Legjobb hősugárzó vélemények

Legjobb hősugárzó 2024-ben – tesztek és vélemények

A hősugárzók különböző funkciókat tölthetnek be. Hőmérséklet szabályzós fűtésként használhatók, így a lakás nem használt részei hűvösebbek maradnak, és csak a jelenleg használatban lévő helyiségek fűtjük fel. 

Egy kisebb elektromos hősugárzó jól jöhet kempingezéskor, lakókocsiban vagy akár nyaralókban. Egyes modellek kültéri használatra is alkalmasak, ezek főleg a teraszos éttermekben találhatók meg, amikor kicsit hűvösebb az idő. Bizonyos esetekben akár elektromos fűtőtestet is használhatunk állandó fűtésre.

Nagyon fontos azonban előre átgondolni, hogy pontosan mire is szeretnénk használni a hősugárzót, és mennyit akarunk rá költeni. A különböző típusok különböző követelményeknek felelnek meg.

Tesztünkben bemutatjuk a hősugárzók fajtáit, mire figyeljünk vásárlás során és, hogy szerintünk melyik a legjobb hősugárzó 2024-ben!

Tartalom

Hogyan működik a hősugárzó?

A hősugárzók olyan elektromos berendezések, amelyek hőt fejlesztenek. Vagy beépített ventilátorral vagy fűtőtekercsekkel, mint az olajradiátorok, vagy az elektromos energia nagy részét infravörös sugárzássá alakítják át, mint az infrasugárzók.

A legjobb hősugárzók közös jellemzője, hogy az elektromos áram egy része, vagy akár majdnem egésze viszonylag rövid idő alatt hővé alakul. Az elektromos hősugárzók többféle módon bocsátanak ki meleg levegőt, ami így felmelegíti a körülöttük lévő levegőt.

Hogyan válasszunk hősugárzót?

A hősugárzó vásárlásakor először fel kell tennünk magunknak a kérdést, hogy mire szeretnénk használni a készüléket. Vannak olyan hősugárzók, amelyek nem csak fűtésre, hanem hűtésre is alkalmasak, így nyáron és télen is használhatjuk őket. További fontos szempont, hogy beltéri vagy kültéri használatra keressük a hősugárzót, vagy esetleg olyat, ami könnyen szállítható és utazáskor magunkkal vihető. 

Mindemellett azt is el kell döntenünk, hogyan helyezzük el a készüléket a kívánt helyen, mert manapság már falra szerelhető hősugárzók is kaphatók, tökéletesek azok számára, akiknek kevés helyük van. Végül, de nem utolsósorban a hősugárzó árát is figyelembe kell vennünk, hiszen az egyes készülékek árkategóriái között teljesítménytől függően nagy eltérések lehetnek.

Milyen fajtái vannak a hősugárzóknak?

Infravörös hősugárzó

Az Infravötrös hősugárzó különlegessége, hogy az elektromos energiát infravörös sugárzássá alakítják. Az infrasugárzás a hagyományos fűtéssel ellentétben nem elsősorban a levegőt, hanem kifejezetten az adott helyiségben lévő tárgyakat melegíti fel.

Ebből következik, hogy az így fűtött falaknak, bútoroknak, és persze saját test hőnknek köszönhetően kellemes melegségérzet keletkezik. Előnye, hogy nagyon olcsó, kültéri használat mellett is jól be tudjuk fűteni a célterületet, így kicsi a hőveszteség, és nincs felesleges fűtés. 

Nagy előnyük, hogy olcsó megoldás, és célzottan sugároznak hőt. Érdemes azonban odafigyelni, mivel sok esetben nyitott szerkezetű, így megfelelő óvintézkedések nélkül tűzveszélyt is jelenthetnek.

Ventilátoros hősugárzó

A ventilátor nem csak egy kiegészítő funkció, hanem a hősugárzó fő eleme. Ez hideg levegőt fúj át a fűtőszálakon. Nagy előnye, hogy gyorsan felfűti a helyiséget, ami egyenletesen éri el a szoba hátsó végeit. Ráadásul általában könnyű és praktikus eszközökről van szó, amelyeket jó áron lehet beszerezni.

A ventilátorral felszerelt Ventilátoros hősugárzók azon az elven működnek, mint a hajszárítók: felmelegítik a beszívott levegőt, majd kifújják a forró levegőt. Az ilyen eszközök kicsi (1-2 kW) teljesítményűek.

