Legjobb bluetooth fülhallgató, tesztek és vélemények

Legjobb bluetooth fülhallgató 2024-ben – tesztek és vélemények

Függetlenül attól, hogy melyik kategóriába tartozol, aki mindig új fejhallgatót vagy fülhallgatót vásárol, vagy ragaszkodik egy régi, jól bevált modellhez, most segítünk abban, hogy megtaláld az számodra legmegfelelőbb típust. A legjobb bluetooth fülhallgató tesztünkből megtudhatod, hogy melyek a legjobb vezeték nélküli fülhallgatók jelenleg! 

Vásárlás előtt fel kell tennünk magunknak néhány kérdést, hogy le lehessen szűkíteni a szóba jöhető fülhallgatók számát. Mennyi pénzt szeretnél költeni fülhallgatóra? A legtöbb olcsó fülhallgató kialakítását és hangminőségét tekintve messze elmarad a drágább modellektől. A gyengébb minőségű anyagok felhasználása és a gyártási költségmegtakarítás miatt sajnos a fülhallgató mindennapos használata során előjönnek a hibái, ami az eszköz leselejtezéséhez és akár fülfájáshoz is vezethet.

Hogyan fogod használni a fülhallgatót? Olyan fülhallgatót keresel, amely nem esik ki a füledből futás közben, vagy olyat, amely teljesen elzárja a külső zajt? Ha már tudod, hogyan fogod használni a fülhallgatót, az sokat segít a megfelelő típus kiválasztásában.

Milyen legyen a kialakítása? A hallójáratba illeszthető vagy a hallójárat bejáratába illeszkedő modelleket részesíted előnyben? Lehet, hogy inkább fejhallgatót szeretnél? Bár a hangminőség terén általában a fejhallgatók állnak a legmagasabb szinten, de ha edzés vagy kocogás közben szeretnél zenét hallgatni, akkor a fülbe helyezhető fülhallgató jobb választás lehet.

Vezetékes vagy vezeték nélküli fülhallgató legyen? A vezetékes fülhallgatók mindig tökéletes jelet adnak, így a hangminőség soha nem romlik, míg a vezeték nélküli fülhallgatók sokkal nagyobb mozgásszabadságot biztosítanak, és nem kell aggódnia a összegabalyodó kábelek miatt.

Zárt vagy nyitott fülhallgató legyen? A zárt fülhallgató teljesen lezárja a fülét, és kevesebb zajt enged be. Ennek a fordítottja is igaz, így kevesebb hang jut el a fülhallgatóból a környezetbe. A zárt rendszerű fülhallgató lehetővé teszi, hogy jobban elmerüljön a zenehallgatásban, ugyanakkor kevésbé lesz tudatában annak, hogy mi történik körülötte, ami veszélyesebb lehet a nyílt utcán.

Tartalom:

Bluetooth fülhallgató fajták

A fülhallgatók négy típusba sorolhatók kialakításuk szerint: 

 • A hallójárat bejáratához illeszkedő fülhallgatók (Earbuds)
 • A hallójáratba helyezhető fülhallgatók (In-Ear)
 • A fület teljesen befedő fejhallgatók (Over-Ear)
 • A fülre illeszkedő fejhallgatók (On-Ear)

A hallójárat bejáratához illeszkedő fülhallgatók

A hallójáratba helyezhető fülhallgatók a legjobb bluetooth fülhallgatók a sportoláshoz, mert könnyen hordozható, és gyakran még vízállóak is, így még az izzadtság sem károsítja őket. Ezenkívül nem jelent problémát használata hosszú hajjal sem és szemüveg viselése közben sem.

A korlátozott zajcsökkentés bizonyos esetekben problémát jelenthet. A hallójárat bejáratához illeszkedő fülhallgatók több külső zajt engednek át, mint a többi típus, ami teljesen elronthatja a zenei élményt.

A külső zaj kompenzálásához növelni kell a fülhallgató hangerejét. Ezt elkerülheti, ha megfelelő méretű fülhallgatót választ, amely a legjobban fedi a hallójáratát, és megfelelő zajcsökkentést biztosít anélkül, hogy teljesen elzárná a környezeti zajt.

Ennek a típusnak a hosszú távú viselése fájdalmat okozhat, ha túl nagy a hallójárat, vagy ha a fülkagylót túlságosan nyomja.

A hallójáratba helyezhető fülhallgatók

Ezek a fülhallgatók a hallójárat bejáratába illeszkedő fülhallgatók összes előnyével rendelkeznek. Könnyen szállíthatók és rendkívül könnyen használhatóak, sportoláshoz pedig nem is lehet jobb kialakítást választani.

A hallójárat bejáratába illeszkedő fülhallgatókkal összehasonlítva azonban hosszú távon kényelmesebb lehet viselni, mert a szilikon fülharangok rugalmasan illeszkedik a hallójáratba, és nem okoz fájdalmat. Ezenkívül a legtöbb gyártó több szilikon fülharangot is kínál, így kiválaszthatja az Önnek legmegfelelőbb méretet.

