Legjobb mosogatógépek

Legjobb mosogatógépek 2024-ben!

A háztartás sokak számára kellemetlen kötelezettség, amelyet sokan a szükséges rossz kategóriájába sorolnak. Ide tartozik például a porszívózás, a szennyes ruhák mosása, és a portörlés is, amelyet nem szívesen szeretünk megcsinálni. 

Létezik azonban egy nagyon nem kedvelt feladat az előbb említetteknél, ami nem más, mint a mosogatás! Szerencsére ma már teljesen megkímélhetjük magunkat ezektől a feladatoktól, ha megvásároljuk a legjobb mosogatógépet. 

Tartalom

Ezek a berendezések nem csak a zsíros ételmaradékoktól szabadítanak meg, hanem a mosogató felett való fárasztó állástól is. Persze az ilyen berendezések az árukban is tükrözik minőségüket, ezért kiemelten fontos, hogy alaposan szemügyre vedd azt a mosogatógépet, amelyet szeretnél megvásárolni.

A legjobb mosogatógépek nem csak időt, hanem pénzt is megtakarítanak a számodra. Bizonyított tény, hogy a mosogatógépek akár 35-60% kal kevesebb vizet használnak, mint ha a folyó víz alatt mosogatnál. Ez egy jelentős mértékű vízmegtakarítást eredményez, amit célszerű figyelembe venned!

A mosogatógépek előnyei

Bár a legtöbb ember számára ma már magától értetődő, hogy a mosogatógép használata mennyivel kényelmesebb, mint a hagyományos kézi mosogatás, az alábbiakban mégis összegyűjtöttük a legfontosabb előnyöket, amelyeket érdemes figyelembe venni vásárlása előtt. 

Időspórolás

A mosogatógéppel rengeteg időt megspórolhatsz. Egy átlagos kézi mosogatás általában egy órán át is eltarthat, de most ezt a munkafolyamatot rábízhatod a mosogatógépre. 

Bár a legjobb mosogatógépek tisztítási ideje programtól függően változhat, az alapvető előny az, hogy amíg a készülék dolgozik, addig te más tevékenységgel foglalkozhatsz, ezáltal értékes szabadidőt nyersz. A mosogatógép használata során gyakorlatilag csak annyit kell tenned, hogy ki és bepakolsz, ami csak egy néhány perces folyamat.

Takarékosság

Valamiért sokan úgy gondolják, hogy a hagyományos kézi mosogatás sokkal olcsóbb és takarékosabb, mint a gépi, azonban ez valójában NEM IGAZ!

A mosogatógépek ugyanis rendkívül hatékonyan hasznosítják a vizet, így egy átlagos típus mindössze 10-12 liter vízből képes tisztára mosni egy teljes terítéket. Ezzel szemben a hagyományos mosogatás során akár 20-25 liter vízre is szükség lenne ugyanazon mennyiségű edények elmosásához. Emellett a legjobb mosogatógépek már környezetbarát technológiákat alkalmaznak, így energiafogyasztásuk is minimális.

Kíméli a konyhai felszereléseket

A legjobb mosogatógépek kíméletesebben kezelik az edényeket, összehasonlítva a hagyományos kézi mosogatással. Habár bizonyos alapanyagok vagy festékek érzékenyek lehetnek a magas hőmérsékletre, a mosogatógépek használatakor a zománcozott felületek nem sérülnek meg, és fontos azt is megjegyezni, hogy egyetlen mosogatógép sem okozott még kárt a tányérokban vagy poharakban. 

Ezáltal hosszútávon sokkal kisebb lesz a veszteséged, mivel a bepakolástól kezdve egészen a kiszedésig minden a lehető legnagyobb biztonságban lesz.

Tökéletesen tisztít

Bár az olcsóbb, alacsonyabb minőségű mosogatógépek esetében lehetnek problémák ezen a téren, a megfelelő minőségű háztartási gépek esetében viszont garantált a makulátlan tisztaság.

Ehhez természetesen fontos a megfelelő program és minőségi mosogatószer kiválasztása, valamint a rendeltetésszerű használat és a rendszeres tisztítás. Ezek a tényezők kivétel nélkül befolyásolják a konyhai felszerelések tisztaságát.

A mosogatógépben a víz eljut mindenhová, beleértve a nehezen elérhető helyeket is, amelyekre a hagyományos mosogatás során nem tudnánk olyan hatékonyan koncentrálni. 

Tehát a végeredmény minden esetben tisztább és higiénikusabb lesz, különösen, ha magas minőségű háztartási gépet használunk.

