Legjobb akkumulátoros fűnyírók

A 6 legjobb akkumulátoros fűnyíró – Tesztek, vélemények

A legjobb akkumulátoros fűnyírók a kerti munkák új generációját képviselik, ahol a kényelem és a környezettudatosság egyesül. Ezek a modern eszközök az elektronika legújabb fejlesztéseit ötvözik a hagyományos fűnyírási eljárásokkal, így biztosítva egy csendes, károsanyag kibocsátás nélküli és hatékony módját a gyep ápolásának. 

Tartalom

Mire figyelj akkumulátoros fűnyíró vásárlása során

A legjobb akkumulátoros fűnyíró vásárlásakor figyelembe veendő szempontok részletesebben:

 1. Akkumulátor kapacitása és típusa: A nagyobb kapacitású (Ah-ban kifejezve) és modern technológiájú (pl. lítium-ion) akkumulátorok hosszabb működési időt biztosítanak egy töltéssel, ami növeli a hatékonyságot és kényelmet.
 2. Működési idő egy töltéssel: Ez mutatja meg, hogy mennyi ideig használható a fűnyíró egyetlen töltéssel. Fontos, hogy az időtartam elegendő legyen a kert méretéhez.
 3. Töltési idő: Az akkumulátor teljes feltöltéséhez szükséges idő. Rövidebb töltési idő kisebb késedelemmel teszi lehetővé a munka folytatását.
 4. Vágásszélesség és vágásmagasság állítási lehetőségek: A vágásszélesség befolyásolja, hogy milyen gyorsan lehet levágni a füvet, míg a vágásmagasság állítása lehetővé teszi a fűnyírás magasságának testreszabását.
 5. Súly és ergonómia: A könnyű fűnyírókat könnyebben lehet manőverezni, míg az ergonomikus kialakítás csökkenti a használat során tapasztalt fáradtságot.
 6. Zajszint: Az akkumulátoros fűnyírók általában halkabbak a benzines társaiknál, de a zajszint még mindig fontos szempont lehet a vásárláskor.
 7. Funkciók (pl. mulcsozás, oldalkidobás): Extra funkciók, mint a mulcsozás vagy az oldalkidobás, növeli a fűnyíró sokoldalúságát és hasznosságát.
 8. Gyűjtőkosár mérete és anyaga: A nagyobb gyűjtőkosár ritkább ürítést igényel, míg az anyaga befolyásolhatja a tartósságot és a könnyű kezelhetőséget.
 9. Márka és a garancia időtartama: A megbízható márkák gyakran hosszabb garanciát és jobb ügyfélszolgálatot kínálnak, ami hosszú távon előnyös lehet.
 10. Ár-érték arány: Fontos megtalálni azt a modellt, amely a legjobb funkciókat kínálja a lehető legjobb áron, figyelembe véve a minőséget és a teljesítményt.
 11. Alkatrész- és tartozékellátottság: Fontos, hogy könnyen hozzáférhetőek legyenek az alkatrészek és a tartozékok, mint például a pótalkatrészek vagy a cserélhető akkumulátorok, amelyek növelhetik a fűnyíró élettartamát és használhatóságát.

1. Akkumulátor kapacitása és típusa

Az akkumulátor kapacitása és típusa kritikus szempontok, amikor akkumulátoros fűnyíró vásárlását tervezed. Ezek a jellemzők meghatározzák a fűnyíró hatékonyságát, működési idejét és élettartamát. Ime néhány kulcsfontosságú aspektus, amit figyelembe kell venni:

Akkumulátor kapacitása

Megjelölés és jelentőség: Az akkumulátor kapacitását amperórában (Ah) adják meg. Ez a szám azt mutatja meg, hogy az akkumulátor mennyi áramot képes leadni egy óra alatt anélkül, hogy teljesen lemerülne. Nagyobb Ah érték hosszabb működési időt biztosít, amivel nagyobb terület nyírását lehet elvégezni egy töltéssel.

A kapacitás hatása: A nagyobb kapacitású akkumulátorokkal rendelkező fűnyírók több időt képesek működni, így nagyobb kertek esetén is ideálisak. Azonban fontos megjegyezni, hogy a nagyobb kapacitású akkumulátorok gyakran nehezebbek és drágábbak.

Akkumulátor Típusa

Lítium-ion (Li-Ion): Ez a leggyakoribb típusú akkumulátor az akkumulátoros fűnyírókban. Előnyei közé tartozik a könnyű súly, nagy energiasűrűség, gyors töltés és a hosszú élettartam. A Li-Ion akkumulátorok kevésbé érzékenyek az úgynevezett „memória effektusra„, ami azt jelenti, hogy teljesen le lehet őket meríteni anélkül, hogy károsítanák a teljesítményüket.

Nikkel-metal-hidrid (NiMH): Régebbi technológia, amelyet néhány fűnyíró még használhat. Ezek a típusok általában nehezebbek és nagyobbak, mint a Li-Ion akkumulátorok, valamint érzékenyebbek a memória effektusra, ami befolyásolhatja az akkumulátorok élettartamát és teljesítményét.

