítását.
 • A szárítógép használatával a lakásban nagy mértékben csökken a páratartalom, így búcsút inthetünk a nedvesedő és penészesedő falaknak, a párás ablakoknak, valamint a fülledt levegő érzetének.

Hátrányai

 • Mivel a szárítógép elektromos árammal működik, ezért természetes, hogy növelheti otthonunk energiafogyasztását. Azonban napjainkban már léteznek olyan energiatakarékos készülékek, amelyek használata esetén ez a növekedés alig lesz tapasztalható.
 • A legtöbb szárítógép mérete megegyezik vagy akár nagyobb is lehet, mint egy mosógépé, ezért külön helyet kell biztosítani számára. Ez különösen a kisebb ingatlanok esetében lehet problémás, bár bizonyos gépek felszerelhetők a mosógépre, így a két készülék esetében csak egy helyet kell biztosítani. 
 • A magas szárítási hőmérsékletnek köszönhetően, amely elérheti a 90 Celsius fokot, károsíthatja a finom szövetből készült ruhadarabokat amennyiben többször használjuk. Ha a ruhatáradban sok ilyen típusú ruhadarab van, érdemes olyan szárítógépet választanod, amely állítható szárítási hőmérséklettel rendelkezik.

Típusai

Típusukat figyelembe véve számos különböző szárítógép elérhető a piacon, ide tartozik a hőszivattyús, kondenzációs, külső szellőztetéses, valamint az olyan berendezések, amelyek multifunkciónálisak tehát nem csak mosnak, hanem szárítanak is egyben. Nézzük meg ezeket!

Kondenzációs szárítógép

A kondenzációs szárítógép egy zárt rendszerű berendezés, amely a szárításhoz a környezet levegőjét használja. A szárító meleg, párás levegője találkozik a kondenzátor külső, hidegebb levegőjével. 

Ennek eredményeként a nedvesség kicsapódik, és egy tartályba gyűlik, míg a páramentes levegő ismét visszakerül a dobba, folytatva a szárítást. Ezt a folyamatot addig ismétli, amíg el nem éri a kívánt szárítási állapot.

Ezeket a gépeket egyszerű telepíteni, de ha nincsenek hozzákötve a lefolyóhoz, a kondenzvíz tartályt rendszeresen ki kell ürítened, ami némi kényelmetlenséget okozhat. 

A kondenzációs szárítógépek helyigénye jelentős, mivel elhelyezésükhöz legalább fél méter távolságot kell tartani a többi berendezésektől. Ez egy régebbi nagyobb fogyasztású megoldás és D-től B energiaosztályig kaphatóak, de már elérhetőek hőszivattyúval kiegészített változatban is.

Érdemes megjegyezni, hogy ezek ár-érték arányban jó választásnak minősülnek, és általában csendesek. Körülbelül 65 dB-es zajszinttel működnek.

Külső szellőztetéses szárítógép

A külső szellőztetéses szárítógép lényege, hogy a forró gőzt egy szellőztetőcsövön keresztül ki kell vezetni a házból. Ezen folyamat során számos szabályt be kell tartani, például a cső legalább 30 centiméterrel a föld felett kell legyen, és fontos nagy figyelmet szentelni a cső épségére.

Ez egy kevésbé praktikus megoldás, de alacsony fogyasztása és ára miatt még mindig kelendő.

Hőszivattyús szárítógépek

A hőszivattyús szárítógépek egy fejlettebb technológiát képviselnek, modernek és gazdaságosak. Működésük a hűtőgépekhez hasonlít, vagyis a meleg, nedves levegőt egy teljesen zárt rendszerben keringetik, majd azt fokozatosan lehűtik és párátlanítják. 

Bár áruk magasabb lehet, ezt ellensúlyozza a kiváló energiatakarékosságuk, melyek A-tól A+++ energiaosztályig kaphatóak, valamint a képességük, hogy alacsony hőmérsékleten akár 50 fokon is hatékonyan tudnak szárítani.

Amennyiben sok olyan ruhával rendelkezel, amelyek finom anyagúak és jelentős energiamegtakarítást szeretnél elérni, akkor a hőszivattyús szárítógép a megfelelő választás számodra. Ezek a gépek körülbelül 65 dB zajszinttel működnek, tehát viszonylag csendesek.