A legtöbben a fülbe illeszthető, a hallójáratba helyezhető típust részesítik előnyben, mert blokkolja a külső zajokat. Nem csoda, mert valójában úgy működik, mint egy füldugó. Ha sokat utazik tömegközlekedéssel, gondolja át, hogy valóban van-e értelme a kiváló zajcsökkentésnek. Sok esetben súlyos következményekkel járhat, ha nem tudja, mi történik körülöttünk, pl. a forgalom. Ha azonban ki szeretné zárni az iroda vagy a munkahelyi gépek zaját, hogy a feladatára koncentrálhasson, a zajcsökkentést Önnek találták ki.

A fület teljesen befedő fejhallgatók

Kétféle fejhallgató létezik, az egyik fejhallgató a fület teljesen befedi, a másik csak a fülre illeszkedő fejhallgató. A legtöbb esetben a teljes fület befedő fejhallgató jobb befektetés lehet, mint a fülre illeszkedő fejhallgató. Csak ügyeljen arra, hogy a fejhallgató fedje a füle nagy részét, mivel a hosszú távú viselése kényelmetlen lehet.

A fület teljesen eltakaró fejhallgató kiváló választás videók megtekintéséhez, mivel kiváló zajszűrést biztosít. Nem nyomja a fülét és nem csúszkál. Ügyeljen azonban arra, hogy a fejpánt állítható legyen, különben azt tapasztalhatja, hogy a fejhallgató túl kicsi a fejére.

A fülre illeszkedő fejhallgatók

Ez a típus valamivel kisebb és könnyebb, mint a teljes fület betakaró fejhallgató. Ennek ellenére a legtöbb esetben az over-ear változatot ajánljuk, mivel kényelmesen illeszkedik, nem nyomja a fület, nem okoz fájdalmat hosszabb viselés esetén és a zajt is hatékonyabban csillapítja.

Mind a fülre illeszkedő, mind a teljes fület befedő fejhallgatót kényelmesen a nyakába teheti, és egyik helyről a másikra nyugodtan lehet vele sétálni. Ugyanakkor a fejhallgatók általában lényegesen drágábbak, mint a fülhallgatók, így nehezebb minőségi modellt találni ugyanabban az árkategóriában.

Hátránya lehet, hogy a fejhallgatót nem lehet csak úgy zsebbe rejteni, így alaposan át kell gondolni, hogy utazáskor áldozunk-e helyet a fejhallgatónak. Ezenkívül a fejhallgató általában kisebb nyomást gyakorol a dobhártyára, így hosszabb ideig hallgathatja kedvenc zenéit.

Bluetooth fülhallgató sprotoláshoz

A fülhallgató népszerű felszerelés a sportolók, különösen a futók, kerékpárosok és gyaloglók számára. A kedvenc zene hallgatása kellemes edzés közben, és enyhén élénkítő hatású. Kiválasztására természetesen különös gondot kell fordítani, számos paraméternek meg kell felelnie.

A sport fülhallgató legyen könnyű, ne korlátozza a mozgást, és biztonságosan rögzüljön a fülben. Jó, ha nem szigetel teljesen, a biztonsága érdekében jobb, ha hallja mi történik körülötte. A sport fülhallgató hátránya, hogy a könnyű konstrukció a minőség rovására megy és rosszabb hangzást biztosít. Emellett a kínált kényelem is korlátozott, gyakran bedugható vagy mag alakú fülhallgatókról van szó, amelyek általában kevésbé kényelmesek, különösen, ha hosszú ideig használja őket.

Bluetooth fülhallgató mikrofonnal

A klasszikus, hagyományos fejhallgatók mellett speciális mikrofonos fejhallgatók is kaphatók (más néven headsetek). Felépítésük zárt, a fejhallgatókhoz tartoznak, de ezen kívül a száj elé egy mikrofont irányítanak, ami fogadja a hangokat és lehetővé teszi azok továbbítását.

Bluetooth Gaming fülhallgató

Általában az úgynevezett fejhallgatók, vagyis headsetek esnek ebbe a csoportba. A mikrofonos fejhallgató robusztus, nagyon kényelmes és magas szintű reprodukciót kínál. Nagy népszerűségnek örvendenek a számítógépes és online játékokkal játszók, de azok körében is, akik telefonálásra használják a fejhallgatót. Nagy előnyük éppen a mikrofon jelenléte, ráadásul a nagyon jó hangminőség, azonban a kényelem és a tárolhatóság szempontjából rosszabb a helyzet.