Töltés és élettartam

Töltési ciklusok: Figyelembe kell venni az akkumulátor élettartamát, ami azt jelenti, hány töltési ciklus várható az akkumulátor teljesítményének jelentős csökkenése nélkül. Lítium-ion akkumulátorok esetén ez több száz, sőt akár több ezer ciklus is lehet.

Töltési idő: Az akkumulátor teljes feltöltéséhez szükséges idő fontos tényező. Néhány modern akkumulátor gyors töltési lehetőséget kínál, ami jelentősen csökkentheti a munka közbeni várakozási időt.

Kompatibilitás és csere

Univerzális akkumulátorok: Néhány gyártó univerzális akkumulátorrendszereket kínál, amelyek kompatibilisek különböző elektromos kerti eszközökkel (pl. fűnyírók, sövényvágók, levegőfúvók). Ez csökkentheti a költségeket és növelheti a rugalmasságot.

Pótalkatrészek és cserélhetőség: Ellenőrizd, hogy az akkumulátor könnyen cserélhető-e, és hogy elérhetők-e hozzá pótalkatrészek. Ez hosszabb távon gazdaságossá teheti a fűnyíró használatát.

2. Működési idő egy töltéssel

A működési idő fontos szempont az akkumulátoros fűnyíró vásárlásnál, amely közvetlenül befolyásolja a készülék használati hatékonyságát és kényelmét. Ime néhány fontos aspektus, amelyet részletesen meg kell vizsgálni:

Működési idő megértése

 • Definíció: A működési idő azt jelzi, hogy a fűnyíró mennyi ideig képes üzemelni egyetlen akkumulátor töltéssel. Ez általában percekben vagy órákban van megadva.
 • Használati minta: Az ideális működési időt a kert mérete és a fűnyírásra fordított átlagos idő alapján kell kiválasztani. Elegendő időt kell biztosítania ahhoz, hogy befejezd a munkát anélkül, hogy újra töltened kelljen az akkumulátort.

Faktorok, amelyek befolyásolják a működési időt

 • Akkumulátor kapacitása: Nagyobb kapacitású akkumulátorral rendelkező fűnyírók általában hosszabb működési időt kínálnak, mivel több energiát képesek tárolni.
 • Teljesítmény igény: A magasabb teljesítményű fűnyírók gyorsabban végzik a munkát, de több energiát is fogyasztanak, ami rövidebb működési időt eredményezhet.
 • Fű állapota és magassága: Sűrűbb vagy magasabb fű nyírása több energiát igényel, ami csökkenti a működési időt.
 • Terepviszonyok: Dombos vagy egyenetlen területek nagyobb erőfeszítést igényelnek a fűnyírótól, ami szintén rövidebb működési időt eredményez.

A működési idő optimalizálása

Több akkumulátor: Ha nagyobb kerttel rendelkezel, vagy egyszerűen csak nem szeretnél szünetet tartani a töltés miatt, akkor fontold meg a tartalék akkumulátor  beszerzését. Így munka közben az egyiket töltheted, míg a másikat használod.

Energiatakarékos módok: Néhány fűnyíró rendelkezik energiatakarékos üzemmóddal, ami hosszabb működési időt tesz lehetővé, bár ez gyakran a teljesítmény rovására megy.

Akkumulátor ápolása: Az akkumulátor megfelelő karbantartása, mint például a teljes kisütés és újratöltés elkerülése (különösen Li-Ion esetén), hosszabb élettartamot és jobb teljesítményt eredményezhet.

3. Töltési idő

A töltési idő az egyik legfontosabb szempont, amikor akkumulátoros fűnyírót választunk. Ez jelenti azt az időt, amely alatt az akkumulátor teljesen lemerült állapotból maximálisan feltöltődik. Ez befolyásolja a fűnyíró használatának kényelmét és hatékonyságát, különösen nagyobb kertek esetében, ahol fontos a folyamatos munkavégzés.

A töltési idő jelentősége

Hatékonyság: Rövid töltési idővel gyorsabban visszatérhetünk a munkához, ami növeli a fűnyírás hatékonyságát.

Kényelem: Kisebb várakozás a töltések között, ami kényelmesebbé teszi a kert gondozását.

Töltési idő és akkumulátor kapacitása

A töltési idő közvetlenül kapcsolódik az akkumulátor kapacitásához (Ah). Nagyobb kapacitású akkumulátorok több energiát tárolnak, ezáltal hosszabb időt vehet igénybe a teljes töltés.

Az akkumulátor technológia (például Li-Ion) szintén befolyásolja a töltési időt. A modern lítium-ion akkumulátorok általában gyorsabban tölthetők, mint a régebbi akkumulátorok.

Mire figyeljünk a töltési idővel kapcsolatban?