Hátrányai

Bár a legjobb mosogatógépek számos előnyt kínálnak, néhány hátrányuk is lehet, amelyeket érdemes figyelembe venni:

 • Zajszint: Bár egyre több gyártó törekszik a zajszint csökkentésére, néhány mosogatógép még mindig meglehetősen zajos működés közben.
 • Érzékeny anyagok: Bizonyos anyagok, mint például a réz, műanyag vagy porcelán, nem alkalmasak a mosogatógépbe helyezésre, mivel a gép használata károsíthatja ezeket.

Hogyan válaszd ki a legjobb mosogatógépet?

Először is fontos meghatározni, hogy szabadonálló vagy beépített mosogatógép felel meg jobban az igényeidnek, és figyelembe kell venned, hogy milyen méretű gép passzol a konyhádba.

Ajánlott az adott modell energiacímkéjét is megtekintened, hogy milyen a kapacitása, zajszintje és a fogyasztása. Végül érdemes megnézned a mosogatógép által kínált programokat és funkciókat is.

Ezek lehetnek biztonsági elemek, mint például gyerekzár vagy a túlcsordulás elleni védelem, valamint kényelmi funkciók, mint a hangjelzés, a mosogatószer automatikus adagolása és még sorolhatnám.

Mosogatógép fajták

Az elmúlt évtizedek során a jelenleg kapható mosogatógépek jelentős fejlődésen mentek keresztül, így alapvetően többféle típus közül válogathatunk: 

Asztali mosogatógép

Az asztali mosogatógépek általában kisebb modellek, amelyek 4-6 teríték tisztítására alkalmasak egy ciklusban. Méretükből és teljesítményükből adódóan nem kiemelkedőek, de ideálisak kis háztartások, kisebb méretű lakások vagy konyhák számára.

Ezek a gépek könnyen elhelyezhetőek akár egy konyhaszekrényben is a kompakt méretüknek köszönhetően, sőt még a konyhapulton is, ha a helyiség vagy a bútor elrendezése ezt lehetővé teszi.

Beépíthető mosogatógép

A beépíthető mosogatógépek előnye, hogy általában kevesebb helyet foglalnak el, mint a nem beépíthető típusok. Ennek köszönhetően könnyen beilleszthetők a konyhaszekrénybe vagy a konyhapultba úgy, hogy gyakorlatilag csak az elől elhelyezkedő, és nyitható oldaluk lesz látható a külvilág számára.

Érdemes mindig olyan univerzális méretű modellek közül választani, amelyek ha meghibásodnak és cserélni szükséges, akkor a meglévő helyére egyszerűbb legyen majd ugyanolyan fajtájú típust találni.

Szabadonálló mosogatógép

A szabadonálló mosogatógép bárhova elhelyezhető, ahol rendelkezésre áll vízellátás, áramforrás és lefolyó. Az egyes szabadonálló mosogatógép modellek alapfelszereltséggel rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy a felső részüket eltávolítva könnyen beilleszthetők a konyhapult alá. 

Az ajtók azonban – eltérően a beépíthető modellektől – megőrzik eredeti kialakításukat. Ennek fényében célszerű összehangolni a konyhabútor és a mosogatógép dizájnját.

Keskeny mosogatógép

A keskeny mosogatógépek olyan kompakt és helytakarékos megoldást kínálnak, amelyek ideálisak kisebb konyhákba vagy olyan helyekre, ahol a rendelkezésre álló hely szűkös. Ezek a gépek általában 45 cm szélesek, szemben a szokásos 60 cm-es szélességgel rendelkező mosogatógépekkel. 

A keskeny mosogatógépek kompakt kialakításúak, így könnyen illeszthetők be keskenyebb helyekre, mint például egy konyhaszekrény alá. Ideálisak olyan lakásokban vagy konyhákban, ahol a rendelkezésre álló alapterület limitált, és a hagyományos méretű mosogatógépeknek nincs elegendő hely.

Mini mosogatógép

A hagyományos mosogatógépek általában az átlagos méretű lakások és konyhák szokásos felszerelése. A gyártók ezeket a gépeket szabványos méretekben tervezték, hogy minden konyhabútorhoz illeszkedjenek.

Ugyanakkor, ha kis lakásban élünk, ahol egy konyhabútor alig vagy egyáltalán nem fér el, vagy esetleg egyedül élünk és nem igénylünk nagy kapacitású mosogatógépet, illetve sokat utazunk, lakóautóval járunk, sátorozunk, esetleg a nyaralónkban vagy a kollégiumban keresünk egyszerűsített mosogatási megoldást,

akkor a mini mosogatógép lesz a tökéletes választás.

Mivel nem igényelnek beépítést, könnyedén elhelyezhetők a munkapadon vagy a szekrényben, sőt, néhányuk akár még vízvezetékhez való csatlakozás nélkül is működik.