Multifunkciós: mosó szárítógép

Amennyiben kis lakással rendelkezel és nem tudod másképp megoldani, akkor érdemes megfontolnod a mosógép-szárítógép kombináció használatát. Ezzel a megoldással egyetlen géppel intézheted a mosást és a szárítást.

Fontos azonban megjegyezni, hogy ezeknek a berendezéseknek a hatékonysága nem mindig a legjobb, és mivel a működési idejük akár kétszerese is lehet, mintha két különálló géped lenne, ezáltal sokkal többször számíthatsz a meghibásodásra.

Mivel ezek a gépek általában nem képesek ugyanolyan mennyiségű ruhát szárítani, mint amennyit mosni, ezért a szárítás előtt körülbelül 3 kg vizes ruhát ki kell venned a dobból. 

Megjelenés és dizájn

A legjobb szárítógépek dizájn szempontjából nem panaszkodhatnak. Ha ránézel egy ilyen gépre, általában a házon látsz egy kijelzőt, gombsort és ha elöltöltős a gép, akkor be is nézhetsz a dob belsejébe.

A digitális kijelzőn leolvashatod az aktuális programot és az egyes funkciókat. Ami a színeket illeti, továbbra is a letisztult fehér szín vezet, de találhatsz piros, zöld, fekete és szürke színű készülékeket is, bár ezek kevésbé gyakoriak.

Mérete és elhelyezése

Elmondható, hogy a legjobb szárítógépek mérete gyakran megegyezik a legjobb mosógépek méretével, ezért a helyigényük kifejezetten jelentős. Ezért nagyon fontos, hogy alaposan mérlegeld, hogy milyen formában és pontosan hová tudod elhelyezni. A választás előtt mindig tisztában kell lenned néhány dologgal: 

 • Mekkora hely áll rendelkezésre a szárítógép számára?
 • Található-e lefolyó és áramforrás a bekötéshez?
 • Van-e lehetőség egymásra építeni a szárítógépet és a mosógépet?

Ezek a szempontok segítenek biztosítani, hogy a szárítógép megfelelően illeszkedjen a rendelkezésre álló térbe, és hogy könnyen hozzáférhető legyen a szükséges bekötési pontokhoz.

Ha hely szűkében vagy, érdemes fontolóra venned a szárítógép beépítési lehetőségét, különösen elöltöltős mosógép esetén. Ebben az esetben a szárítógépet fel lehet szerelni a mosógép tetejére, feltéve, hogy méreteik megegyeznek, és a belmagasság és az elrendezés lehetőséget ad rá.

A gyártók ma már külön speciális kereteket kínálnak erre a célra, amelyek nemcsak esztétikusak, de rendkívül stabil megoldást biztosítanak a mosó  és szárítógépek egymásra építéséhez. 

Beépíthető szárítógép

A beépíthető szárítógép tökéletes választás kis alapterületű, de magas belmagasságú lakásban. Ha elöltöltős a mosógéped, és méretük megegyezik, akkor ráteheted a szárítógépet. 

Ehhez szükséged lesz egy esztétikus és stabil keretre, ami gyakran tartalmaz egy polcot is, amire ráteheted a ruhagyűjtő kosarat. Fontos megjegyezni, hogy a szárítógépet nem csak a mosógép tetejére lehet helyezni, hanem be is építhető például egy konyhapult alá. Ilyenkor akár le is veheted a tetejét, hogy a méretek pontosan illeszkedjenek.

Keskeny szárítógép

A keskeny szárítógépek kifejezetten népszerűek a kis méretű lakásokban, főleg a korlátozott hely miatt. Az egyedülállók számára is ideálisak, mivel a kisebb kapacitásuk bőven elegendő számukra.

Energiafogyasztása

Jelentős eltéréseket tapasztalhatunk az energiafelhasználás terén a kondenzációs és a hőszivattyús elv alapján működő szárítógépek között. A kondenzációs gépek általában kevésbé hatékonyak és magasabb energiafogyasztással járnak, ezáltal nem véletlen, hogy az A+++ energiabesorolású gépek között szinte alig találhatók ilyen típusok. 

Még a legjobb kondenzációs szárítógépek is általában A-B besorolásúak, de a C és D energiaosztályú berendezések sokkal gyakoribbak. Egy korszerűbb kondenzációs szárítógép esetében az átlagos felhasználás mellett az éves áramfogyasztásunk akár 560 kWh-val is megemelkedhet.