 • Specifikációk: Ellenőrizzük a termék specifikációjában megadott töltési időt.
 • Gyors töltés: Néhány fűnyíró gyors töltési funkcióval rendelkezik, ami jelentősen csökkentheti a töltési időt.
 • Töltő kialakítása: A töltőberendezés kialakítása is befolyásolhatja a töltési időt. Bizonyos töltők hatékonyabbak, és gyorsabban töltik fel az akkumulátorokat.
 • Több akkumulátor használata: Ha a fűnyíró több akkumulátorral is működik, lehetőség van váltogatni őket, ezáltal folyamatos munkavégzést érhetünk el töltési szünetek nélkül.

Töltési idő csökkentésének módjai

Tartalék akkumulátor vásárlásával és használatával minimalizálni lehet azt, hogy a munkát meg kelljen szakítani a töltés miatt. Az akkumulátor töltési hatékonyságát befolyásolja a környezeti hőmérséklet. Kerüljük a túl hideg vagy túl meleg helyeket az akkumulátor töltése során.

4. Vágásszélesség és vágásmagasság állítási lehetőségek

A vágásszélesség és a vágásmagasság állítása kulcsfontosságú szempontok, amikor akkumulátoros fűnyíró vásárlását tervezed. Ezek a paraméterek jelentősen befolyásolják a fűnyíró teljesítményét, hatékonyságát és a végeredmény minőségét.

Vágásszélesség

A vágásszélesség azt jelzi, hogy a fűnyíró milyen széles sávban nyírja a füvet egyetlen menetben. Mértékegysége általában centiméter (cm). Nagyobb vágásszélességű fűnyíróval kevesebb idő alatt tudod lenyírni a kertet, mivel szélesebb területen dolgozik egyetlen húzással. 

Ez különösen nagyobb kertek esetében jelent komoly időmegtakarítást. Kisebb kertekhez elegendő lehet egy kisebb vágásszélességű modell, míg nagyobb területekhez a nagyobb vágásszélességű fűnyírók ajánlottak.

Egy közepes méretű kerthez 30-40 cm, míg nagyobb kertekhez 40 cm feletti vágásszélességű fűnyírókat érdemes választani.

Vágásmagasság állítási lehetőségek

A vágásmagasság azt jelenti, hogy a fűnyíró milyen magasságban vágja le a füvet. Ez általában milliméterben (mm) van megadva, és több fokozatban állítható. A különböző fűtípusok és évszakok eltérő vágásmagasságot igényelhetnek a legjobb eredmény érdekében. 

A vágásmagasság állítási lehetősége lehetővé teszi, hogy a fűnyíró alkalmazkodjon ezekhez a változó igényekhez. Olyan fűnyírót keress, amely széles tartományban állítható vágásmagasságot kínál, hogy maximális rugalmasságot biztosítson. 

A legtöbb modern fűnyíró 20 mm-től 100 mm-ig kínál állítási lehetőségeket, de vannak speciális igényeket kielégítő modellek is, amelyek ennél szélesebb tartományban állíthatók.

5. Súly és ergonómia

A súly és az ergonómia két kulcsfontosságú tényező, amelyek jelentősen befolyásolhatják a fűnyíró használatának kényelmét és hatékonyságát. Ezek a tényezők különösen fontosak lehetnek hosszabb nyírási munkák során, vagy amikor a kert egyenetlen, dombos területeken fekszik. 

Súly

A fűnyíró súlya nagyban befolyásolja azt, hogy mennyire lehet könnyen irányítani a gépet. Nehezebb modellek esetében bonyolultabb lehet a fordulás és az akadályok kikerülése. 

Egy könnyebb fűnyírót egyszerűbben lehet mozgatni a tárolóhelyre, valamint kényelmesebb a szállítása. Ez különösen fontos lehet abban az esetben, ha a fűnyírót gyakran kell emelni vagy lépcsőn vinni.

Ergonómia

Az ergonomikusan tervezett fűnyírók olyan fogantyúkkal rendelkeznek, amelyek természetes tartást biztosítanak. Sok modern fűnyíró lehetővé teszi a tolókar magasságának beállítását, ami biztosítja a felhasználók számára, hogy a saját magasságukhoz igazítsák, ezáltal csökkentve a hát és vállfájást.

6. Zajszint

A zajszint egy olyan tényező, amely jelentős mértékben befolyásolhatja az akkumulátoros fűnyírók választását, különösen lakott területen, ahol a csendes működés különösen fontos. 

A zajszintet decibelben (dB) mérik, és azt jelzi, hogy mennyire hangos az adott fűnyíró működés közben.

A zajszint jelentősége

A magas zajszintű fűnyírók problémásak lehetnek a felhasználó számára és a szomszédok számára is. Egy alacsony zajszinttel rendelkező modell választása segíthet abban, hogy korlátozni tudjuk a zaj okozta kellemetlenségeket.

Alacsony zajszintű fűnyírók esetében nagyobb rugalmasságot élvezhetünk a nyírás időpontjának megválasztásában, lehetővé téve a kora reggeli vagy késő esti munkavégzést is anélkül, hogy zavarnánk a környékbelieket.