Bluetooth fülhallgató tulajdonságok és funkciók – mire figyeljünk vásárláskor

Használat módja

Sport fülhallgató

Ha fülhallgatót vagy fejhallgatót használ sportoláshoz vagy edzéshez, olyan modellt válasszon, amely a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

 • Izzadságálló kialakítás
 • Könnyű súly
 • Jól illeszkedik és gyors mozgás közben is a fejen marad
 • Hordozható lejátszókhoz alkalmas fejhallgató

Mikrofonos fülhallgató

A vezeték nélküli fülhallgatóba épített kiváló minőségű mikrofonnak köszönhetően lehetőséget biztosít számunkra, hogy a másik fél mindig a legjobb minőségben halljon minket. A hívások kezdeményezése mellett egy integrált vezérlő gondoskodik a könnyű kezelhetőségről, aminek köszönhetően nem kell majd a zsebünkből elővenni a telefont a hangerő változtatásához vagy a zeneszámok közötti váltáshoz. Ez tovább növeli a készülék népszerűségét, hiszen használata rendkívül sok előnnyel kecsegtet a felhasználóknak.

Professzionális fülhallgató

Moduláris felépítésüknek, kényelmes illeszkedésüknek és nagyszerű hangzásának köszönhetően a professzionális fülhallgató népszerű eszköz a zenészek körében szerte a világon. Ezek a fülhallgatók jobb hangzást és minőséget biztosítanak. A füldugók csökkentik a külső zajt, biztonságosabb hallgatást tesznek lehetővé, és javítják a hangminőséget a kiváló hangélmény érdekében.

Viselés módja

A fülhallgatók sokféle formát ölthetnek, és különböző paraméterek alapján különböző típusúak lehetnek. 

Füldugó, fülilleszték méretek

A fülilleszték és füldugó egy népszerű modern változat. A fülhallgatónak nincs szerkezete, csak a hangszóróknak, amelyeket a fülébe helyez. Rögzítés szempontjából a hallójárathoz vagy a hallójárat bejáratához rögzíthetők. Előnye, hogy nagyon könnyű és kis helyen is elfér.

Fejhíd méret

Fejhíd a hagyományos változat és még ma is a legtöbbet használják, mind az olcsó, mind a minőségi és professzionális modellek tekintetében. A fülhallgatókat egy hídszerkezet köti össze, amely a fej tetején fekszik. Szerkezete gyakran állítható, párnázott vagy más módon módosítható a kényelem érdekében.

Nyakszirt méret

Nyakszirthíd ez inkább extrém megoldás. Az elv hasonló az előző verzióhoz, de a híd a nyak mögött található. Általában profilos fogantyú segítségével tart a fülön. Ez a megoldás nem túl népszerű, és se nem kényelmes, se nem praktikus.

Kialakítás a fülön

Intraaurális

Intraaurális fülhallgatók, amelyeket közvetlenül a fülbe, a hallójárat nyílásához teszünk. A fülcimpa tartja, így nem kell attól tartanunk, hogy kiesik a fülünkből, de ezért is fontos, hogy igazán kényelmes legyen, mert ha nem, akkor minden mozdulatnál irritál minket.

Supraaurális

Az egész fejet körülveszik, a fülcimpán fekszenek, de nem haladják meg azt. A fülpárna nem érinti a fejet, szigetelése kevésbé hatékony és kevésbé kényelmes.

Circumaurális (kagylós)

Körülveszi viselőjének teljes fülét, a fülpárnák széle hozzáér a fej oldalához, ami jó szigetelést jelent a környezettől.

Fülhallgató kialakítása

Egy fülhallgató kialakítása nyitott vagy zárt lehet.

Nyitott

Ennél a kialakításnál a külső környezeti zaj hallható marad (a rács vagy a külső burkolat perforációja miatt). Előnye a hang szabad terjedése és ezáltal a természetes reprodukció. Hátránya, hogy a fülhallgató hangját a hozzád közel állók is hallják. Félig nyitott / félig zárt kialakítás, ebben a kompromisszumos változatban a környezeti zaj részben hallható. Ez a kialakítás nem túl jellemző. Egyesíti mindkét típus előnyeit és hátrányait.

Zárt

A külső burkolat nem engedi hallani a külső környezeti zajokat, a fülhallgató pedig jól szigetelt. Viselőjét nem zavarja a környezet, őt magát sem zavarja a környezet. Hátránya a rosszabb szaporodási tulajdonságok. A hang szilárd akadályba ütközik, és visszaverődik a fülbe, különleges üreges elszíneződést okozva. A mélyhangok általában gyengébbek.

Technológia

TWS technológia

A legjobb bluetooth fülhallgatók a TWS, azaz a True Wireless Stereo fülhallgatók valódi vezeték nélküli sztereó élményt kínálnak. A TWS technológia lényege, hogy az okostelefon az elsődleges fülhallgatóhoz kapcsolódik, az elsődleges fülhallgató pedig a másodlagos fülhallgatóhoz vezeték nélküli Bluetooth kapcsolaton keresztül csatlakozik.

A TWS fülhallgató így képes egy sztereó felvétel bal és jobb csatornáját külön lejátszani a két fülhallgatóban, igazi kétcsatornás sztereó élményt nyújtva.