A hőszivattyús modellek lényegesen hatékonyabbak ezen a téren. Az A-nál rosszabb besorolású változatok szinte ritkák, és sokkal elterjedtebbek az A+++ kategóriájú típusok. 

Ennek az az oka, hogy a hőszivattyús rendszerek közel 70%-al kevesebb energiát használnak fel, mint a kondenzációs modellek. Ennek eredményeként az éves energiafogyasztásuk akár 190 kWh-ra is csökkenhet, ami gyakorlatilag elhanyagolható a más háztartási gépekhez viszonyítva.

Milyen gyorsan szárít?

A legjobb szárítógépek szárítási sebessége jelentősen változhat a készülék típusától, kapacitásától, és az energiafelhasználásától függően. Általában a szárítási időt befolyásoló tényezők közé tartozik a ruhák anyaga, mennyisége, és a készüléken beállított hőmérséklet és időtartam.

Gyorsabb szárítást lehet elérni a magasabb hőfok alkalmazásával, de fontos figyelembe venni, hogy a túl magas hőmérsékleten való szárítás károsíthatja a ruhákat, különösen az érzékenyebb anyagokat.

Egy jó gép használatával akár több órát is megspórolhatsz, mely időtartamot más tevékenységeid számára tudod fordítani.

Töltési kapacitása

Az egyik legfontosabb szempont, amikor szárítógépet választunk, hogy mekkora mennyiségű ruhát képes a gép dobja befogadni. A legtöbb esetben ezek a ruhaszárítók 7-9 kg ruhát tudnak egyszerre befogadni. 

Ez azért fontos, mert a szárítógép kapacitását érdemes összehangolni a használt mosógéppel. Például, ha egy adott mosás során 8 kg ruhát mosunk, akkor nem lenne praktikus csak egy 6 kg befogadására képes szárítógépet vásárolni. 

Ebben az esetben legalább kétszer kellene beindítani a szárítót a kívánt hatás eléréséhez. A kilogrammban előírt értékek fontosak, és mindig a száraz ruha súlyát jelzik, nem pedig a vízesét.

Ez azért lényeges, mert a nedves ruha súlyát a beszívott víz miatt nehezebb pontosan meghatározni. Kiemelten fontos betartani a gép előírt kapacitását, mivel a túl sok ruha bepakolása csökkentheti a teljesítményt, növelheti a fogyasztást, és extrém esetekben akár a meghibásodás kockázatát is növelheti.

Szárítási program

Azért, hogy megőrizd ruháid eredeti színét, méretét és ne károsítsd az anyagát, a szárítógép gyártói különböző programok használatát biztosítják a felhasználóknak. 

A modern gépek már rendelkeznek olyan intelligens funkciókkal, amelyek automatikusan alkalmazzák a megfelelő hőmérsékletet, programidőt, és dobmozgást a ruha anyagának megfelelően.

A leggyakoribb programok a textiltípusok alapján vannak csoportosítva, mint például:

 • gyapjú
 • szintetikus anyagok
 • pamut
 • farmer
 • kevertszálas ruhák

Néhány modell akár a ruhatípus alapján is osztályoz, és kínál külön programot például ingek, blúzok, fehérnemű vagy utcai ruhák számára. Egy modern gép akár a csak kézzel mosható ruhákkal is megbirkózik.

Jó ha rendelkezik a szárítógép gyors programmal, viszont a megléte nem tartalmaz kímélő funkciót, de legalább gyorsan elvégezi a szárítási feladatot. A vasaláskönnyítő program csökkenti a gyűrődéseket, bár nem mindig váltja ki teljesen a vasalást, mégis sokat segíthet a számodra. 

A frissítési funkció segítségével a régebben nem használt ruháidat tudod felfrissíteni mosás nélkül. A finom program kifejezetten az érzékeny anyagú ruhákhoz ajánlott. Végül, az antiallergén programnak is van helye a modern szárítógépekben, amely a bőrérzékeny vagy allergiás felhasználók számára lehet ideális választás. 

Zajhatás

Napjainkban a háztartási gépek csendes működése alapvető elvárás. Bár számos modell képes erre, mégis vannak olyanok, amelyek működési elvükből adódóan nem lehetnek teljesen zajmentesek. Ide tartoznak például a szárítógépek is.