A hosszantartó magas zajszintnek való kitettség károsíthatja a hallást. Ezért fontos, hogy olyan fűnyírót válasszunk, amelyik megfelelő zajszinttel rendelkezik.

Mit érdemes figyelembe venni?

 • Decibel értékek: A legjobb akkumulátoros fűnyírók zajszintje 75 és 90 dB között mozog. A lakott területeken ideális választás egy 85 dB alatti modell.
 • Technológiai fejlesztések: Néhány modern fűnyíró kifejezetten alacsony zajszintű működésre lett tervezve, például a szénkefe nélküli motorok, amelyek csökkentik a zajt és a vibrációt.

7. Funkciók (pl. mulcsozás, oldalkidobás)

Amikor akkumulátoros fűnyírót vásárolunk, a különböző funkciók, mint a mulcsozás és oldalkidobás, jelentősen befolyásolhatják a készülék használati hatékonyságát és kényelmét. Ezek a funkciók megkönnyíthetik a kerti munkát. 

Mulcsozás

A mulcsozás folyamata során a fűnyíró apró darabokra vágja a levágott füvet, majd visszateríti azt a gyepre. Ez a mulcs segít megőrizni a talaj nedvességtartalmát, és tápanyagokkal látja el a talajt, ahogy természetesen lebomlik.

Segít csökkenteni a vízigényt, javítja a talaj minőségét, és csökkenti a kerti hulladék mennyiségét. Ezenkívül időt takarít meg, mivel nem szükséges a levágott füvet összegyűjteni és eltávolítani.

Nem minden fűnyíró rendelkezik mulcsozó képességgel, ezért ha ez a funkció fontos számodra, akkor ellenőrizd a termékleírást. 

Oldalkidobás

Az oldalkidobás lehetővé teszi, hogy a fűnyíró a levágott füvet az egyik oldalán kidobja, ahelyett, hogy összegyűjtené vagy mulcsozná. Ez hasznos lehet nagyon magas fű esetén, ahol a mulcsozás nem praktikus.

Gyorsítja a nyírási folyamatot nagy területeken vagy amikor a fű túl magas, és megakadályozza, hogy a fűnyíró elduguljon. Bár az oldalkidobás gyorsítja a munkát, viszont szükségessé teszi a levágott fű utólagos összegyűjtését, amennyiben tiszta gyepet szeretnénk.

8. Gyűjtőkosár mérete és anyaga

A gyűjtőkosár mérete és anyaga kritikus tényezők, a legjobb akkumulátoros fűnyíró választásánál, mivel ezek befolyásolják a fűnyíró használatának kényelmét, hatékonyságát és a kertgondozás minőségét.

Gyűjtőkosár mérete

A gyűjtőkosár mérete meghatározza, mennyi fű gyűjthető össze mielőtt ki kellene üríteni. Nagyobb kosár kevesebb ürítést jelent, ami hatékonyabbá teszi a nyírási munkát, különösen nagyobb területeken.

A kert méretéhez illő gyűjtőkosarat érdemes választani. Kis és közepes méretű kertekhez elegendő lehet egy kisebb, 30-50 literes kosár, míg nagyobb kertekhez 50 liter feletti méret ajánlott.

Gyűjtőkosár anyaga

A leggyakoribb anyag a műanyag. A műanyag kosarak könnyen tisztíthatóak és tartósak. Fontos figyelembe venni, hogy mennyire könnyű tisztítani és karbantartani a kosarat. Műanyag kosarak esetében egy egyszerű öblítés is elegendő lehet.

Vásárlási Tanácsok

Gondold át, milyen gyakran és milyen körülmények között használod a fűnyírót. Ha rendszeresen nyírsz magas füvet vagy nagy területen dolgozol, egy nagy kapacitású és könnyen tisztítható kosár lehet a legjobb választás.

Egyes gyűjtőkosarak könnyen levehetőek és üríthetőek, de léteznek olyanok is, amelyek nehezebben. Vásárlás előtt mindig próbáld ki, hogy mennyire könnyű a kosarat levenni illetve visszatenni. Olvasd el a vásárlók véleményét a különböző készülékekről.

Ez segíthet abban, hogy megtaláld a legmegbízhatóbb és legkényelmesebb megoldást. A gyűjtőkosár méretének és anyagának megfelelő kiválasztása növelheti a fűnyírás hatékonyságát és javíthatja a kert ápoltságát. 

Fontos, hogy a vásárlás során figyelembe vedd a kerted méretét, a használat gyakoriságát, valamint a kosár karbantartását. A gyűjtőkosár mérete és anyaga jelentős mértékben befolyásolhatja a fűnyíró használatának kényelmét és hatékonyságát, ezért fontos ezeket a szempontokat alaposan megfontolnod vásárlás előtt.

A gyűjtőkosár mérete döntő lehet abban, hogy mennyire gyakran kell megszakítani a munkát a kosár ürítése érdekében. Nagyobb kertekhez és gyakori használathoz egy nagyobb kapacitású kosár ajánlott, amely csökkenti az ürítések számát és növeli a munka hatékonyságát.