Ipari mosogatógép

Az ipari mosogatógépek kifejezetten nagy mennyiségű edény és evőeszköz hatékony tisztítására szolgáló berendezések. Elterjedt alkalmazási területeik közé tartoznak az éttermek, szállodák, ipari konyhák és élelmiszerfeldolgozó üzemek. 

Ezek a gépek általában jelentős teret foglalnak el és nehezebbek, mint az otthoni használatra szánt mosogatógépek, ami érthető, mivel elsősorban kereskedelmi egységek számára tervezték őket. Az ipari mosogatógépek rendszerint korszerű funkciókkal rendelkeznek, amelyek hozzájárulnak a víz és energiafogyasztás hatékony csökkentéséhez.

Mosogatógép jellemzők

Kapacitás

Egy teríték magában foglal egy lapos tányért,  mély tányért,  desszertes tányért,  bögrét,  poharat, valamint evőeszközöket. Az olyan edények, amelyeket főzéshez használunk, és a többi konyhai eszközök nem számítanak bele ebbe a számításba. 

Ezért érdemes tágasabb mosogatógépet választani, amely megfelel ezeknek az igényeknek. Természetesen a döntés a személyes igényeinktől, és attól függ, hogy mennyire gyakran főzünk, illetve mennyire tudjuk megtölteni a mosogatógépet.

Az általános kapacitása a mosogatógépeknek 12–14 teríték szokott lenni, és ezek általában 60 cm szélesek. A legnagyobb modellek akár 16 terítéket is el tudnak fogadni. Egy kéttagú család számára viszont elegendő lehet egy 10 terítékes vagy annál kisebb 6-12 kapacitású mosogatógép, amelyek szélessége körülbelül 45 cm.

Méret

A mosogatógépek méretei általában egy előre meghatározott szabványon alapulnak, ami magába foglalja a magasságot, szélességet és a mélységet. Ez nagy segítséget jelenthet bútorvásárlásnál, beépítéskor vagy akkor, ha cserélni szeretnénk egy meglévő, de tönkrement gépet. 

A legnagyobb méretbeli különbségeket a szélesség terén tapasztalhatjuk meg a mosogatógépek között, és ezért két fő típusról beszélhetünk: normál és keskeny kivitelű modellek.

A normál méretű mosogatógépek általában 60 centiméter szélességűek, de lehetnek kisebb eltérések. Ebben a kategóriában gyakran találunk nagyobb teríték befogadására képes modelleket, és belső kialakításuk is tágasabb, könnyebb a ki- és bepakolás. Ugyanakkor a nagy helyigényük miatt nem ideálisak kisebb konyhákban.

Ha a konyha kisebb, érdemes lehet keskeny méretű mosogatógépet választani. Ezek a modellek általában 45 centiméter szélesek, és hasonlóan a normál típusokhoz, itt is lehetnek kisebb eltérések.

Általánosságban elmondható, hogy a keskeny mosogatógépek kisebb teríték befogadására alkalmasak, de mivel belső kialakításuk általában kompakt, találhatunk olyan modelleket, amelyek nagyobb befogadó képességgel rendelkeznek, tehát a méret választásakor nem kell feltétlenül kompromisszumot kötni.

Víz és energiafogyasztás

Napjainkban minden elektronikai berendezés vásárlásakor kiemelten fontos szempont, hogy milyen energetikai osztályba tartozik. Általánosan igaz, hogy a magasabb vételárral rendelkező termékek takarékosabbak, azonban fontos megjegyezni, hogy az elérhető áron kapható gépek is lehetnek energiatakarékosak, és nem feltétlenül pazarolják az áramot vagy a vizet.

A mai gyártók mindent megtesznek annak érdekében, hogy a legalacsonyabb árkategóriában is megfelelő energiahatékonyságot nyújtsanak a vásárlóknak. Gyakorlatilag alig találni A-kategória alatti mosogatógépet a piacon. 

Tapasztalatok szerint minél magasabb árfekvésű termékeket választunk, annál nagyobb valószínűséggel találkozhatunk A+, A++ vagy A+++ energiabesorolású készülékekkel.

Érdemes minden mosogatógépet alaposan tanulmányozni ebből a szempontból. A gyártók általában nem csak a kategóriát tüntetik fel, hanem azt is, hogy normál üzem mellett évente mennyi vizet és elektromos energiát használ fel a gép. 

Ezek a konkrét értékek gyakran jobb összehasonlítási alapot nyújtanak, mint egy egyszerű betűkkel jelölt energetikai besorolás.

Az energiafogyasztás mellett az éves átlagos vízfogyasztást is feltüntetik. A mosogatógép osztály szerint a ciklusonkénti fogyasztása 10-20 l, ugyanakkor ugyanolyan mennyiségű edény (12 teríték) kézzel történő elmosogatása esetén az átlagos fogyasztás legalább 40 liter.