Nagy helyiségek is fűthetők egy ventilátoros hősugárzó segítségével. A professzionális típusoknál automata termosztát figyeli a kívánt hőmérsékletet, és túlmelegedés esetén le is kapcsolják. Egy dolgot érdemes megjegyezni, hogy a készülék nem csendes, így olyan szobába, ahol pihenni vagy aludni szeretnénk nem feltétlenül jó választás. Ráadásul általában nem alkalmasak folyamatos fűtésre, mert túl sokat fogyasztanak.

Halogén hősugárzó

A halogén hősugárzókat leginkább fürdőszobákban használják, mert rövidhullámú sugarai nagyon gyorsan felmelegítik a helyiséget. Nagyon gazdaságos a fogyasztása, halkan működik, jól bírja a nedves helyiségeket, és akár a kertbe is tökéletes választás.

Az ilyen típusú hősugárzók általában kisméretűek, amelyek csak a közvetlen környezetüket fűtik, de 360°-ban nem képesek fűteni, mivel csak egy irányba adnak le hőt. Ezek a készülékek nagy teljesítményűek, így gyorsan képesek meleget teremteni.

Szabályozásukban viszont eléggé alulmaradnak a többi technikához képest, igazából nincs mit állítani, csak be kell kapcsolni és már működik is, mivel azonnal leadja a hőt, nem kell megvárni, amíg felmelegszik . Működtetése jól szigetelt helyiségekben és csak rövid ideig javasolt. Beltérben vagy kertben is használható, mivel jól tűri a párás viszonyokat. 

Kerámiabetétes hősugárzó

A kerámiabetétes hősugárzó az egyik leggazdaságosabb választás, amely kialakításánál fogva tökéletesen felhalmozza és leadja a hőt, működése észrevehetetlen, maga a készülék pedig hosszú élettartamú.

Ezen hősugárzók belsejében kerámia anyagból készült speciális bordázott szerkezet található, amely jól tartja a hőt, így jobb teljesítményt nyújt, miközben kevesebb energiát fogyaszt. A legjobb hősugárzók kerámia betétet használnak.

Olajradiátor

Az olajradiátor nagyon gazdaságos. Működésének a lényege, hogy belsejében 4-12 fémborda található, mely olajjal van feltöltve. A radiátor felmelegíti ezt az olajat, majd az olaj az összes hőt leadja. A gazdaságosság mellett további előny a szinte észrevehetetlen, hangtalan működés.

Nagy előnye, hogy nem kell bonyolult fűtési rendszereket kiépíteni, elég a radiátort a hálózatra csatlakoztatni, és az maga termeli a szükséges hőt, ezért könnyen mozgatható, be és kikapcsolható.

Az olajradiátorok kellemesen felmelegítik a helyiség levegőjét, viszont ez viszonylag hosszú ideig tart. Hátránya, hogy a hő kevésbé egyenletesen oszlik el a ventilátor hiánya miatt. Érdemes lehet egy lassú működésű mennyezeti ventilátort beépíteni az optimális fűtés érdekében.

Kedvező ár-érték arányú készülékekről van szó, amelyeket hosszabb, de csak időszakos használatra terveztek. Érdemes pár hűvösebb estére bekapcsolni, viszont vegyük figyelembe a lassabb bemelegedési időt. Nem feltétlenül ajánlott állandó fűtésnek, mivel elég sokat fogyasztanak.

Kvarc hősugárzó

Ennél a hősugárzónál a beépített kvarc felmelegszik, majd leadja a hőt a környezetnek ugyanazon az elven működik, mint a kerámiabetétes fűtőtest. Villámgyorsan felmelegednek, gazdaságos a használatuk, bárhová felszerelhetők, és mindenekelőtt hangtalanul működnek.

Gazdaságos működés, csendes, mert nincs ventilátor. Hordozható melegítő, amely akár a fürdőszobában is használható. Nagy területek tartós fűtésére azonban nem használható, csak kisebb helyiségek. Bármely helyiségbe beépíthető, mivel nagyon sok változatban kapható.

Elektromos hősugárzó

A hősugárzóba beáramló hideg levegőt az elektromos hősugárzó fűtőelemei felmelegítik, amely ezután tovább áramlik a helyiségbe. Bár sok háztartásban megtalálhatóak az elektromos hősugárzók, a korszerűsítés hiányának köszönhetően, tartós fűtésre nem alkalmas. Viszont fűtés kiegészítőként mindenképpen jó választás lehet.