A kisebb kertekhez és ritkább használathoz a kisebb kosár is elegendő lehet. A kapacitás megválasztásánál figyelembe kell venni a kert méretét. A gyűjtőkosár anyaga szintén fontos szempont.

A vásárlás során érdemes figyelembe venni a gyűjtőkosár kezelhetőségét is, például hogy mennyire egyszerű a kosár ki és behelyezése, valamint az ürítése.

9. Márka és a garancia időtartama

A márka és a garancia időtartama két fontos szempont, amikor akkumulátoros fűnyíró vásárlását tervezed. Ezek a tényezők jelentősen befolyásolhatják a termék hosszú távú megbízhatóságát és a vásárló elégedettségét. 

Márka

Ismert márkák gyakran szinonimái a megbízhatóságnak és a minőségnek. Egy jól ismert márka választása növelheti a bizalmat a termék tartóssága és teljesítménye iránt. Nagyobb márkák esetében általában könnyebb alkatrészekhez jutni, és több hivatalos szervizközpont áll rendelkezésre, amely megkönnyítheti a karbantartást és a javítást.

Garancia időtartama

A hosszabb garancia idő hozzájárulhat a vásárlók biztonságérzetéhez, mivel tudják, hogy a gyártó vállalja a termék meghibásodása esetén a javítását vagy cseréjét egy meghatározott időszakon belül.

Fontos megérteni, hogy a garancia mit fed le. Néhány garancia csak bizonyos alkatrészekre vagy hibatípusokra vonatkozik, míg mások átfogóbb védelmet nyújtanak. Informálódj arról, hogyan lehet igénybe venni a garanciát. Ellenőrizd, hogy milyen dokumentumok szükségesek a garanciális javításhoz vagy cseréhez.

10. Ár-érték arány

Az ár-érték arány fontos szempont, amikor a legjobb akkumulátoros fűnyíró vásárlásáról van szó. Ez a mutató jelzi, hogy a termék ára összhangban van-e a kínált funkciókkal, teljesítménnyel és minőséggel. 

Mit Jelent az Ár-érték Arány?

Az ár-érték arány egyensúlyt jelent a költségek és a termék által nyújtott előnyök között. Nem feltétlenül a legolcsóbb termék jelenti a legjobb vételt, ha nem felel meg a minőségi és a teljesítményi elvárásoknak, ugyanakkor a legdrágább termék sem biztos, hogy a legjobb választás, ha hasonló funkciókat olcsóbban is megkaphatunk.

Fontos szempontok

Mérlegeld, hogy a termék milyen funkciókat kínál és hogyan teljesít a hasonló árkategóriájú termékekhez képest. A magasabb ár indokolt lehet, ha a termék kiemelkedő teljesítményt vagy egyedi funkciókat kínál.

A jobb anyaghasználat és a megbízható gyártás hosszabb élettartamot jelenthet, ami hosszú távon megtérülhet. Egy tartósabb fűnyíró, amely kevesebb karbantartást igényel, jobb ár-érték arányt kínálhat.

Néhány márkát magasabb árak jellemzik a minőség, és a megbízhatóság miatt. Érdemes megfontolni, hogy ezek a tényezők mennyire fontosak a számodra. Egy hosszabb garanciaidő vagy jobb ügyféltámogatás kompenzálhatja a magasabb árat.

12. Alkatrész és tartozékellátottság

Az alkatrészek és tartozékok kulcsfontosságú szempontok, amikor akkumulátoros fűnyíró vásárlásáról van szó. Ezek a tényezők befolyásolják a termék hosszú távú használhatóságát, karbantartásának egyszerűségét és a vásárlók általános elégedettségét. 

Alkatrészek elérhetősége

A könnyen elérhető alkatrészek biztosítják, hogy a fűnyíró hosszú távon karbantartható és javítható maradjon. Ez különösen fontos lehet olyan kopó alkatrészek esetén, mint a vágókések vagy az akkumulátorok.

A jól ismert márkák általában jobban támogatják az alkatrészellátást, lehetővé téve a könnyű hozzáférést az eredeti alkatrészekhez és tartozékokhoz.

Tartozékok kínálata

A széles körben elérhető tartozékok, mint például különböző típusú vágókések, gyűjtőkosarak vagy mulcsozó kiegészítők, növelhetik a fűnyíró sokoldalúságát és alkalmazkodó képességét a különböző kerti feladatokhoz.

Fontos, hogy a tartozékok és alkatrészek kompatibilisek legyenek a fűnyíróval. Ez biztosítja, hogy a termék teljes potenciálját ki tudjuk használni.

A vásárlási döntésben való szerepe

A könnyen elérhető alkatrészek és tartozékok hozzájárulnak a fűnyíró hosszabb élettartamához, mivel lehetővé teszik a kopott vagy meghibásodott alkatrészek cseréjét.

Mielőtt fűnyírót vásárolnál, ellenőrizd, hogy milyen alkatrészeket és tartozékokat kínál a gyártó. 