A TWS fülhallgató bal és jobb oldala külön egységet alkot, így külön is használhatók. Ha azonban közel vannak egymáshoz, automatikusan szinkronizálódnak és sztereó módba kapcsolnak. A TWS fülhallgató egyenként tölthető, így továbbra is élvezheti a zenehallgatást a jelenleg szabad fülhallgatóval.

Attól sem kell tartani, hogy megszakad a kapcsolat, hiszen akár 10 méteres távolságból is tudják fogadni a jelet. Emiatt a TWS fülhallgató nagyszerű választás futáshoz vagy akár vezetéshez.

Vezérlés módja

Ideális esetben a fülhallgatónak egyszerű és világos kezelőszervekkel kell rendelkeznie a lejátszáshoz, a szüneteltetéshez és a dalok közötti váltáshoz, a hívásokhoz és a hangerő beállításához. Ennek egyik verzója az, hogy az érzékelőket vagy gombokat közvetlenül a fülhallgatóra helyezzük.

Ebben az esetben pontosnak és intuitívnak kell lenniük. Ideális esetben mindkét fülhallgató ugyanazokat a funkciókat kínálja, vagy tetszés szerint programozhatja őket.

A legjobb bluetooth fülhallgatókhoz dedikált alkalmazás is tartozik, amelyek gyakran lehetővé teszik az eszközök, zajcsökkentési módok vagy akár az EQ részletesebb vizsgálatát. Sok Bluetooth-modell támogatja a hang asszisztenseket is, mint például a Siri vagy a Google Assistant. Ami a vezérlőket illeti, nincs jó vagy rossz megoldás, de elengedhetetlen, hogy kényelmesek és intuitívak legyenek a felhasználók számára.

IP védelem, vízállóság

A tartós kialakítás nagyon fontos minden vezeték nélküli fülhallgató esetében. Ezen a területen rendkívül nagy a szórás az egyes típusok között, így vannak drága termékek, amelyek könnyen törnek, és meglehetősen olcsók, amelyek kifejezetten masszívak.

Ezen a ponton többnyire a hivatalos szabványok és besorolások alapján hozunk döntést, ezért vásárlás előtt mindenképpen vegyük figyelembe a por és vízálló tulajdonságokat. Ezek nagyon fontosak, hiszen a szabadban gyakran a fülünkben vannak, és rendkívül nagy biztonságérzetet adnak, amikor nem kell erős szélben vagy gyenge esőben kivennünk őket, mert a megfelelő szigetelésük biztonságot ad.

Akár futáshoz, úszáshoz, akár csak egy esős őszi napon vagy kirándulás közben használja a fejhallgatót, fontos tájékozódni a víz elleni védelem szintjéről. Ha a fülhallgató nincs védve a víztől, gyorsan elromolhat.

Víz elleni védettség

 • 0: Nincs védelem
 • 1: Függőlegesen cseppenő víz ellen védett (pl. kicsapódó víz)
 • 2: Fröccsenő víz ellen védett (függőlegestől max. 15 fokban)
 • 3: Fröccsenő víz ellen védett (függőlegestől max. 60 fokban)
 • 4: Fröccsenő víz ellen védett minden irányból (nem károsító mértékű szivárgás megengedett)
 • 5: Kisnyomású vízsugár ellen védett minden irányból (nem károsító mértékű szivárgás megengedett)
 • 6: Erős vízsugár és vízbe merítés ellen védett (rövid ideig tartó merülés, nem károsító mértékű szivárgás megengedett)
 • 7: Vízbe merülés ellen védett korlátozott ideig (0,15–1 m között 30 percig)
 • 8: Víz alatt folyamatosan használható (egyedileg a gyártó által meghatározott értékek szerint, általában 1 és 3 méter közötti mélységben 30 percig)
 • 9K: Magasnyomású víztömeg, 14-16 liter/perc 10-15 cm-ről magas nyomáson.      

Frekvenciatartomány

A frekvenciaválasz azt a frekvenciatartományt mutatja, amelyet a fülhallgató lefedhet. Minél nagyobb ez a tartomány, annál többet hall a zenéből, ami azt jelenti, hogy a fülhallgató annál jobb. Érdemes a lehető legszélesebb választékot választani. A hallható tartomány általánosan elfogadott értéke 20 és 20 000 Hz között van, így a legtöbb fülhallgató is ezt a tartományt célozza meg.

A szélesebb kör nem feltétlenül jelent jobb zenei élményt. A legtöbb esetben a 20 Hz alatti értékeket inkább csak érezni, mint hallani lehet, a 20 000 Hz feletti tartomány pedig már sokak számára nem hallható.

Ritkán jelenik meg a paraméterek között, de a legjobb bluetooth fülhallgatóknál érdekes információkhoz juthat a frekvencia válasz görbéből. Ha a görbe alsó fele magasabb értékeket mutat, az több basszust jelent. Ez persze nem jelenti azt, hogy jobb lesz a basszus minősége.