Elektromos kandallók

A hősugárzók egyik legkeresettebb fajtája, nagy előnye, hogy nem igényel se fát, se szenet, így nem kell tisztítani sem, mivel árammal működik. Az elektromos kandalló működése egyszerű és praktikus, hatásában pedig ugyanolyan varázslatos téli hangulatot teremthetünk, mint egy fatüzelésű kandallóval.

Hátránya, hogy nem kevés áramot fogyaszt, áramszünet esetén nem használható, de ettől függetlenül elegáns és stílusos dísze lehet az otthonnak.

Gázos hősugárzó

Különböző típusú LPG fűtőtestek léteznek, amelyek beltéren és kültéren egyaránt használhatók. A szerkezet felépítése azonban minden esetben megegyezik a benzinkutaknál kapható gázpalackokkal alkalmazható hősugárzókra, így fűtetlen nyaralókban, vendégházakban, esőmentes kerti bulikban is használható. Kényelmes, olcsó és egyszerű, de aligha lesz otthonunk központi eleme.

Szivargyújtós hősugárzó

Egy magas minőségű szivargyújtós hősugárzó hatékonyan felmelegíti az autó ablakait, és pár perc alatt az egész autóban kellemes meleget biztosít.

Téli hónapokban különösen kényelmes megoldás, ha hiányzik az autóból a gyári fűtés, vagy éppen nem elégséges annak működése. A Szivargyújtós hősugárzó nem csak melegíteni tud, hanem átkapcsolható hűtő üzemmódba is, így, ha autó nem rendelkezik légkondicionálóval akkor az is helyettesíthető vele.

Beüzemelése nagyon egyszerű a hosszú vezetéknek köszönhetően, így bárhová felszerelhető az autóban és csak csatlakoztatni kell a 12V-os szivargyújtóhoz.

Álló hősugárzó

Az álló hősugárzó a padlóra helyezhető, ezért alkalmasabb nagyobb helyiségek, például nappali vagy hálószoba fűtésére. Az álló hősugárzónál az oszcilláció hasznos funkció, amely egyenletesebb hőelosztást biztosít. 

Különösen fontos a felborulási védelem a készülékben, amely azonnal leállítja az álló hősugárzó működését, ha felborul vagy 45°-nál nagyobb szögben megdől.

Fali hősugárzó

A fali hősugárzó szinte pontosan úgy néz ki, mint egy klíma, csak annyi a különbség, hogy nincs kültéri egysége. A fali hősugárzó természetes meleg levegőt fúj ki, amelynek erőssége és hőmérséklete távirányítóval szabályozható.

Beállíthatja a meleg levegő áramlásának irányát és idejét is. Szinte minden típus modern esztétikus megjelenésű, így minden helyiségbe tökéletesen illeszkedik. A fali hősugárzó olyan helyiségekben jó megoldás lehet, ahol az álló hősugárzó nem férne el. 

Fürdőszobai hősugárzó

Szerencsére már sokféleképpen lehet fűteni a fürdőszobánkat, ha nem beépített melegítőről van szó, hanem csak alkalmi használatról vagy akár néhány órás fűtésről.

Léteznek infra, kvarc és ventilátoros hősugárzók, amelyek a fűtendő tér méretétől függően használhatók a fürdőszobában. A legesztétikusabb és legtartósabb megoldás mindenképpen a fali hősugárzó, amihez természetesen beépített termosztát, időzítő és távirányító is jár. Fürdőszoboba a legjobb hősugrázó általában a fali megoldás.

Kültéri hősugárzó

A kültéri hősugárzó használata jó választás, ha külső tereket kell fűteni. Legyen szó erkélyről, teraszról vagy télikertről, ezek a hősugárzók minden esetben kiváló szolgálatot nyújtanak.

A mobilitásuk, az esztétikus megjelenésük és az energiatakarékosságuk mellett nagy előnyük, hogy szinte karbantartásmentesek. Ismét több típus közül választhatunk. Vannak infra és gázüzemű hősugárzók, illetve hőlégbefúvók ipari használatra.