Az, hogy egy adott típus kondenzációs vagy hőszivattyús elven működik, nem befolyásolja a zajszintet. Általánosságban mindkét változat körülbelül 65 dB-es zajszint mellett üzemel, ami hasonlóan hangos, mint egy jobb minőségű mosógép.

Fontos megjegyezni, hogy a gyártók és modellek között eltérések lehetnek ebben a paraméterben, tehát előfordulhatnak jobb vagy rosszabb zajszinttel rendelkező típusok is. 

Motor megbízhatósága

Az inverter motor egy megbízható, energiatakarékos, csendes és hosszú élettartamú megoldás. A motorban nincsenek szénkefék vagy mozgó alkatrészek, így gyakorlatilag minimális az esélye annak, hogy valami meghibásodjon benne.

Az ilyen típusú motorokhoz akár 10 év garancia is jár, ezért érdemesebb ezt választani a hagyományos motorok helyett.

Extra funkciók

A legjobb szárítógépek számos extra funkcióval rendelkeznek, amelyek segítik a felhasználókat a hatékonyabb és kíméletesebb szárítási folyamat elérésében. Nézzünk meg ezek közül néhányat!

Mobilról vezérlés

A mobilról vezérelhető szárítógépek az okostechnológia előnyeit hozzák el a ruhaszárítás területére, így lehetővé téve a felhasználók számára a távoli irányítást és ellenőrzést. Ezeket a berendezéseket Wi-Fi kapcsolaton keresztül, egy meghatározott mobil applikációhoz csatlakozva tudod irányítani.

A mobilalkalmazásokon keresztül személyre szabhatod a szárítási beállításokat, például a hőmérsékletet, az időzítést és az egyéb funkciókat, még akkor is, ha nem tartózkodsz otthon.

Késleltetett indítás

A késleltetett indítás egy hasznos funkció, amelyet sok modern szárítógép kínál. Ez a funkció biztosítja a számodra, hogy előre beállítsd a szárítási ciklust és eldöntsd, hogy mikor kezdje meg a készülék a munkát. 

Ez a funkció abban az esetben kiváló, ha éjjel vagy a távollétedben szeretnéd elindítani a gépet.

Gyermek zár

A gyermek zár egy olyan funkció, amelyet sok modern háztartási készülék, köztük a szárítógépek is biztosítanak. A gyermekzár célja, hogy megakadályozza a kíváncsi kisgyermekeket abban, hogy hozzáférjenek a készülék beállításaihoz vagy működéséhez.

Így a szülők nyugodtan használhatják a készüléket anélkül, hogy aggódniuk kellene amiatt, hogy a gyermekek hozzáférnek a beállításokhoz vagy a működési ciklusokhoz, és nem fognak tudni kárt okozni a gépben.

Dob megvilágítás

A dob megvilágítás egy kényelmi és esztétikai funkció, amelyet egyes szárítógépek kínálnak. A megvilágítás lehetővé teszi, hogy figyelni tudjuk a szárítási folyamatot, illetve megakadályozza, hogy a program lejárta után bent felejtsünk valamit a dobban.

Szárítógép tisztítása

Mindegy, hogy milyen szárítógépet választasz magadnak, ezeknek a berendezéseknek rendszeres karbantartásra van szükségük annak érdekében, hogy hosszú távon zavartalanul és meghibásodás nélkül tudjanak működni.

A tisztítás elhanyagolása idő előtti meghibásodáshoz vagy a funkciójuk romlásához vezethet, ez pedig érvényes mind a kondenzációs, mind a hőszivattyús modellekre. Tehát minden típus esetében szükséges például rendszeresen cserélni a szűrőt.

A szárítógépek karbantartásának egyik alapvető lépése a víztartály rendszeres kiürítése és tisztítása. Ez minden szárítási program után, vagy egy teljes szárítási ciklus befejezése után szükséges. 

A víztartály a kondenzvíz gyűjtőhelye, amely a szárítás során keletkezik. A tartályt kiemelve egyszerűen csak öntsük ki a vizet a lefolyóba. Sok géptípusnál lehetőség van arra, hogy a tartály megkerülésével közvetlenül kivezessük a kondenzvizet a gépből a lefolyóba.

Az elhanyagolt víztartály kellemetlenségeket okozhat, mivel a vízkő lerakódásokat okozhat. Ha nincs elég hely a friss kondenzvíz számára, akkor akadályozhatja a szárítási folyamatot, sőt, a beállított program akár félbe is szakadhat. 