Zajszint

Napjainkban sokszor tapasztalunk zajszennyezést az utcán és a munkahelyünkön is, ezért otthon, ahol pihenni szeretnénk, fontos, hogy csendes környezetben lehessünk, még akkor is, ha a háztartási gépeink működnek. 

Amennyiben a zajszint fontos szempont számodra, akkor érdemes ellenőrizned, hogy a kiválasztott mosogatógép milyen zajszinten működik, mivel léteznek nagyon csendes és hangos készülékek is.

Amennyiben csendes mosogatógépet szeretnél, érdemes olyan modelleket keresned, amelyek körülbelül 40 dB-es zajszinten működnek. Bár léteznek még halkabb típusok is – 39 dB alatt – de legtöbbször a 40-45 dB közötti tartományban találhatod meg a nagyon csendes változatokat, amelyek még akkor sem zavarnak, ha a készülék közelében vagy.

A 45-55 dB zajszinten működő mosogatógépek kínálják a következő szintet. Ezek a készülékek sem hangosak, amennyiben a konyhában vannak elhelyezve, és te pedig a szobában vagy a nappaliban tartózkodsz. Viszont, ha a közvetlen közelében vagy, akkor már okozhat problémát, főleg ha beszélgetni vagy telefonálni szeretnél.

Általában a professzionális teljesítménnyel rendelkező mosogatógépek között találhatjuk azokat a termékeket, amelyek hangosabbak az átlagnál, akár 55-60 dB-es zajszinten is működhetnek.

Ez a zajszint már meghaladja a normál beszélgetés hangerejét, így akár zavaró is lehet, még ha nem is tartózkodsz a közvetlen közelében. Ezek a modellek nem ideálisak éjszakai használatra, de szerencsére a gyártók folyamatosan dolgoznak azon, hogy csökkenteni tudják a zajszintet.

Programok

A mosogatógépek általában 5-6 programot kínálnak amennyiben ezek közül az egyik az automatikus program, valamint 4 mosási hőmérsékletet tesznek lehetővé. Hőmérséklet szempontjából a 40°C alkalmas a frissen használt edények gyors tisztítására, az 50°C pedig  univerzális hőfoknak tekinthető.

A 60–65°C-ot 2-3 napos edények hatékony tisztítására alkalmazhatjuk, míg a 70°C-ot és ennél magasabb hőmérsékletet azok a háztartások fogják értékelni, ahol csak heti egyszer van szükség a mosogatógép bekapcsolására.

ECO program

Az ECO program a leginkább energiatakarékos lehetőség a mosogatógépek között. Alacsonyabb hőmérsékletet alkalmaz a mosáshoz, ami hozzájárul az energiahatékonysághoz. 

Fontos azonban megjegyezni, hogy ennek ellensúlyozásaként az ECO program hosszabb ideig tart, mint a hagyományos programok. Emellett érdemes figyelni a vízfogyasztásra is, mivel esetében ez is gyakran növekedhet.

Gyors program

A gyors program elsősorban az edények gyors mosására szolgál, különösen praktikus vacsora után. Nem igényel hosszú időt, és könnyedén megbirkózik a frissen használt edényekkel anélkül, hogy a rászáradt ételmaradékokkal kellene foglalkoznia.

Intenzív program

Ez a program ellentétben az előzővel, hatékonyan küzd meg a rászáradt ételmaradékokkal. Kifejezetten alkalmas erősen szennyezett edények tisztítására, mivel magasabb hőmérsékletet alkalmaz (70 és 75°C között).

Automatikus program

Az automatikus program, különösen a késleltetett indítással együtt alkalmazva, ideális választás azoknak az elfoglalt felhasználóknak, akik nem szeretnének sok időt tölteni a mosogatógép kezelésével. 

Az automatikus program ugyanúgy működik, mint a legjobb mosógépekben található töltetérzékelő. Az intelligens program értékeli a behelyezett edények mennyiségét és szennyezettségi szintjét, majd ennek megfelelően optimalizálja a mosási folyamatot. 

Extra programok

A legjobb mosogatógépek további extra programokkal is rendelkeznek, mint például az üvegek kíméletes tisztítása, éjszakai használat, valamint a mosogatógép tisztítását elősegítő program.

Éjszakai mosás

Alacsony zajszinttel rendelkező program, amely működés közben nem fog zavarni az éjszaka alatt.

Antibakteriális program

Magas hőmérsékletű vízzel történő mosás, amely elpusztítja a baktériumokat. Kiválóan alkalmas például húsos ételekre használt edények, és cumisüvegek tisztítására.

Mosogatógép tisztítás

A készülék tisztítására szolgál, amellyel segít megtartani annak hatékonyságát, valamint növeli annak élettartamát.