Kültérre a legjobb hősugárzó jellemzően a gázos hősugárzó. A teraszfűtők egyik legelterjedtebb megoldása az úgynevezett hőgomba, amelyet egy talpban elhelyezett 1,5 kg-os PM-gázpalackkal működtetnek. A gyújtást piezoelektromos eszköz biztosítja, nincs szükség gyufára vagy öngyújtóra.

Teljesítményük alapján kiválaszthatjuk, hogy mekkora területet szeretnénk fűteni vele. Egy normál teljesítményű készülék általában 20-25 négyzetméteres körben teremt kellemes meleget. Több eszköz használatával természetesen nagyobb terület is fűthető.

Akkumulátoros hősugárzó

Ha nincs lehetőségünk hálózati csatlakozásra, akkor a legjobb hősugárzó megoldás az akkumulátoros változat. Hordozható kis teljesítményű hősugárzó, melyet magunkkal vihetünk egy kempingezés során. Beépített akkumulátorral rendelkezik, melyet hálózati töltőről tölthetünk fel. Átlagosan 5-7 óra töltési idő után 6-12 órán át működnek. Van bennük túlmelegedés elleni védelem is, így nagyon biztonságosak.

Napelemes hősugárzó

Napelemmel ellátott beépített akkumulátorral rendelkező kis teljesítményű hordozható hősugárzó, melyet bárhova magunkkal vihetünk. Nem kell izgulni akkor sem, ha nincs áram, mert a napelemről 10-15 óra alatt fel tudja magát tölteni és 6-12 óra működésre képes. Természetesen, ha gyorsabban akarjuk feltölteni, akkor hálózatról is tölthető fele annyi idő alatt.

A fűtőtesttel befűtendő helyiség

A legjobb hősugárzó keresésekor vegye figyelembe azt is, hogy mekkora és milyen gyorsan kell felfűteni a területet. A legtöbb olcsóbb radiátor alkalmas kisebb helyiségek fűtésére vagy csak kiegészítő fűtésre. Vannak azonban olyan infrapanelek vagy konvekciós fűtőtestek, amelyek lehetővé teszik az egész lakás fűtését is. A ventilátoros hősugárzó vagy az olajradiátorok inkább kisebb szobák fűtésére alkalmasak.

A készülékek teljesítménye elárulja, hogy mekkora helyiséget képesek felfűteni. Hozzávetőleg elmondható, hogy 100 W-onként egy négyzetméterre elegendőek. Tehát például egy 20 négyzetméteres helyiséget szeretnénk felfűteni, akkor legalább 2000 W teljesítményű hősugárzóra lesz szükségünk .De egyes modellek ettől eltérnek, ez tényleg csak egy körülbelüli érték.

A szoba szerkezete is nagyon fontos. Egy olyan helyiség, amely lehetővé teszi a hő egyenletes eloszlását, sokkal jobb, mint például egy galériás szoba, ahol a hő a helység tetején megreked. Az elektromos hősugárzók hatásfokán úgy tudunk javítani, ha jól szigetelt a helyiség esetleg egy mennyezeti ventilátorral is segíthetünk még rajta.

Az elektromos fűtőtestek árai és fogyasztása

Nemcsak az ár, hanem a fogyasztás is fontos szempont lesz a legjobb hősugárzó kiválasztásánál. Ez utóbbit általában meglehetősen nehéz kiszámítani, mivel számos külső tényező befolyásolja a fűtés hatékonyságát, mint például a szigetelés vagy a légmozgás.

Általánosságban elmondható, hogy a drágább hősugárzók hatékonyabban fűtenek, de ez nem minden esetben igaz, ahogyan az egyes radiátortípusokon belül is vannak gazdaságosabb és kevésbé gazdaságos modellek.

Az olajradiátorok és a konvekciós radiátorok általában gazdaságosabbak, de kevesebb hőt adnak le és lassabban melegszenek fel, így a tényleges meleg érzet nem feltétlenül lesz jobb. Ezzel szemben a ventilátor alapú megoldások gyorsan és hatékonyan fűtenek, ugyanakkor többet fogyasztanak.

Az elektromos fűtőtestek nagy előnye, hogy a legtöbb esetben az elfogyasztott energia közel 100%-a hőenergiává alakul. Ez viszont nem feltétlenül jelenti azt, hogy gazdaságosabbak, ami a gáz és villanyáraknak köszönhető. Ha takarékosan szeretne fűteni, akkor érdemes hőmérséklet-szabályozó fűtőberendezésben gondolkodni. Ennek az a lényege, hogy az egész lakást alacsonyabb hőmérsékleten kell tartani, és a jelenleg használt helyiségeket pedig elektromos hősugárzókkal kell felfűteni.