Ezért fontos, hogy mindig ürítsd ki és tisztítsd meg a víztartályt, hogy megőrizd a szárítógép hatékony működését és elkerüld a problémákat.

A szöszszűrők az összes szárítógép alapvető részét képezik, melyekből a készüléktől függően legalább egy, vagy bizonyos típusoknál akár kettő is található. Ezek rendszeres cseréje vagy tisztítása elengedhetetlen feladat, ha ilyen típusú gépet üzemeltetsz.

A szárítógép használata ártalmas az egészségre?

Egyetlen szárítási folyamat alkalmával akár 1.5L víz is kiürülhet a tartályból. Ennek mértéke a textíliától függ, de a lényeg, hogy ez a nedvesség mennyiség már nem fog hozzájárulni a lakásod penészesedéséhez.

A szárítógép használatával hatékonyan megelőzheted a magas páratartalmat és a falak penészesedését/károsodását. Fontos azonban megjegyezni, hogy ha a kondenzációs szárítógépet ablak nélküli vagy nem megfelelően szellőző helyiségben használod, akkor növelheted a penész kialakulásának kockázatát, amely komoly egészségügyi problémákhoz is vezethet!

A szárítógép nem csupán a penész elleni védekezésre szolgál, hanem eltávolítja az allergén anyagokat és az állati szőröket is a ruhák szövetszálaiból, így hozzájárulva a tiszta és allergiamentes környezet kialakításához.

A legnépszerűbb szárítógép márkák

Magyarországon számos népszerű szárítógép márka található, melyek kiemelkednek a hatékonyságukkal és megbízhatóságukkal. Ezek a márkák nem csupán hatékony szárítást biztosítanak, de a dizájnjuk és funkcióik révén is magas szintű felhasználói élményt nyújtanak.

Electrolux EW8H357S szárítógép

Electrolux EW8H357S legjobb szárítógép
https://www.electrolux.hu/laundry/laundry/dryers/heat-pump-dryer/ew8h357s2/

Az Electrolux EW8H357S minden bizonnyal meg fog felelni a legtöbb háztartás igényeinek abban az esetben, ha egy sokoldalú és okos funkciókkal rendelkező szárítógépet keresel. 

Az Electrolux szárítógépe kiemelkedik az okosfunkciók terén. A DelicateCare rendszer alkalmas arra, hogy a dob mozgását és a szárítási hőmérsékletet a betöltött ruhák igényeihez igazítsa.

Ennek köszönhetően a felhasználók elfelejthetik az összement, kinyúlt vagy színét vesztett ruhadarabokat. De itt még nincs vége! A szárítógép SmartSense érzékelőkkel is rendelkezik, amelyek felismerik a ruhák nedvességtartalmát. Ez kritikus fontosságú, mivel biztosítja, hogy a ruhák egyenletesen száradjanak, megelőzve a túlmelegedést, és így kíméletesebb lesz a szárítási feladat.

Az Electrolux EW8H357S szárítógép az átlagtól eltérően, a GentleCare rendszer révén, rendkívül alacsony hőfokon képes a ruhákat szárítani, így elkerülve a felesleges hőhatást.

Mindez sokoldalú programokkal párosul, így a felhasználók számára széleskörű lehetőségeket kínál. A gépet úgy tervezték, hogy minden beállítás a maximális idő és energiatakarékosságot helyezze előtérbe.

A mérnökök még olyan lehetőségeket is beépítettek, mint az ágyneműk vagy nagy mennyiségű vegyes töltetek szárítására kifejlesztett programok.

Tetszik

 • Energiatakarékos
 • Késleltetett indítás program
 • Testreszabott programok
 • Egyenletes szárítás
 • Kíméletes
 • Könnyű kezelni

Nem tetszik

 • Magas az ára
 • Kicsit hangos

Bosch WTX87KH1BY hőszivattyús szárítógép

Bosch WTX87KH1BY hőszivattyús szárítógép

A Bosch WTX87EH0EU egy prémium kategóriába sorolható, kiváló minőségű hőszivattyús szárítógép, amely ötvözi a gyártó által megszokott kiemelkedő dizájnt, és a programfunkciók gazdagságát.

A gép akár 9 kg ruhát is képes egyszerre szárítani, mindezt kiváló hatékonysággal, A+++ energiaosztályban, ezáltal nagyon alacsony az energia felhasználása. A Bosch WTX87EH0EU szárítógép 18 programjából választhatsz a szárításhoz, és még a legintenzívebb fokozatokon sem lépi túl a 62 dB-es zajszintet. 