A legdrágább fülhallgatók kivételével az „U” alakú görbe a leggyakoribb. Ez azt jelenti, hogy a készülék az extrém tartományokat hangsúlyozza, ami élénkebb hangzást eredményezhet. Ha a frekvenciaválaszt kiegyenesdik, az azt jelenti, hogy egyik tartományt sem preferálja a fülhallgató, így a hangzása kiegyenlített.

Csillapítás

A Fül-monitor a hallójárat bejáratában helyezkedik el, akkor működik és szól a legjobban, ha szorosan illeszkedik a járatba. A fülbe helyezhető fülhallgatók általában jól blokkolják a környezeti zajokat anélkül, hogy szükség lenne valamilyen zajcsökkentésre (ANC).

A gyártók azonban már kijöttek aktív zajcsökkentő fejhallgatókkal, amelyek extra zajcsökkentést biztosítanak. Az aktív zajcsökkentés azonban mindig hangminőség romlással jár, ezért célszerű a passzív csillapítást előnyben részesíteni.

Érzékenység

Az érzékenység azt mutatja meg, hogy a fülhallgató meghajtója mennyire hatékonyan használja fel a kapott energiát, azaz milyen hatékonyan alakítja át akusztikus jellé, azaz jól hallható hangokká.

Az érzékenységet általában dB/mW mértékegységben mérik, és azt jelzi, hogy a fülhallgató mekkora hangerőt tud generálni egy bizonyos áram (általában 1 milliwatt) hatására. A fülhallgatók érzékenysége általában 90 és 110 között ingadozik, így kerülik azokat a tartományokat, ahol a zenehallgatás fájdalmas lehet.

A 115 dB egy zajos koncert hangereje, a 80 dB pedig egy hangosabb utca zajának felel meg. A 90 dB-t ezért úgy kell elképzelni, mintha egy forgalmas út mellett állna. Ez a mennyiség 8 óra elteltével káros lehet. A 110 dB pedig egy zeneklub hangereje, ami már 30 perc után is káros lehet.

Impedancia

Az impedancia az áramkorlátozó hatást jelenti. Az impedancia a fülhallgató áramkör elektromos jellel szembeni ellenállását mutatja. Nagyobb impedancia esetén kevesebb elektromos jelet továbbítanak, így a hangerő is kisebb lesz.

A legjobb bluetooth fülhallgató választásához az alacsonyabb impedanciájú fülhallgatókat keressük. Ideális esetben az impedanciának 25 ohmnál kisebbnek kell lennie. Ha a fülhallgatót egy kisebb, belső erősítő nélküli hordozható eszközzel, például okostelefonnal használja, az alacsony impedancia lesz a nyerő. Természetesen választhatunk nagyobb impedanciájú fülhallgatót is, de ebben az esetben jobban fel kell tekerni a hangerőt.

Zajszűrés, ANC – aktív zajszűrés

Vezeték nélküli fejhallgató vásárlásakor a mikrofon és a hangszóró helyett fontosabb a megfelelő zajszűrésre figyelni. Ha a legjobbat akarjuk magunknak, akkor ezeknél a kis szerkezeteknél meglepően jól működnek az aktív zajszűrési technikájú megoldások, elképesztően képesek gyakorlatilag ellentétes hangkeltéssel kiszűrni a külső zajokat, ami telefonáláskor különösen fontos. 

A passzív zajszűrő rendszerek azonban nem túl hatékonyak az ilyen típusú termékek esetében. Nyilván valamennyire szűrik a kívülről érkező környezeti zajokat, de így is sokat átengednek. Ezt mindenképpen vegyük figyelembe a választásnál, és vegyük figyelembe, hogy az alacsonyabb árkategóriájú fülhallgatók erre a technológiára épülnek, így zajszűrésben nem garantálják a kiemelkedő minőséget.

Az aktív zajszűréssel rendelkező fülhallgatók nem csak elzárják a zajt, hanem aktívan elnyomják azt lejátszás közben. Az aktív zajszűrést használó fülhallgatók egy beépített mikrofon segítségével veszik fel a bejövő zajokat, és azonos méretű, de ellentétes amplitúdójú hang keverésével elnyomják azokat. Aki a legjobb bluetooth fülhallgatót keresi és a legmagasabb hangminőségre vágyik, annak érdemes figyelnie az aktív zajszűrésre.

A zajszűrés értékes akkumulátorkapacitás megtakarítására is jó, hiszen zenehallgatás közben kevésbé kell feltekerni a hangerőt, így kevesebb energiát fogyasztunk. A passzív zajszűrés célja a hang lehető leghatékonyabb kizárása. A fület teljesen befedő fejhallgatók általában jobb passzív zajszűrést biztosítanak, mint a fülre illeszkedő fejhallgatók, köszönhetően annak, hogy jobban zárják a hallójáratot.