Biztonsági intézkedések

Ma már szigorú előírások érvényesek, de sok elektromos hősugárzó még mindig tűzveszélyt jelenthet. Nem maga az eszköz, hanem a rossz alkalmazás. Fontos, hogy mindig kövesse a gyártó utasításait. A radiátor körül legyen elegendő hely, ne hagyjon a közelben gyúlékony tárgyakat, ne takarja le, és használaton kívül mindig húzza ki.

A legjobb hősugárzók különféle biztonsági funkciókkal is rendelkezik. Az olajradiátorok például gyakran hűvös tapintású burkolattal rendelkeznek. Hasznos lehet a biztonsági kapcsoló is, amely automatikusan leállítja a fűtést, ha az felborul. A legtöbb eszköz érzékeli a túlmelegedést és azonnal leáll, egyes csúcskategóriás modellek pedig mozgásérzékelővel rendelkeznek, amely megakadályozhatja, hogy a kisgyerek vagy házi állat megégesse magát.

Az elektromos fűtés zajszintje

A hősugárzó zajszintje is egy fontos szempont, amelyet nem hagyhatunk figyelmen kívül. Ha olyan helyiségben használjuk a hősugárzót, ahol pihenni szeretnénk, érdemes inkább csendesebb modelleket keresni. Jól látható, hogy a ventilátorral működő készülékek hangosabbak, de gyorsabban és egyenletesebben melegítik fel a helyiséget.

Stílus és megjelenés

A hősugárzó megfelelő működéséhez fontos, hogy nyitott és jól látható helyre kerüljenek. Szerencsére elmúltak azok az idők, amikor a radiátorok csak egy ventilátorral felszerelt dobozok voltak. A gyártók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek termékeik stílusos és esztétikus kialakítására.

Például a konvekciós és infravörös panelek letisztult, elegáns megjelenésűek. Ezek a falra szerelhető modellek szinte észrevétlenek a nappaliban. Ha a megjelenés igazán fontos Önnek, akkor az elektromos kandallók jöhetnek szóba. Ezek az eszközök úgy működnek, mint a hagyományos elektromos fűtőtestek, de kinézetre, mint a igazi kandallók, melyeknek meleg fényük és hangulatuk teljesen azt az érzést keltik. Nagy előnyük, hogy nem igényelnek karbantartást, nincs kémény, nincs füst és nem kell fát vágni. Ennek ellenére az élő tűz romantikus és pihentető légkört teremt az esti borozáshoz.

További funkciók

Egy hősugárzótól kevesebb kényelmi funkciót vár el az ember, de ezeknek a készülékeknek is vannak hasznos extrái. A távirányító megkönnyíti az életét, mert nem kell minden alkalommal felkelnie, amikor a szobahőmérsékletet szabályozni szeretné, miközben este tévézik.

Egyes radiátorokon időzítő is van, amellyel pontosan beállítható, hogy mikor és hány fokra fűtse fel a lakás. Előre beállítható, így munkából hazaérve, már a meleg otthon vár.

Néhány készülék fagyvédelmi beállítással is rendelkeznek, amely automatikusan bekapcsol, és 5°C körül tartja a hőmérsékletet. Ideális választás lehet kültéri tárolóba vagy garázsba.

A ventilátoros modellek egy része hűtésre is használható. Ha nincs otthon klíma, akkor érdemes lehet ilyen készüléket keresni, hiszen nem kell külön ventilátort vásárolni a nyári kánikulában.

A legtöbb hősugárzót termosztát vezérli, így automatikusan be és kikapcsolnak a beállított hőmérséklet fenntartása érdekében. Érdemes olyan modellt keresni, ahol a hőmérséklet digitálisan szabályozható és a pontos fokozatra állítható..

Alternatív megoldás

Ha elektromos fűtőberendezés kiépítésén gondolkodik, érdemes a légkondicionálókra is figyelmet fordítani. Hiszen sok modell nem csak hűteni, hanem fűteni is tud. Ez energiatakarékos és megbízható rendszert biztosít egész évben.

Olajradiátor vagy hősugárzó?