Ezt a speciális oldalfal kialakítása segíti, csökkentve a szárító rezgését és javítva a stabilitását. A készülék a legmodernebb technológiákon alapul, számos funkciót kínálva a ruhák makulátlan szárításához.

Az AutoClean funkció segítségével például folyamatosan kimagasló teljesítményt nyújt anélkül, hogy szükség lenne ajtószűrőre. Az Iron Assist technológia extra gőzkezelést tesz lehetővé, amely gyorsan eltünteti a gyűrődéseket, így sok esetben elkerülhető a vasalás.

Az okosotthon rendszerek szerelmesei örömmel tapasztalhatják, hogy a Bosch szárítógépe könnyedén csatlakoztatható központi vezérlőkhöz, és az okostelefon alkalmazás segítségével távolról is módosíthatják a beállításokat vagy hozzáférhetnek a készülékhez.

A szárítógépben található számos érzékelő gondoskodik arról, hogy ruháid mindig biztonságban legyenek, miközben a legnagyobb kényelemben használhatod a gépet.

Az érzékelők folyamatosan figyelik például a hőmérsékletet és a nedvességtartalmat, biztosítva ezzel, hogy ruháid mindig tökéletesen szárazon és problémamentesen kerüljenek ki a gépből.

Amennyiben nincsen időd arra, hogy kedvenc ruhadarabodat megvárd míg a szárítógép dolgozik, abban az esetben lehetőséged van 40 perces szárítási programot indítani, úgynevezett gyors programot! 

Arra viszont ügyelned kell, hogy csak olyan ruhadarabokat száríts ezen a programon, melyek bírják a nagyobb hőmérsékletet és az intenzív igénybevételt.

Tetszik

 • A+++ energiaosztály
 • Alacsony zajszint
 • 18 különböző program
 • Extra gőzkezelés
 • Távoli hozzáférés okostelefonnal
 • Jó wifi kapcsolat
 • Nagy dobméret

Nem tetszik

 • Magas ár

WHIRLPOOL ST 92E EU

Whirlpool hőszivattyús szárítógép

A WHIRLPOOL ST 92E EU az ideális választás 9 kg ruha szárításához. Ez a szabadon álló szárítógép a kiváló A++ energiahatékonysággal, az „A” szárítási hatékonysággal és a nagy szárítási kapacitással teszi vonzóvá a fogyasztók számára, mindezt luxus kivitelben és vonzó megjelenéssel. 

Azok, akik már kipróbálták ezt a szárítógépet, tapasztalatuk szerint túlszárnyalta az elvárásaikat. A gépet könnyedén csatlakoztathatod a lefolyóhoz, így nincs szükség a kondenztartály rendszeres tisztítására.

A csomagban természetesen megtalálható a lefolyó csatlakozó készlet is. A késleltetett indítás lehetővé teszi, hogy a gépet akkor indítsd el, amikor neked a legkényelmesebb, akár olyan időpontban is, amikor nem vagy otthon. A gyermekzár pedig biztonságossá teszi a gépet a nagycsaládosok számára.

Tetszik

 • A++ energiaosztály
 • Késleltetett indítás
 • Kijelző és gyerekzár
 • Csendes működés
 • Nagy víztartály
 • Ár/teljesítmény
 • Érintésvezérelt
 • 18 program
 • Gazdaságos
 • Dekoratív

Nem tetszik

 • Nincs belső világítás
 • Nincs gyűrődésgátló

AEG T6DBG28S kondenzációs szárítógép

AEG T6DBG28S kondenzációs szárítógép
https://www.aeg.hu/laundry/laundry/dryers/condenser-dryer/t6dbg28s/

Az AEG T6DBG28S szárítógép saját fejlesztésű ProSense technológiával és belső szenzorokkal rendelkezik, amelyek különösen kíméletes szárítást tesznek lehetővé. Ezek a szenzorok minden esetben a betöltött ruhákhoz igazítják a program hosszát és a szárítási hőfokot.

Például, ha a 8 kilogrammos kapacitást nem használod ki teljes mértékben, a szárítógép érzékeli ezt és működését a tényleges töltethez igazítja. Ezáltal nemcsak időt, hanem energiát is megtakaríthatsz ami pénztárcakímélő megoldást eredményez.