Mosogatógép bekötése

A mosogatógép bekötése otthonunkban kulcsfontosságú szerepet játszik a modern és hatékony konyhai folyamatok kialakításában. Kezdetben érdemes ellenőrizni, hogy a konyhában rendelkezésre áll-e megfelelő víz és lefolyócsatlakozás a mosogatógép számára. 

Ezeknek a csatlakozásoknak és vezetékeknek könnyen hozzáférhetőnek kell lennie, és a gyártó által mellékelt részletes útmutató pedig segíti a felhasználót lépésről lépésre a bekötési folyamat végrehajtásában.

A megfelelő bekötéssel nem csak időt takaríthatsz meg, hanem lehetővé teheted a mosogatógép teljesítményének maximális kihasználását a mindennapok során.

Mi szükséges a mosogatógép bekötéshez?

 • Mosogatógép 
 • Vízvételi lehetőség (elég a hidegvíz, amit vagy a mosogató alól a fali kiállásnál tudunk rákötni vagy magánál a csaptelepnél)
 • Megfelelő szifon (legyen rajta mosogatógép kiállás)
 • Csőfogó vagy papagájfogó

Mosogatógép működése

Sokan elgondolkodtak már azon, hogy vajon mi történhet a mosogatógép belsejében, miután kiválasztottuk a megfelelő programot, bepakoltuk az edényeket, és hozzáadtuk a tisztítószert.

Nézzük meg pontról-pontra: 

 • A megfelelő program kiválasztása után a gép automatikusan beszívja a szükséges mennyiségű vizet a belső medencébe.
 • A medencében elhelyezett fűtőszál gondoskodik a víz felmelegítéséért, ami elengedhetetlen az erős szennyeződések hatékony eltávolításához.
 • Miután a víz elérte a megfelelő hőmérsékletet, a gép hozzáadja a mosogatószert, amitől a víz felhabzik.
 • Ennek részeként a belül elhelyezett karokon keresztül a mosogatószeres víz forogva többször is áthalad a koszos edényeken, tányérokon, evőeszközökön, és a nagy nyomásnak valamint az oldószernek köszönhetően pedig a legapróbb résekből is kitisztítja a lerakódásokat.
 • A koszos víz távozik a rendszerből, és tiszta vizet szív a helyére.
 • A tiszta víz felmelegítése után megkezdődik az öblítés, amikor már csak tiszta, forró víz mossa el az edényeket, eltávolítva a tisztítószer és az esetlegesen ottmaradt ételmaradékokat.
 • Az öblített víz is elhagyja a rendszert, majd a gép leáll, jelezve, hogy elkészült a mosogatás, és a tiszta edények kipakolhatók.

Mosogatógép tisztítása

A mosogatógép rendszeres tisztítása elengedhetetlen a hatékony működés és a hosszú élettartam érdekében. 

 • Szűrő tisztítása: A legtöbb mosogatógép rendelkezik szűrővel, amelyek a nagyobb ételmaradékokat és szennyeződéseket szűri ki a vízből. A szűrőt rendszeresen, legalább hetente egyszer, le kell venni és alaposan el kell mosni. 
 • Ajtótömítés ellenőrzése: Az ajtótömítés fontos része a mosogatógépnek, ami megakadályozza, hogy víz szivárogjon ki a gépből. Néha ételmaradékok vagy tisztítószer lerakódhat az ajtótömítésen. Használj egy nedves rongyot a tisztításához, és ellenőrizd, hogy nincs-e rajta sérülés.
 • Vízkőtelenítés: A vízkő felhalmozódása a mosogatógép belső részein idővel csökkentheti a hatékonyságát. Használj rendszeresen vízkőoldó tablettát vagy folyadékot a gép tisztításához. Üres gépben futtass egy ciklust a vízkőoldóval a leghatékonyabb eredmény érdekében.
 • Tálcák és mosókarok ellenőrzése: Néha az ételmaradékok vagy más szennyeződések a mosogatógép karjaiban és tálcáiban is felhalmozódhatnak. Azokat is tisztítsd meg rendszeresen, és ellenőrizd, hogy nincs-e eltömődés vagy akadály a karokban.
 • Ajtó és belső tér tisztítása: Az ajtót és a gép belső részét is tisztítsuk meg egy nedves ronggyal és enyhe tisztítószerrel. Figyeljünk a sarkokra és a nehezen hozzáférhető helyekre is.
 • Tisztítótabletták használata: A piac számos tisztítótablettákat kínál speciálisan mosogatógépek számára, amelyek segíthetnek a belső rész tisztán tartásában és a kellemetlen szagok elkerülésében.

A mosogatógép rendszeres tisztítása nem csak a gép hatékonyságát növeli, hanem a tisztított edények higiéniáját is biztosítja. Az ajánlott időszakosság és a használt tisztítószerek fajtája a gép típusától és használati gyakoriságától függ. 