Az olajradiátorok kicsit lassabban fűtik fel a helyiséget, mint a hősugárzók, de gazdaságosabban használhatók, mert a bordáikban keringő olajnak köszönhetően a hő egyenletesen oszlik el teljes felületükön, ráadásul az olaj jól megtartja a hőt, így, ha a fűtőberendezés ki van kapcsolva, még egy ideig hőt ad le. Az olajradiátor mellett kényelmesen lehet aludni, mert nem mozgatja mesterségesen a levegőt a szobában. Viszont sokkal drágábbak.

A hősugárzókból több féle van ventilátoros, infra és kerámiabetétes. Nagyon gyorsan bemelegítik a helyiséget, de mindig fontos, hogy éppen hol akarjuk használni. A ventilátoros a leggyorsabb megoldás, viszont általában a legcsendesebb fajtája is hanggal jár, így hálószobába vagy kisgyerek szobájába nem ajánlatos tenni. A hősugárzókból vannak már egész kis méretűek és nagyon olcsók is, így sokkal kedveltebbek az olajradiátoroknál.

A hősugárzók tulajdonságai

Teljesítmény

Az átlagos hősugárzók fogyasztása 1000-2200W között mozog, míg az olajradiátoroknál 800-2000W a jellemző beállítástól függően. Az infra hősugárzó, amit használhatunk kültérben is már jóval magasabb teljesítménnyel rendelkeznek, ezek a készülékek 1800-3200 W-ot is fogyaszthatnak.

Fogyasztás

A teljesítményből számolható ki a hősugárzó fogyasztása. A kWh mutatja meg, hogy 1 óra alatt mennyi energiát fogyaszt a készülék. Például 1kW-os hősugárzó átlagos áramárakkal számolva egy óra alatt 50 Ft-ot fogyaszt, így ha egész nap megy, akkor egy nap alatt kb. 1000 Ft a fogyasztása.

Zajszint

A legjobb hősugárzók szinte hang nélkül működnek. A ventilátoros hősugárzó zajszintje magasabb, melyet pont emiatt nem érdemes hálószobában használni, ahol pihenni vagy aludni szeretnénk.

Hősugárzás foka

Sok készülék csak egy irányban tud leadni hőt, de már vannak olyan professzionális hősugárzók is, melyek akár 360 °-os kialakításúak, így a hőt minden irányban, egyenletesen el tudjál oszlatni az adott helyiségben.

Fokozatok

A legtöbb hősugárzó és olajradiátor több fokozatban állíthatóak. Némelyik hideg levegőt is tud kibocsátani nem csak meleget. Meleg levegők között is lehet váltogatni meleg és forró között. Attól függően választhatunk milyen gyorsan és mekkora helyiséget akarunk vele befűteni.

Intelligens, automatikus kikapcsolás

Szinte az összes modellben van túlmelegedés elleni védelem, így, ha a készülék túlforrósodna, akkor automatikusan lekapcsol. Vannak már olyan készülékek is, amelyekben alapból be van építve, hogy bizonyos idő után automatikusan kikapcsoljon.

Távirányító

Elég sok készülékhez már alaptartozék a távirányító, mely megkönnyíti életünket. Nem kell felállni és állítgatni a hőmérsékletet, vagy erősséget a hősugárzón, egyszerűen távirányító segítségével tudjuk váltogatni.

Időzítés

Számos készülék időzítővel is rendelkezik. Így akár azt is beprogramozhatjuk, hogy mire hazaérünk munkából az otthonunk már melegen várjon bennünket.

Eco mód

A hősugárzó képest ECO módban a hőmérsékletet megtartani egyenletesen 18-22 °C között, így sokkal gazdaságosabb a fogyasztásuk.

Befűthető helyiség mérete

A hősugárzók választásakor mindig figyelembe kell vennünk a befűtendő helyiség méretét, és alapján kell kiválasztanunk, hogy milyen teljesítményű készüléket érdemes választanunk. Egy fürdőszoba esetében, ami 5 nm nagyságú, elég egy 1000 W-os vagy annál kisebb teljesítményű hősugárzó is. Egy nagyobb szoba esetében érdemes 2000 W-os vagy annál erősebb teljesítményű készüléket választani.