13. Biztonsági kulcs

A biztonsági kulcs egy fontos funkció, amely megtalálható a legjobb akkumulátoros fűnyírókon. Ez a funkció segít megelőzni a véletlenszerű indítást és a sérüléseket, különösen fontos lehet családos házakban, ahol gyerekek is hozzáférhetnek a kerti eszközökhöz. 

Mi a biztonsági kulcs?

A biztonsági kulcs egy olyan eszköz, amely megtalálható a legjobb akkumulátoros fűnyírókban. Ezt a kulcsot be kell tenni a fűnyíróba ahhoz, hogy a gép működni tudjon. A kulcs nélkül a fűnyíró nem indítható el, így csökkentve a balesetek kockázatát.

Miért fontos?

 • Balesetek megelőzése: A véletlenszerű indítások vagy illetéktelen használatok során bekövetkező sérülések megelőzésére szolgál.
 • Gyermekbiztonság: Különösen fontos, ha vannak otthon kisgyermekek, akik kíváncsiságból megpróbálhatják bekapcsolni a fűnyírót.
 • Illetéktelen használat: Megakadályozza, hogy illetéktelen személyek használják a fűnyírót, például lopás esetén.

Legjobb akkumulátoros fűnyíró márkák

Makita akkus fűnyíró – Makita LM002GZ

Makita LM002GZ akkus önjáró fűnyíró

A Makita LM002GZ akkus önjáró fűnyíró a modern kertgondozás egyik csúcsmodellje, amely kiemelkedő teljesítményt és rugalmasságot kínál nagyobb kertek számára. Ez a modell ideális választás a nagy, akár 2500-3400 m²-es területek gondozásához. 

A 40V-os XGT akkumulátor technológia révén, ami hosszabb üzemidőt és nagyobb teljesítményt biztosít, ez a fűnyíró képes megküzdeni a legkülönbözőbb kerti feladatokkal.

Legfontosabb tulajdonságok

 • Akkumulátor Feszültség: 40 V
 • Vágásszélesség: 53 cm
 • Vágásmagasság: 20 – 100 mm állítható magasságban
 • Fűgyűjtő Űrtartalma: 70 L
 • Tömeg: 34.7 kg
 • Önjáró funkció: Változtatható sebességű, elérheti az 5 km/h sebességet.
 • Csendes üzemű: Károsanyag-kibocsátás nélkül, környezetbarát.
 • Szénkefe nélküli motor: Hosszabb élettartamot és alacsonyabb energiafogyasztást biztosít.

Részletes termékleírás

A Makita LM002GZ egy önjáró modell, amely akár 5 km/h sebességgel képes haladni, így a nagyobb kertek nyírása gyors és hatékony. A szénkefe nélküli motorral rendelkező fűnyíró a 53,4 cm-es vágószélesség és a 70 literes fűgyűjtő kapacitás révén kiemelkedő teljesítményt nyújt.

 A 20-100 mm közötti állítható vágásmagasság lehetővé teszi, hogy tökéletesen szabályozd a fű hosszát. Az önjáró funkció mellett három különböző vágási mód közül választhatsz, amelyek a munka igényeinek megfelelően alkalmazkodnak a különböző körülményekhez. 

Az akkumulátoros gép üzemideje változó, függ a fű típusától, magasságától és nedvesség tartalmától, így az egy töltéssel nyírható terület nagysága is változhat. A termék acél kaszaháza és nagy kerekei biztosítják a tartósságot és könnyű manőverezhetőséget.

A fűnyíró felszereltségébe tartozik egy fűgyűjtő telítettség jelző is, így mindig tudni fogod, mikor kell üríteni. Az összecsukható kialakításának köszönhetően a tárolása és szállítása is egyszerű.

TETSZIK

 • Nagy területek gyors és hatékony nyírása
 • Környezetbarát, csendes működés
 • Robosztus kialakítás és hosszú élettartam
 • Rugalmas vágásmagasság beállítás

NEM TETSZIK

 • Magas ár
 • Akkumulátor és töltő külön vásárolható

Einhell akkus fűnyíró -Einhell RASARRO 36/42 (2 x 4,0 Ah)

Einhell RASSARO 36/42 (2 x 4,0 Ah) vezeték nélküli akkus fűnyíró

A vezeték nélküli Einhell RASSARO 36/42 (2 x 4,0 Ah) fűnyíróval kényelmesen, gyorsan, és környezetbarát módon vághatod le a füvet a kertedben. A hatféle magasságbeállítási lehetőség (25 – 75 mm) és a 42 cm széles vágási terület révén precízen szabályozhatod a gyep magasságát. 

A készülék integrált fűfésűje segít a pontos szegélynyírásban, míg az állítható magasságú, ergonomikus alumínium fogantyú a könnyű kezelhetőséget biztosítja. Az 50 literes fűgyűjtő és a mulcsozó funkció pedig minden kertész számára hasznos funkciót fog biztosítani. A működéshez két 18V-os Power X-Change akkumulátor gondoskodik, amelyek a csomagban megtalálhatóak.