A gép használati utasításában részletes útmutatót találhatsz a karbantartáshoz és a tisztításhoz.

Mosogatógép árak

Remek hír, hogy most már kedvező áron is elérhetőek kiváló minőségű mosogatógépek. Nyilván ez attól is függ, hogy milyen elvárásaid vannak a mosogatógéppel szemben. 

Ha a lehető leghalkabb és legenergiatakarékosabb berendezést keresed, valószínűleg mélyen a zsebedbe kell majd nyúlnod. 

140.000 Forint-ig

A 140 000 Ft-ig terjedő árfekvésben már lehet kapni olyan mosogatógépeket, amelyek kielégítik egy átlagos háztartás igényeit. Ebben az árkategóriában széles választékban találhatóak különböző méretű és kapacitású modellek. 

Fontos megjegyezni, hogy a legtöbb esetben ezek a gépek nem tartoznak a legmagasabb energiaosztályba, és kicsit zajosabbak is lehetnek. Nem minden esetben biztosított a széleskörű programválaszték, és például a gyerekzár vagy a túlcsordulás elleni védelem sem mindig elérhető. 

Azonban alaposabb kereséssel még ebben az árkategóriában is találhatsz olyan gépeket, amelyek megfelelnek az általad elvárt felszereltséggel.

140.000 – 280.000 Forint-ig

A 140.000 – 280.000 Ft-ig terjedő árkategóriában elérhető mosogatógépek kisebb fogyasztással és alacsonyabb zajszinttel rendelkeznek. Ebben az árfekvésben már számos biztonsági és kényelmi funkció is rendelkezésre áll.

Ezért ez az árkategória nyújtja a legjobb ár-érték arányt, és sok felhasználó éppen ezért ebből a kategóriából választ magának mosogatógépet.

280.000 Forint felett

Ebben a kategóriában szinte mindegyik mosogatógép rendkívül takarékos és csendes működésű. Ezek a berendezések számos extra funkcióval rendelkeznek, és ideális választás lehet, ha kompromisszumok nélküli, kiváló eredményeket szeretnél a mosogatás terén.

Kiegészítők

A modern háztartásokban a mosogatógép kiegészítők kulcsfontosságú szerepet játszanak a hatékony és precíz mosogatási folyamatban. Az olyan extra tartozékok, mint például a mosogatógép kapszula, öblítő, és hozzájárulnak a tisztább, és higiénikusabb edények illetve evőeszközök eléréséhez. 

Ezek a kiegészítők együttesen teszik lehetővé, hogy a mosogatógép teljes mértékben kihasználhassa potenciálját, és a mindennapi életünkben valódi kényelmet biztosítsanak.

Mosogatógép kapszula

A mosogatógép kapszula ma már alapvető eszközévé vált a hatékony mosogatásnak. Ezek a kapszulák kompakt formájukban tartalmazzák a megfelelő mosogatószer mennyiségét, így gondoskodva a tiszta és csillogó edényekről. 

Kényelmes és könnyen használható, melyek ideálisak a modern életstílushoz, minimalizálva a felesleges adagolást és biztosítva a maximális tisztaságot minden mosogatás során. A kapszulák gyorsan oldódnak a mosogatógép működése során, ezáltal biztosítva a hatékony mosogatást.

A mosogatógép só elengedhetetlen kiegészítője a hatékony mosogatási folyamatnak. Ez a speciális só segít megőrizni a mosogatógép vízlágyító hatékonyságát, hozzájárulva ezzel a tisztább és csillogóbb edények eléréséhez. 

A só segít megelőzni a vízkőképződést és az egyéb lerakódásokat a gép belső részeiben, ezáltal növelve a mosogatógép élettartamát és optimális teljesítményét. A használata egyszerű, és a rendszeres alkalmazásával biztosítható a mosogatógép hosszú távú hatékony működése.

Mosogatógép öblítő

Az öblítő, melyet a mosogatógépbe lehet tölteni, védőréteget alkot az edényeken, megakadályozva, hogy az ételmaradékok vagy az ásványi részecskék ismét lerakódjanak. 

Poharaknál vagy ezüst evőeszközöknél gátolja a cseppek kialakulását, ami elkerüli a száradás során keletkező foltokat. Az öblítő használatával tehát az edények sokkal tisztábbak lesznek, és egyenletesen fognak megszáradni.

Legjobb mosogatógépek

Az otthoni kényelem és hatékonyság kulcsa a legjobb mosogatógépek megtalálása. A piacon elérhető legmodernebb modellek széles funkcionalitással, energiatakarékos működéssel és nagy teljesítménnyel rendelkeznek.