Hősugárzó árak

Az árak nagyon változók lehetnek típus és teljesítmény függvényében. Nyilván egy kis teljesítményű ventilátoros hősugárzót már pár ezer forintért is lehet kapni. Ellentétben egy nagy teljesítményű hősugárzó számos extra funkcióval már akár 100 ezres tétel is lehet.

Ezek a legjobb hősugárzók 2024-ben

HECHT 3610 álló kerámia hősugárzó

HECHT 3610 álló kerámia hősugárzó vélemények - a legjobb hősugárzók egyike

Ez a készülék egy kerámiabetétes oszlop hősugárzó. Teljesítménye 2000 W, így nagyobb helyiségek befűtésére is alkalmas. Nagyon esztétikus a kinézete, és gyorsan melegít. Ár/ érték arányban is megállja a helyét, nagyon jó választás mindenki számára.

A HECHT 3610 hősugárzó rendelkezik a legfontosabb biztonsági funkciókkal. Ilyen a túlmelegedés elleni védelem. A hősugárzó automatikusan kikapcsol, ha pl. valamilyen okból elzáródnak a szellőzőrácsok és a belső hőmérséklet eléri a beállított biztonsági értéket.

A másik fontos biztonsági funkció a helyzetérzékelő, felborulás védelem. Ha a hősugárzó valamilyen okból felborulna, az automatikusan kikapcsol.

Tetszik

 • Szép design, jó ár-érték arány
 • felborulás és túlmelegedés védelem
 • 2 év garancia

Nem tetszik

 • nem találtunk ilyet

Esperanza Sahara EHH003 ventilátoros hősugárzó

Esperanza Sahara EHH003 ventilátoros hősugárzó vélemények

Ventilátos hősugárzó 2000 W-os teljesítménnyel. Hordozható, kis helyen is elfér. Mérete ellenére nagyon gyorsan és forró levegőt biztosít. Árát tekintve verhetetlen. Az elektromos fűtőventilátor több fokozatban állítható. Beépített túl melegedés elleni védelemmel van ellátva. A meleg levegő mellett hideg levegő fújására is alkalmas.

Tetszik

 • Egyszerű használat, gyors fűtés
 • Fekvő kivitel, nem dől el

Nem tetszik

 • Az első 2-3 hétben erős műanyag szaga van

Ardes 4W08P fali kerámiabetétes hősugárzó

Ardes 4W08P kerámiabetétes fali hősugárzó vélemények
https://www.alza.hu/hosugarzo/18855487.htm?evt=re&exps=hosugarzok#f&cst=null&cud=0&pg=1&prod=4122&sc=400&idp=21455&banner_id=71131 – (Aff. link)

Kerámiabetétes hősugárzó teljesítményét tekintve 2000 W. Ez a fűtési teljesítmény körülbelül egy 20nm-es szoba felfűtésére elég. Nagyon praktikus távirányítóval rendelkező készülék. A hőmérsékletet LED kijelzőn láthatjuk. Helytakarékos megoldás lehet, hiszen falra szerelhető.

A készülék túlmelegedés elleni védelemmel van ellátva, továbbá rendelkezik nyitott ablak felismerési funkcióval is. A kerámiabetétes kialakításnak köszönhetően élettartama gyakorlatilag korlátlan, mivel a kerámiabetét nem izzik működés közben.

Tetszik

 • Fürdőbe is remek választás, gyorsan felmelegíti a helyiséget
 • Nyitott ablak felismerés

Nem tetszik

 • Kissé túl van árazva

Heller QS 120 fali kvarc hősugárzó

Heller QS 120 fali kvarc hősugárzó vélemények

1200 W teljesítményű fali kvarc hősugárzó. Ár-érték arányban nagyon jó kis készülék, tökéletes fürdőszobába. Gyorsan bemelegíti a helyiséget. Nagyon könnyű a kezelése, és egyszerűen lehet felszerelni is.

Tetszik

 • Teszi a dolgát
 • jó ár-érték arány
 • könnyen felszerelhető

Nem tetszik

 • nincs ventiláció

Nedis HTCO50FWT Elektromos hősugárzó, konvektor

Nedis HTCO50FWT Elektromos hősugárzó, konvektor vélemények

Ez az elektromos konvektor a 2000W-os teljesítményével tökéletes választás nagyobb helyiségbe is, gyorsan melegszik, nagyon halk, szépen teszi a dolgát. Minden extra felszereltség tartozik hozzá, így nagyon kényelmes a kezelése.