Legfontosabb tulajdonságok

 • Az Einhell RASARRO 36/42 akkumulátoros fűnyíró vezeték nélkül működik
 • A fűnyíró 550 m2 nagy pázsit lenyírására alkalmas
 • Szénmentes motorral van felszerelve
 • A vágási szélesség 42 cm
 • Kiváló minőségű műanyag védi a fűnyírót a mechanikai sérülésektől
 • A beépített fűfésű lehetővé teszi a szegélyhez közeli fűnyírást
 • A szilárd alumíniumból készült teleszkópos és ergonomikus formájú fogantyú a könnyebb tárolás érdekében könnyen lehajtható
 • A beépített fogantyú megkönnyíti a fűnyíró mozgatását
 • A fűgyűjtő kosár töltöttségi mutatója
 • A csomag része egy 50 literes fűgyűjtő kosár
 • Mulcsozó ék a kosár nélküli fűnyíráshoz mellékelve
 • A fűnyíró a Power X-Change termékcsoportba tartozik (lehetőség különböző Einhell termékek működtetésére ugyanazokkal az akkumulátorokkal)
 • 2× 4,0 Ah-ás PXC akkumulátorral és 1× kettős töltővel szállítva

TETSZIK

 • könnyű összeszerelés
 • Gyors töltés 
 • Jól nyírja a fűvet
 • Könnyen kezelhető

NEM TETSZIK

 • Az akkumulátor gyorsan lemerül
 • Magas fű nyirásánál a mulcsozás nem opció
 • Lehetne nagyobb a fűgyűjtő

Parkside akkus fűnyíró

PARKSIDE PRMA 20-Li A1 az egyik legjobb akkus fűnyíró

A PARKSIDE PRMA 20-Li A1 egy hatékony és felhasználóbarát akkus fűnyíró, amely ideális a kisebb és közepes méretű kertek számára. A 33 cm-es vágási szélesség és az 5 sebességes, 25-től 65 mm-ig állítható vágási magasság lehetővé teszi a gyep precíz igazítását.

A 32 literes gyűjtőtartály tökéletesen tárolja a levágott füvet, és az összecsukható fogantyú segítségével pedig a fűnyíró könnyen tárolható. Az akkumulátor és a töltő nem része a csomagnak, külön lehet megvásárolni.

Legfontosabb tulajdonságok

 • Remek eszköz a szélekhez közeli tiszta nyírásokhoz
 • Speciális acélból készült élezett kés
 • Központi 5 fokozatú vágási magasság állítás
 • Állítható magasságú vezető fogantyú
 • Biztonsági kapcsolódoboz fém kapcsolóívvel
 • Erős, masszív test, integrált fogantyúval
 • Akkumulátornyílás biztonsági kulccsal és csuklós védőburkolattal
 • Praktikus gyűjtő tartály tartozék a levágott fű optimális újrafelhasználásához műtrágyaként
 • Könnyen kivehető 32 l-es tartály fogantyúval és szintjelzővel
 • Helytakarékos tárolás gyorskioldó összecsukható funkcióval
 • A termék kompatibilis a „PARKSIDE X 20 V Team” akkumulátorokkal
 • Az akkumulátor és a töltő nem tartozék, de fentebb opcióként jelölve külön megvásárolható
 • Javasolt akkumulátor: 20 V (4 Ah)

TETSZIK

 • Kis kertbe tökéletes
 • Könnyű
 • Kis méret  
 • Strapabíró
 • Könnyen kezelhető
 • Helytakarékos

NEM TETSZIK

 • Magas ár
 • Kicsi a fűgyűjtő tartály

Bosch akkus fünyíró – Bosch CityMower 18V-32-300 (1×4,0 Ah)

Bosch CityMower 18V-32-300 akkus fűnyíró

A Bosch CityMower 18V-32-300 akkumulátoros fűnyíró ideális eszköz a városi kertek gondozásához. A kábel nélküli működése révén nagyfokú szabadságot biztosít használata közben. 

Az ErgoFlex fogantyúk megkönnyítik a kezelést és javítják az irányítást, ezáltal csökkentik a hát és a váll megterhelését. A fogantyúk kiváló vágási pozíciót biztosítanak. A GrassCombs fűfésűk pedig lehetővé teszik a precíz vágást a falak és kerítések mellett is. 

A készülék rendelkezik fűnyírókarral, amelyet három különböző fokozatban állíthatsz be, 30 és 60 mm között, ezáltal minden igényhez alkalmazkodik. A 32 cm-es vágási szélesség és a forgó pengék gondoskodnak a hatékony és egyenletes vágásról. A gép súlya 8,8kg és egy 31 literes gyűjtőkosárral rendelkezik, ami bőven elegendő egy városi mérettel rendelkező kert számára.

A Bosch CityMower 18V-32-300 fűnyíró része a Bosch POWER FOR ALL termékekcsaládnak, ami azt jelenti, hogy az akkumulátort használhatod minden 18V-os Bosch készülékhez.