A fejhallgatók esetében a kialakítás nagyon sokat számít. Az akusztikus rendszer paramétere a fejhallgató kialakítását mutatja. A zárt akusztikus rendszer megakadályozza a zaj átjutását a fejhallgatón, míg a nyitott akusztikus rendszer nem. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a körülöttünk lévők hallják, milyen zenét hallgatunk, és mi is halljuk a belőlük érkező hangokat, akárcsak egy nyitott akusztikus rendszernél.

A zárt akusztikai rendszer azonban nem jelent teljes zajszűrést. Amint feltekeri a hangerőt, a hang kiszivárog a fülhallgatóból vagy fejhallgatóból. Ugyanígy a hangosabb zajok is könnyen áthaladnak a zárt akusztikai rendszeren. Csak a különösen jól illeszkedő zárt akusztikai rendszerrel rendelkező fejhallgatók szűrik ki hatékonyan a zajt.

Töltési mód

A töltés szempontjából a vezeték nélküli fülhallgatók többsége a töltőtok alternatívát használja, melynek lényege, hogy a termékekhez egy masszív, nagy biztonságú hordozódoboz tartozik, amely egyszerre szolgál tartóként, dokkolóként és töltőként is. Ez az állítás azonban nem minden esetben igaz, hiszen továbbra is lehet olyan fülhallgatót találni a piacon, amihez csak vezetékes töltésre és hordozásra alkalmas tok jár.

A töltőtok is rendkívül hasznos kiegészítő, érdemes az ilyen kiegészítővel együtt kapható termékek közül válogatni. Ez azért fontos, mert ezek a tokok gyakorlatilag külső akkumulátorként is szolgálnak, így nagyon gyorsan tudják feltölteni a lemerült vezeték nélküli fülhallgatót, ami rendkívül hasznos lehet munkahelyen vagy utazás közben.

A vezeték nélküli fülhallgató töltési ideje mindig a töltési módtól, illetve töltőtokos megoldás esetén a külső akkumulátorok teljesítményétől függ. A legjobb bluetooth fülhallgatók hosszabb üzemidővel rendelkeznek, ugyanakkor ezek töltése természetesen tovább tart, így USB porton keresztül számítógéphez csatlakoztatva a teljes ciklus gyakran akár 5-6 órát is igénybe vesz.

Természetesen ez nem csak a fülhallgató töltését jelenti, hanem a töltőtok akkumulátorának töltését is. Ha kizárólag erről a külső áramforrásról töltjük a fülhallgatót, ami sok esetben könnyen megduplázhatja az általános működési időt, akkor jellemzően kevesebb időt vesz igénybe.

Ne feledjük ez sokszor a gyártótól is függ, hiszen az egyes típusokhoz sokféle töltési technológia létezik, például van, amelyik percek alatt tölti fel a kisméretű készülékeket, míg másoknak órákra van szükségük ahhoz, hogy egy-két órányi plusz üzemidőhöz elegendő energiát biztosítsanak.

Üzemidő

Ha vezeték nélküli fülhallgatót szeretnénk vásárolni, az ár mellett valószínűleg az egyik első és legfontosabb jellemző az üzemidő lesz a választásnál. Sokan nem is sejtik, hogy ezek az apró kiegészítők mennyi ideig bírják egyetlen feltöltéssel, illetve milyen hatékonyan hosszabbítható meg az üzemidő, ha olyan modellt választunk, amelyhez töltőtok tartozik.

Általánosságban elmondható, hogy az egy töltéssel legalább 8-10 órát kibíró vezeték nélküli fülhallgató jó választás. A legjobb bluetooth fülhallgatók akár 20 órát is kibírnak egyetlen töltéssel. Ez azért lehet fontos, mert sokan a munkaidőhöz igazítják a használatukat, és ez bőven elég ahhoz, hogy egy teljes napot használhassunk, és még az utazáshoz is elegendő töltés maradjon bennük.

Bluetooth fülhallgató árak

Általánosságban elmondható, hogy nagyjából néhány ezer forinttól akár több százezer forintig is megvásárolhatók, így elég nagy az árkülönbség. Ez azonban kívánság szerint jelentősen szűkíthető. Először is ki kell zárnunk minden gyanúsan olcsó fej és fülhallgatót.

A 900 forintos ár mindenképpen vonzó lehet, de az ilyen fej és fülhallgató egy-két hónapon belül magától tönkremegy. Ellenkezőleg, ha egy fülhallgató vagy fejhallgató több mint 30 000 forintba kerül, akkor nagy valószínűséggel az átlagfelhasználó nem tudja teljes mértékben kihasználni azt.

Nézzük őket árkategóriák szerint:

Fej és fülhallgató 3000 és 6000 Ft között: Ez a minimum határ, ahol jó modelleket találhatunk a piacon. Ezek valószínűleg plug-in vagy mag alakú fülhallgatók, könnyűek, könnyen tárolhatók, és bár a hangminőség nem olyan jó, de legalább olcsó. A kevésbé igényes felhasználók is boldogulnak vele, és például sportoláshoz vagy utazáshoz is alkalmasak. A választás persze nagy odafigyelést és erőfeszítést igényel, és nem számíthatunk túl hosszú élettartamra sem.