A konvektor olyan extra funkciókkal rendelkezik, mint a túlmelegedés elleni védelem, az időzítő, a 3 különböző fűtési üzemmód és a turbó üzemmód. A radiátor méri a valós szobahőmérsékletet, és amint az eléri a beprogramozott hőmérsékletet, energiahatékony üzemmódba vált át.

A beépített fagyvédelem funkció lényege, hogy nem engedi a szobát a beállított hőmérséklet alá csökkenni, így megvédhetjük a fagy okozta károktól. A készülék érintőkijelzővel, vagy távirányítóval is kezelhető.

Tetszik

 • elektromos termosztát
 • időzítő és túlmelegedés védelem
 • fagyvédelem, érintő kijelző

Nem tetszik

 • ventilátor kissé hangos

Hausmeister HM8151 Halogén hősugárzó

Hausmeister HM8151 Halogén hősugárzó vélemények

Ennek a halogén hősugárzónak 1200 W a teljesítménye, nagyon hatékony és gazdaságos. Viszont éjszakára nem ajánlatos a használata, mert a sötétben világít. A meleget 3db nagy hatékonyságú halogén-cső biztosítja. A króm biztonsági rács biztosítja a kellő érintésvédelmet. A termék oszcillációs funkcióval és eldőlés elleni védelemmel is rendelkezik.

Tetszik

 • Gyors és olcsó

Nem tetszik

 • többen panaszkodnak hamar kiégő csövekre

Home FKF 42201 Fali ventilátoros hősugárzó

Home FKF 42201 Fali ventilátoros hősugárzó vélemények
https://www.alza.hu/hosugarzo/18855487.htm?evt=re&exps=hosugarzok#f&cst=null&cud=0&pg=1&prod=15996&sc=900&idp=21455&banner_id=71130 – (Aff. link)

Fali hősugárzó, mely könnyedén felszerelhető, 2000 W teljesítménnyel rendelkezik. Intelligens funkciókkal rendelkezik, programozható és érzékeli az ablaknyitást is. Működése halk és nagyon gyorsan bemelegíti a helyiséget.

Tetszik

 • remek ár
 • sima ventilátorként is használható
 • egyszerűen felszerelhető

Nem tetszik

 • nem feltétlen bír ki 100 üzemórát
 • műanyag ház hamar átmelegszik
 • gyenge minőség

Orion OCH-401 Kerámiabetétes hősugárzó

Orion OCH-401 Kerámiabetétes hősugárzó vélemények

Kis hordozható hősugárzó, így abba helyiségbe tehetjük, ahol épp szükség van egy kis plusz melegre. Gyorsan teszi a dolgát, és a fogyasztása is gazdaságos. Túlmelegedés elleni védelem, hideg-meleg levegő fújás és állítható hőmérséklet szabályozás, továbbá felborulás elleni védelem is a funkciók között van.

Tetszik

 • könnyű, kicsi, gyorsan melegít
 • forgó funkció

Nem tetszik

 • csak kis helyekre ajánlott
 • rövid vezeték

Fornello Siesta gázos hősugárzó

Fornello Siesta gázos hősugárzó vélemények

Nagyon kedvező fogyasztású gázos hősugárzó, mely nagy terek befűtésre is alkalmas. Görgőinek köszönhetően könnyen mozdítható a helyiségek között. Ideális nyaralókban, vagy olyan családi házakban, ahol nincs kiépítve a gáz hálózat.

Arra azért érdemes odafigyelni, hogy mivel palackos gázról működik, így időközönként friss levegőt kell neki biztosítani. Szerencsére a beépített oxigén pótlás figyelő funkció gondoskodik a figyelmeztetésekről.

A Fornello mobil infrasugárzó siesta kályhába épített 3 db kerámia égőfej üzemeltetése 11,5kg-os PB-gázpalackkal történik, amellyel akár 85-90 órán keresztül működtethető.

Tetszik

 • Simán 7-8 fokot emel a hőmérsékleten, 3 hétig elég a palack
 • oxigén pótlás figyelő

Nem tetszik

 • sokat kell szellőztetni
 • drágább a hagyományos hősugárzóknál

Nem találtad meg a listában a szerinted legjobb hősugárzót? Írd meg nekünk kommentben és frissítjük a listát!

Értékeld a cikket:

 • Rating