A szövetbarát szárítódob tovább növeli a készülék kíméletes jellemzőit, mivel a ruhák kevésbé sérülnek és gyűrődnek benne. Ennek oka a jobb légáramlás és a kétirányú dobforgás.

Az egyik kiemelkedő tulajdonsága a szárítónak a megfordítható ajtó, amely lehetővé teszi a gép elhelyezését bármilyen lakrészben, legyen az szűk hely, a mosógép mellett vagy felett. Az ajtónyitó fogantyút úgy állíthatod, hogy mindig a legkényelmesebb legyen az ajtó nyitása.

Tetszik

 • 4 irányba nyitható ajtó
 • 8 kg-os kapacitás
 • Könnyű kezelhetőség
 • Szövetbarát szárítódob
 • Hasznos programok
 • Csendes működés

Nem tetszik

 • Többet fogyaszt

Candy CSO4 H7A1DE-S szárítógép

Candy CSO4 H7A1DE-S szárítógép

A Candy CS4 H7A1DE-S kondenzációs szárítógép egy A+ energiaosztályba tartozó, gazdaságos megoldás, amely széles funkció palettát kínál megfizethető áron. A gép 14 különböző programot kínál, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy mindig tökéletesen száraz ruhákat kapjanak a program lejárta után. 

A 7 kg ruha befogadására képes, és a működése során maximum 67 dB-es zajszinttel működő készülék hasonlóan halk, mint egy jobb minőségű mosógép. A Candy terméke nemcsak modern és stílusos megjelenésével, hanem kiemelkedő teljesítményével és innovatív technológiáival is büszkélkedhet. 

A Smart Touch technológia lehetővé teszi, hogy ne csak a gép kezelőfelületén változtasd meg a beállításokat vagy indítsd el a szárítási programokat, hanem az NFC technológia révén akár saját okostelefonoddal is összekapcsolhatod. 

Ez lehetővé teszi a távoli elérést és működtetést, beleértve a hangvezérlést is. Arról nem is beszélve, hogy a gép rendelkezik egy 24 órás késleltetési funkcióval, amely lehetővé teszi, hogy szabadon beállítsd azt, hogy mikor induljon a szárítás.

Tetszik

 • 14 különböző program
 • Smart Touch technológia
 • Akár 24 óra késleltetés
 • Woolmark program
 • Könnyű tisztíthatóság
 • Energiatakarékos
 • Kis helyen elfér

Nem tetszik

 • Hangos
 • Hiányos kezelési útmutató
 • Alsó szűrő tisztítása macerás

Szárítógép árak

100 – 130 000 Ft között

Ezek a gépek az egyszerűbb kategóriába tartoznak. Általában B vagy C energiaosztályba sorolhatók, és töltési kapacitásuk körülbelül 3 kg. Bár vannak kivételek, és ilyen áron is lehet találni jó minőségű, akciós modelleket.

A funkciók száma korlátozott, de legalább ezek a szárítógépek helytakarékosak, modern dizájnnal rendelkeznek, és néhány modell érintőképernyővel is felszerelt.

130 – 200 000 Ft között

Ezen készülékek esetében előfordulhat, hogy hiányzik a gőzprogram, a belső világítás, a gyűrődésgátló rendszer és a gyerekzár. Azonban még mindig képesek akár 8 kg ruhát szárítani, és néhányuk rendelkezik A+++ energiahatékonysági besorolással is. 

Ezek a szárítógépek általában fel vannak szerelve kijelzővel, gyors programmal, és legtöbbjük vezérelhető mobiltelefonnal, illetve lehetőség van a késleltetett indítás beállítására is.

200 000 Ft felett

Ide a prémium kategóriájú, minimum A++ energiaosztályú és „A“ hatékonysági szinttel rendelkező okoseszközökkel is párosítható kondenzációs szárítógépek tartoznak.

Ezek a készülékek minden szükséges funkciót magukban foglalnak a tökéletes szárítási folyamat érdekében:

 • lefolyóhoz csatlakoztatható
 • öntisztuló kondenzátor
 • késleltetett indítás
 • gőzprogram
 • kijelző
 • gyors program
 • belső világítás
 • gyűrődésgátló rendszer
 • gyerekzár

 Egy ilyen géppel akár 9 kg ruhát is hatékonyan száríthatsz!

Értékeld a cikket:

 • Rating