Ez nagy előnyt jelent, mivel az akkumulátorcsomag a Bosch POWER FOR ALL partnercég szerszámaival is kompatibilis. A 4 Ah kapacitású akkumulátor egy töltéssel akár 300 négyzetméter területet is képes kezelni, és a teljes töltési ideje mindössze 95 perc.

Legfontosabb tulajdonságok

 • Városi használatra alkalmas
 • Az akkumulátornak köszönhetően nem kell aggódni a kábelek miatt
 • ErgoFlex fogantyú a könnyű kezelésért
 • GrassCombs fűfésűk a precíz szegélyekért a falak mentén
 • Állítható vágási magassággal rendelkezik

TETSZIK

 • Könnyen kezelhető
 • Jól gyűjti a füvet   
 • Csendes
 • Kis kerthez kiváló

NEM TETSZIK

 • Gyorsan megtelik a kosár

Stihl akkus fűnyíró – STIHL RMA 235

STIHL RMA 235 akkus fűnyíró

A STIHL RMA 235 akkus fűnyíró előnyei között szerepel a könnyű, 14 kg-os súly és a felhasználóbarát kezelhetőség. A STIHL COMPACT akkumulátor rendszer és a nagy teljesítményű lítium-ion akkumulátorok biztosítják a szükséges energiát.

Az ECO üzemmód lehetővé teszi a motor fordulatszámának a vágási körülményekhez való automatikus alkalmazkodását, ezáltal hosszabb üzemidőt eredményezve. A közvetlen késhajtás és áramlásoptimalizált kés nagyobb energiahatékonyságot és jobb területteljesítményt tesz lehetővé.

A fűnyíró öt különböző vágási magasság közül választható, a könnyen üríthető fűgyűjtő kosárral és az innovatív, helytakarékos tárolást lehetővé tevő tolókarral.

Legfontosabb tulajdonságok

 • Kis súly és könnyű kezelhetőség.
 • A szükséges energiát a STIHL COMPACT akkumulátor rendszer biztosítja a nagy teljesítményű lítium-ion akkumulátoroknak köszönhetően.
 • Aktivált ECO üzemmódban a motor fordulatszáma automatikusan alkalmazkodik a körülményekhez, így biztosítva a hosszabb működési időt.
 • A közvetlen késhajtásnak és áramlásoptimalizált késnek köszönhetően pedig a gép jobb energiahatékonyságra és nagyobb területteljesítményre képes.
 • A központi vágási magasság beállításával öt magassági beállítás közül lehet választani.
 • A fűgyűjtő kosarat a könnyebb kezelhetőség érdekében tervezték, gyorsan, néhány mozdulattal üríthető, ráadásul a telítettség jelzőn látható, hogy a kosár mikor telik meg.
 • Az innovatív, lehajtható tolókar lehetővé teszi a gép helytakarékos tárolását, valamint szállítását.

TETSZIK

 • Kompatibilis akkumulátor
 • Helytakarékos tárolás
 • Könnyű kezelhetőség
 • Kis súly  
 • Hosszú működési idő

NEM TETSZIK

 • Vékony műanyag a fűgyűjtő

Husqvarna akkus fűnyíró – Husqvarna LC 353iVX

Husqvarna LC 353iVX akkus fűnyíró

A Husqvarna LC 353iVX akkus fűnyíró nagy vágásszélességgel és két akkumulátorrésszel, rendelkezik, amely kompatibilis az összes Husqvarna 36 V-os akkumulátorral a nagyobb kényelem, költséghatékonyság és hosszabb üzemidő érdekében. 

Csendes, hatékony működés közvetlen károsanyag kibocsátás nélkül. Az ergonomikus kialakítás magában foglalja az intuitív kezelőpanelt, az egyszerű vágási magasságállítást és a könnyű manőverezést. 

Önjáró a közepes méretű pázsit kényelmesebb nyírásához. A Bluetooth-kapcsolat termékadatokkal és információkkal látja el a felhasználót, és hatékonyabb karbantartást tesz lehetővé. Opcióként mulcsozó készlet is elérhető.

Legfontosabb tulajdonságok

 • Akkumulátoros
 • Vágási szélesség (cm): 53 – 53
 • Kerékhajtás: Hátsó kerék hajtás
 • Fűgyűjtés: Igen
 • Vágási mód: Gyűjtés, hátsó kidobás, BioClip
 • Teljesítmény (KW) new: 0,9 – 0,9
 • Vágási magasság (mm): 20 – 75
 • Késmagasság állítás: Központi
 • Mulcsozás: Opcionálisan elérhető
 • Tömlő csatlakozó: Nincs
 • Motor gyártó: Husqvarna
 • Kaszaház: Kompozit
 • Hajtásrendszer: AutoWalk
 • Súly (kg): 28

TETSZIK

 • Nagy vágás szélesség
 • Csendes
 • Hosszú üzemidő
 • Könnyen kezelhető
 • Bluetooth kapcsolat

NEM TETSZIK

 • Kicsit nehéz  

Értékeld a cikket:

 • Rating