Nézzük meg melyek a legjobb mosogatógépek:

Whirlpool WBC 3C26 X

Whirlpool WBC 3C26 X legjobb mosogatógép

Ez a kiváló mosogatógép egy sor előnyös jellemzővel büszkélkedik, beleértve a széles programkínálatot, a könnyen testre szabható belső teret, az elegáns kivitelt és az extrákat, mindezt elfogadható árkategóriában.

Az edénytartó kosarak rugalmasan állíthatóak, sőt, a felső tartó akár ki is vehető, lehetővé téve ezzel a nagyobb edények befogadását. Összesen 14 teríték fér el benne, ezáltal ideális választás a többszemélyes háztartások számára.

A Whirlpool WBC 3C26 X készülék esetében széles választékban válogathatsz a programok közül. Az eco, gyors mosás, napi vegyes, éjszakai, intenzív és kímélő programok mellett az előmosás segít az erős ételmaradékok eltávolításában. 

A hatodik érzék szenzor funkció pedig automatikusan kiválasztja az optimális beállításokat abban az esetben, ha nem szeretsz válogatni a programok között.

Az elegáns inox kialakítás nem csak esztétikus megjelenést kölcsönöz a készüléknek, de könnyen beilleszthető bármilyen konyhába. A külső kezelőpaneljén pedig digitális kijelző és ergonomikus gombok találhatóak.

A gép A++ energiahatékonysági osztályba tartozik, amely kiváló a saját árkategóriájában. A multizónás mosogatás lehetősége pedig tovább csökkenti a vízfogyasztást, mivel az alsó és a felső kosár külön-külön is mosható.

Az extra funkciók között megtalálható az elárasztás védelem, az öntisztítás, az antibakteriális öblítés és a gyermekzár, ami kifejezetten hasznos a kisgyermekes családok számára. 

A készülék további előnye, hogy rendkívül csendes, mindössze 46 dB zajszinttel rendelkezik. Azonban érdemes figyelembe venni, hogy a szűrőrendszer időnként manuális tisztítást igényel.

TETSZIK

 • Beépíthető
 • Elegáns külső
 • Kedvező ár-érték arány
 • Hasznos extrák

NEM TETSZIK

 • A szűrőrendszer nem öntisztítós

Bosch SMS25AI04E szabadonálló mosogatógép

Bosch SMS25AI04E szabadonálló mosogatógép
https://www.bosch-home.com/hu/termekek-lista/SMS25AI04E#/Tabs=section-technical-overview/Togglebox=accessories/Togglebox=manuals/Togglebox=accessoriesOthers/

A Bosch SMS25AI04E mosogatógép egy rendkívül energiatakarékos modell, amely intelligens okosfunkciókat kínál, ezáltal egyszerű és hatékony használatot biztosít. 

Kiemelkedő tulajdonságai mellett kiváló teljesítményt nyújt, és egyesíti a klasszikus és modern dizájnt, így megfelel a felhasználók igényeinek és stílusának.

A Bosch SMS25AI04E mosogatógép az élvonalban helyezkedik el a fejlett technológiák terén. Az ActiveWater megoldásnak köszönhetően rendkívül hatékonyan mosogat, mindössze 9,5 liter víz és 1.02 kWh energia felhasználásával, és mégis képes egyszerre akár 12 terítéket tisztára mosni.

Az A+ energiaosztályú készülék kiemelkedő takarékosságot biztosít a hasonló kategóriájú termékekhez képest. A mosogatógép nem csupán takarékos, hanem biztonságos is, az AquaStop funkcióval ellátva. 

Ez a funkció élettartama során maximális védelmet nyújt a vízkár ellen, azonnal elzárva a vizet, ha szivárgást vagy belső csőtörést érzékel. A LoadSensor érzékelő tovább fokozza a takarékosságot azáltal, hogy felismeri, mennyi edény található a gépben. 

Ha a mosogatógép nincs teljesen telepakolva, a szenzor kevesebb vizet használ, ezzel egyidejűleg energiamegtakarítást is elérve. Ezáltal a Bosch SMS25AI04E nem csupán hatékony, de gazdaságos és környezetbarát is.

Ha mindez még nem lenne elegendő, az EcoSilence Drive TM technológia kiválóan alacsony zajszintet biztosít mindössze 46 dB mellett. Ennek az innovatív rendszernek köszönhetően, mely magában foglalja a szénkefék nélkül működő motorokat, a mosogatógép nem csak kiváló teljesítményt nyújt, hanem rendkívül halk működést is biztosít.