Fej és fülhallgatók 6000 és 18000 Ft között: ebben a kategóriában talál átlagos fej és fülhallgatót, amivel gyakorlatilag mindenki elégedett lesz. Plug-in, kivételes esetekben mag alakú fejhallgató, szupraaurális és cirkumaurális fejhallgató. Alkalmasak otthonra, utazásra, számítógépre, jó a hangminőségük, jó a szigetelésük és általában viszonylag kényelmesek, szépek, és az árak is meglehetősen kedvezőek.

18000 Ft feletti fej és fülhallgatók: erre szakosodott gyártóktól, amelyek az átlagembernek semmi extrát nem kínálnak. Természetesen zenészek, stúdió tulajdonosok vagy DJ-k számára ez a legalkalmasabb kategória. A legjobb bluetooth fülhallgatók csúcsszintű tiszta hangzást és nagyon jó minőségű szigetelést biztosítanak, és a legigényesebbek számára is megfelelnek. Persze az áruk már jóval magasabb, de az eredmény megéri az árát.

Legjobb Bluetooth fülhallgató márkák

JBL bluetooth fülhallgató – JBL Wave 100TWS

JBL bluetooth fülhallgató - JBL Wave 100TWS legjobb bluetooth fülhallgató

Az egyik legjobb bluetooth fülhallgató márka a JBL, amivel zenét hallgathat, miközben kapcsolatban marad a környezetével. Élvezze a 20 órányi erőteljes hangzást a JBL Deep Bass segítségével. Maradjon kapcsolatban útközben is sztereó hívásokkal és zavaró háttérzaj nélkül.

Kezelje a hangot és a hívásokat kihangosítva a fülhallgatóról vagy mindkettőről a kényelmes érintésvezérlésnek köszönhetően. Ergonomikus kialakítású botkialakításuk kényelmesen és diszkréten illeszkedik a fülbe, így kényelmesen és egész nap kapcsolatban maradhat, így soha nem marad le egyetlen ütemről, vagy egy beszélgetésről sem.

Tetszik

 • Kedvező ár, elég hangos
 • nagyon kényelmes
 • telefonáláshoz is tökéletes

Nem tetszik

 • nehezen kezelhető gomb, nagyon erősen kell nyomni
 • tokon nincs töltöttség visszajelző
 • toknak nincs teteje, porosodik
 • max hatótáv 3-4m

Xiaomi bluetooth fülhallgató – Redmi Buds 3 Lite

Xiaomi Redmi Buds 3 Lite bluetooth fülhallgató

Az ergonomikus kialakítás könnyű kényelmet biztosít, a Redmi Buds 3 Lite edzés közben is biztonságosan a fülben marad. Automatikus eszközérzékelés és egyszerű vezeték nélküli kapcsolatok. Vegye ki a fülhallgatót a töltőtokból, és helyezze a fülébe. Hallani fogja a csatlakozási hangot, jelezve, hogy az eszköz most csatlakozik a fejhallgatóhoz.

A vadonatúj Bluetooth Core Specification 5.2-es verzió jelentősen továbbfejlesztett interferencia-ellenes képességeket és stabilabb kapcsolatokat biztosít a hívás közbeni egyenletes hangzás érdekében. A 6 mm-es dinamikus meghajtót a Xiaomi Sound Lab szakértelemmel hangolta, így egyenletes hangminőséget biztosít, és minden hangot életre kelt.

Tetszik

 • otthoni zenehallgatásra elég
 • ár-érték arányban a legjobb
 • kényelmes forma

Nem tetszik

 • gyenge basszus és hangminőség
 • előfordul, hogy megszakad

Samsung bluetooth fülhallgató – Galaxy Buds2

Samsung Galaxy Buds 2 bluetooth fülhallgató

A Galaxy Buds2 a hangélmények új világát nyitja meg kiegyensúlyozott hangzással, páratlanul kényelmes illeszkedéssel, zajszűréssel, valamint egyszerű telefon- és órakapcsolattal. A könnyebb vezérlés és a jobb visszajelzés nem tartozik az edzés, a játék vagy a ritmusok világába. 

Élvezze az erőteljes, mély basszust és a kristálytiszta magas hangokat a kétirányú dinamikus hangszórókon keresztül. A Galaxy Buds2 kiegyensúlyozott hangminőséget biztosít, amely gazdagítja a hangok világában tett utazásának minden pillanatát.

Három mikrofon és beépített hangrögzítő egység segíti a tisztább hívások lebonyolítását, míg a gépi tanuláson alapuló megoldás kiszűri a nem kívánt hangokat, így egyértelműen megoszthatja élményeit családjával és barátaival. A csak kissé kiálló kialakításnak köszönhetően a szélzaj minimálisra csökken, így a szabadban kezdeményezett hívások is tisztán hallhatók.