TETSZIK

 • XXL kosarak
 • Evőeszköztartó
 • Hátralévő idő kijelzése
 • LoadSensor (töltöttség érzékelő)
 • Vizet és energiát takarít meg, ha kevesebb az edény
 • Nagyon halk

NEM TETSZIK

 • A gép új szaga lassan mérséklődik  
 • E60-as hiba hamar előjön

AEG FFB62700PM

AEG FFB62700PM mosogatógép
https://www.aeg.hu/kitchen/dishwashing/dishwashers/free-standing-dishwasher/ffb62700pm/

Ha egy nagy mosogatógépre vágyunk, az AEG FFB62700PM remek választás lehet a kivételesen tágas belső terének köszönhetően. Ez a modell kifejezetten nagy mennyiségű edény és evőeszköz befogadására lett tervezve, ahol az innovatív szatellit szórókarok intenzív vízsugárral garantálják a hatékony tisztítást.

A hat különböző program között mindenki megtalálhatja az ideális programot a megfelelő mosogatáshoz. Legyen szó rövid, intenzív vagy extra csendes programról, az AEG SoftGrip és SoftSpikes funkcióival nemcsak a kiváló tisztaság, hanem a kiemelkedő védelem is biztosított.

Az AEG FFB62700PM minden elvárható prémium funkcióval rendelkezik. A TimeSaver, ExtraHygiene és AquaControl biztosítja a hatékony működést, és a csőtörés esetén megelőzi, hogy a lakásunkban kár keletkezzen.

Az egyik legjobb tulajdonsága azonban az AirDry technológia, ami természetes légáramlatot generál, ezáltal a gép ajtajának kinyitása mellett megszárítja a frissen mosott edényeket, hogy azok a mosogatás után gyakorlatilag azonnal a helyükre kerülhessenek.

TETSZIK

 • Csendes működés
 • Üvegvédő program
 • Automatikus ajtónyitás
 • Szárító funkció
 • 15 teríték tisztítása egyszerre

NEM TETSZIK

 • Nehezen nyíló ajtó
 • Gyenge lemezborítás

GORENJE GI52010X beépíthető mosogatógép

GORENJE GI52010X beépíthető mosogatógép

A Gorenje GI52010X beépíthető mosogatógép kivételes teljesítményével és kompakt kialakításával kiemelkedik a kínálatban. A 9 terítékes mosogatógép 5 különböző programot kínál, beleértve az ECO, gyors és intenzív mosogatás lehetőségét. 

Az állítható többfunkciós alsó és felső kosár, az öntisztító szűrő és a magas energiahatékonyság mind hozzájárulnak a Gorenje legújabb készülékének  választásához.

A beépíthető, keskeny kialakítású mosogatógép 45 cm-es szélességével különösen népszerűvé teszi a szűk konyhájú helyek számára. Ez a kisméretű, de rendkívül jó teljesítményű mosogatógép ideális választás lehet, ha kevés hely áll rendelkezésre, ugyanakkor magas teljesítményt, kiváló szárítási képességet és stílusos kialakítást keresel a konyhádban.

TETSZIK

 • Szivárgás elleni védelem
 • Kis méret 
 • Tágas
 • Jó ár-érték
 • Könnyű használat

NEM TETSZIK

 • Kicsit zajos

CANDY CDPN 4D620PX szabadon álló mosogatógép

CANDY CDPN 4D620PX szabadon álló mosogatógép
https://www.candy-home.com/hu_HU/mosogatogepek/32002154/cdpn-4d620px-e/

A Candy DCPN 4D620PX szabadon álló mosogatógépe kivételesen magas teljesítményű és akár 16 teríték befogadására képes, így kétségtelenül az egyik leghatékonyabb és legminőségibb modell a jelenlegi kínálatban. 

Az elektronikus vezérlésű mosogatógép egy integrált panellel rendelkezik, melyen LED kijelző található, jelentősen megkönnyítve a kívánt program kiválasztását. A panel információt nyújt a kiválasztott programról, valamint a mosogató vagy tisztítószer esetleges hiányáról. 

Az egyes programok indulási időpontját akár 24 órával előre is beállíthatod. A gép öntisztító mikroszűrővel is rendelkezik, amely a mosási ciklus során eltávolítja az ételmaradékoktól szennyezett vizet, így biztosítva a tökéletesen tiszta vizet a hatékony mosáshoz.

A kondenzációs szárítási rendszerrel ellátott, alacsony energiafogyasztású gép nem csupán kiváló teljesítményével, hanem modern dizájnjával is népszerű választás. A rozsdamentes acélból készült, szinte fekete mosogatógép elegáns kialakítása könnyedén feldobja a konyhát. 

A Candy DCPN 4D620PX ideális választás azoknak, akik egy maximális teljesítményű, sok funkciót kínáló, nagy befogadóképességű, ugyanakkor alacsony zajszintű gépet keresnek.

TETSZIK

 • Automata ajtónyitás
 • 16 teríték befogadás
 • LED kijelző
 • Öntisztító mikroszűrő

NEM TETSZIK

 • Használati útmutató hiánya

Értékeld a cikket:

 • Rating