Tetszik

 • kényelmes, kicsi és könnyű
 • gyors töltés
 • jó hangzásj és zajszűrés

Nem tetszik

 • könnyen kiesik a fülből
 • hosszabb viselés után kényelmetlen

Huawei bluetooth fülhallgató – Huawei FreeBuds 4i

Huawei FreeBuds 4i zajszűrős bluetooth fülhallgató

A fülhallgató áramvonalas ívei és fényes felülete modern, kiemelkedő megjelenést kölcsönöz a mindennapi életben. A HUAWEI FreeBuds 4i ergonomikus kialakítású, így szilárdan és szorosan tarthatja a kezében. A szuperkönnyű fejhallgató radikálisan csökkenti a nyomást még hosszú órák után is. 

A HUAWEI FreeBuds 4i érzékelői aktívan érzékelik és csökkentik a környezeti zajt. A kettős mikrofonrendszer rések hatékonyan csökkenti a kültéri szélzajt. Az exkluzív sugárformáló technológia az AI zajcsökkentési technológiával kombinálva még zsúfolt környezetben is pontosabban veszi fel a hangját.

Tetszik

 • kiváló hangzás és zajszűrés
 • nagyon jó ár-érték arány
 • nagyon jól bírja az akksi

Nem tetszik

 • kicsit nehéz a tokból kiszedni

Sony bluetooth fülhallgató – Sony WF-C500

Sony WF-C500 bluetooth fülhallgató

A fülhallgató minden eddiginél kisebb a kényelmesebb illeszkedés érdekében, és különlegesen lekerekített, él nélküli formával rendelkezik. Ily módon biztonságos és kényelmes viseletet biztosít, így a legfontosabbra, a zenére koncentrálhat!

A DSEE technológia kiváló hangélményt biztosít. A Sony Headphones Connect alkalmazásban található hangszínszabályzóval is beállíthatja a hangot saját igényei szerint.

A megbízható, stabil Bluetooth kapcsolatnak köszönhetően mindkét fülbe egyszerre jut el a hang, és az alacsony hangkésleltetésnek köszönhetően a zenehallgatás is kellemes élményt nyújt. A Fast Pair for Android és a Swift Pair for Windows 10 szintén megtalálható benne, így gyorsan és egyszerűen csatlakozhat Bluetooth eszközeihez.

A WF-C500 vezeték nélküli mikrofonos fejhallgató IPX4 besorolással is fröccsenésálló, így sem az izzadság, sem az eső nem tudja visszatartani.

Tetszik

 • jó hangzás
 • 10+10 órás üzemidő
 • kényelmes

Nem tetszik

 • nincs zajszűrés
 • gyengébb basszus

Gyakori kérdések Bluetooth fülhallgatóval kapcsolatban

Füldugó vagy fülilleszték a jobb választás?

A fülhallgató esetében a hang és a mély hangok megfelelő reprodukálásának képessége csak akkor lehet teljes, ha légmentesen illeszkedik a hallójáratunkba! Ha ez nem így van, akkor a hangkép „szétbomlik”, eltűnnek a mély hangok és furcsán hangzik az egész. Tehát érdemes végiggondolni mire szeretnénk használni a fülhallgatót, mennyire legyen zárt a külső zajoktól, illetve mennyire legyen teljes tiszta hangzás.

Milyen telefonnal működnek a bluetooth fülhallgatók?

A Bluetooth korunk legismertebb vezeték nélküli technológiája, amelyet mindenki jól ismer, és amióta az okostelefonok szabványává vált, természetesen mindenki szívesen használja. Tehát elegendő, hogy okostelefonunk rendelkezzen Bluetooth kapcsolattal és már párosítható hozzá a fülhallgatónk.

Okosórával is párosítható a bluetooth fülhallgató?

Természetesen a legjobb bluetooth fülhallgatókat könnyedén csatlakoztathatja az okosórájához. Az okosórák paneljén is könnyedén párosítani tudjuk az eszközeinket és irányítani azt.

Hogyan tölthetők a bluetooth fülhallgatók?

Mint minden más elektronikus eszköz, a vezeték nélküli fejhallgató rendszeres töltést igényel. A Bluetooth fejhallgatók különböző modelljei a következő típusú tápellátási csatlakozókkal szerelhetők fel: Micro USB, Villám, C típusú és egyéb kevésbé népszerű csatlakozók. Ebben az esetben Power Bankként működik, maga a tok töltése kábelen vagy vezeték nélküli eszközön keresztül történik.

A töltés elve szinte minden ma ismert vezeték nélküli headset típusnál ugyanaz. A töltési folyamatot leíró általános utasítások nagyon egyszerűek. Vegye a mellékelt Micro-USB töltőkábelt, csatlakoztassa a kábel egyik végét a fülhallgatóhoz, csatlakoztassa a másik végét (USB-csatlakozóval) egy számítógéphez vagy laptophoz, várja meg, amíg a készülék teljesen feltöltődik.

Értékeld a cikket:

 • Rating